What Is the Purpose of Seasoning Your Meats?

Hva er hensikten med Krydre kjøttet ditt?

Posted on: January 17, 2023



Godt tilberedt kjøtt skal nytes, ikke bare spises. Perfekt krydret kjøtt kan være gnisten for en herlig middag eller grilløkt. En av de største faktorene som skiller en kokk og en nybegynner på kjøkkenet er riktig matlaging og krydder.

Godt tilberedt kjøtt skal nytes, ikke bare spises. Perfekt krydret kjøtt kan være gnisten for en herlig middag eller grilløkt. En av de største faktorene som skiller en kokk og en nybegynner på kjøkkenet er riktig matlaging og krydder.

Salt og pepper er de to mest kjente krydderingrediensene, men listen strekker seg langt og utover til å inkludere andre som urter, sitron eller krydder som kan passe godt til kjøttet ditt.

Disse krydderingrediensene hjelper til med å holde kjøttet fuktig, saftig og velsmakende. Krydderkrydder er ansvarlige for de dype smakene og harmonerer med de andre ingrediensene for å tilby et supersmakfullt kjøttmåltid.

Du kan krydre kjøttet ditt til tre forskjellige smaker: salt, surt eller søtt. Dette vil avhenge av smakspreferansene dine, med en rekke smaker å velge mellom.

Når bør jeg legge til krydder?

Kjøtt er alltid best når det krydres før tilberedning. Bruk noen minutter på å drysse eller smøre kjøttstykkene med krydder før du kaster dem i stekepannen eller røykemaskinen. Dette er den beste måten å gjøre det på, da det gjør det mulig for smakene å forbedre mens du lager mat. Vi anbefaler å krydre kjøttet litt før tilberedning for å la det sette seg og absorbere for et smakligere resultat.

Du kan også tilsette litt krydder mot slutten av matlagingen for å subtilt forsterke smaken. Vær oppmerksom på at dette kun er for å forbedre smaken og ikke det første krydderet.

De forskjellige typer krydder

Å velge hvilken type krydder du skal bruke bør være ditt første skritt. Dette er et viktig skritt ettersom du trenger for å sikre at du har den ideelle kombinasjonen av krydder du trenger for en perfekt sammenkobling. Nøkkelen å merke seg er at forskjellige typer kjøtt kan kreve forskjellige typer krydder.

Vi har allerede fremhevet salt og pepper som de to mest brukte kjøttkrydderene. Salt er det første foretrukne krydderet da det hjelper til med å trekke ut vann og forbedre kjøttets naturlige smak. Det gjør også kjøttstykket mer delikat og rikere på smak. I noen tilfeller brukes salt som en gnidning for ulike typer kjøtt, fra biff og lam til kylling, for å hjelpe til med å mørne kutt.

Ulike krydder kan kategoriseres basert på smaken, alt fra saltvann, sure og varme krydder.

  • Saltvann – salt
  • Syrlig - sitron, sitronsaft, appelsinjuice og eddik
  • Hot – paprika, cayenne, pepperkorn, hakket pepper, karri og diverse pepperkrydder

Krydderet som skal brukes på en bestemt type kjøtt avhenger av smaken og smaken du trenger. Vi har utarbeidet en hurtigguide for å gjøre det enkelt hvis du ikke er sikker på hva slags krydder du skal velge

  • Biff: cayenne, paprika rosmarin, dill, laurbærblad, oregano, persille, gurkemeie
  • Kylling: muskat, pepper, timian, laurbærblad, persille
  • Fisk: laurbærblad, cayenne, dill, oregano, persille, paprika, estragon, basilikum, gressløk, fennikel
  • Svinekjøtt: basilikum, oregano, persille, rosmarin, timian, salvie, kardemomme
  • Lam: mynte, paprika, kardemomme, basilikum, gurkemeie, rosmarin

Hvis du er ny i verden av krydder, vær oppmerksom på at mindre er mer når det kommer til krydder. Vi anbefaler å være forsiktig når du tilsetter krydder til kjøttet ditt. Å blande forskjellige krydder for å komme opp med en pasta kan også være utfordrende. Tilsett krydderne forsiktig og unngå å overdrive. Det kan også være lurt å se oppskriften eller matlagingsmanualen din for å sikre at du får riktige mengder.

Husk at det er mye lettere å tilsette krydder etter smak enn å tynne overdrevet krydret kjøtt.

Siste tanker

Oppsummert, biff smaker generelt deilig når krydret med en hvilken som helst kombinasjon av salvie, rosmarin, oregano eller hvitløk. Du kan også velge ett enkelt krydder, og utfallet vil muligens bli et appetittvekkende måltid. Fjærkre eller kylling passer godt med sitrongress, paprika eller safran, som vil avhenge av din smak og preferanser. Fisk er tradisjonelt kjent for å bryte ut i forbedret naturlig smak når den smøres eller drysses med gurkemeie, tørt sennepspulver eller timian.

Du fortjener også sjansen til å velge måten å krydre kjøttet ditt på. Du kan velge å legge kjøttet i en pose med marinaden før steking og la det trekke en stund. Prøv også å eksperimentere med andre forskjellige metoder for å tilsette krydder til kjøttet ditt. Dette vil gi deg friheten til å utforske ulike måter å lage herlige måltider på.

Vil du lære mer om krydder? Sjekk artiklene nedenfor:
Pølseforberedelse og pro-tips om krydder

Kjente gnityper sammen med deilige oppskrifter

Når du skal gå enkelt: De beste kjøttstykkene for kun å bruke salt og pepper

Hva er en Rub, hvorfor og hvordan gjøres det?

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av din Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.