Mole Chicken

Smoked Mole Sauce Recipe



Mole Sauce is a traditional marinade and sauce from Mexico. It is an intense blend of flavors that includes chilies, chocolate, fruit and lots of spices. Use this sauce for enchiladas, baked mole chicken, burritos, or whatever your mole needs may be!

Ingredients

3 Oz mørk sjokolade - grovhakket

1 Tørket guajillo chili - stammet og frøet

1 Tørket ancho chili - stammet og frøet

2 Tørkede chipotle chili - oppstilt og frø

1½ kopper grønnsaksbuljong

2 maistortillas, kuttet i 1-tommers strimler

1 tomat - delt i to på tvers

3 tomatillos - delt i to på tvers

1 ts vegetabilsk olje

1 Liten løk - i skiver

4-6 fedd hvitløk, grovhakket

¼ kopp blancherte peanøtter (usaltet og avskinnet)

2 ss rosiner

1 ss spisskummen frø

1 ts tørket timian

2 kanelstenger

3 hele nellik

3 hele allehånde bær

1 ss hvitt sukker

½ ts salt

Bradley Flavor Bisquettes - Maple

Preparation

Kaldrøyk mørk sjokolade med Maple Flavor Bisquettes i 1 time, opptil 2 timer.

Rist chili i en tørr panne på middels varme i ca 3 minutter. De vil være varme og aromatiske.

Varm 1 kopp grønnsaksbuljong i en kjele til det begynner å putre.

Overfør chiliene til en blender med 1 kopp grønnsaksbuljong.

Rist tortillastrimler i en tørr panne på middels varme til de er lett brune. Tilsett i blenderen med buljong og chili.

La chili og tortilla stå i blenderen uforstyrret og trekke i 10 minutter.

Stek tomater og tomatillos i en tørr panne til de er myke og svarte, ca 3 til 4 minutter på hver side.

Tilsett tomater og tomatillos i blenderen og kjør til en jevn masse.

Tilsett olje i en stor panne og varm på middels varme. Tilsett løk i skiver, hvitløk, peanøtter, rosiner, kanelstenger, nellik, allehåndebær, spisskummen og timian. Stek til løken er myk.

Fjern kanelstenger, allehånde bær og nellik.

Tilsett gjenværende løkblanding i blenderen og puré til den er jevn.

Hell blandingen i en stor gryte og varm opp på middels varme.

Tilsett sjokolade, resterende ½ kopp grønnsaksbuljong, sukker og salt. La det småkoke, reduser varmen og kok i 10-15 minutter slik at sausen tykner.

Bruk nå denne sausen til enchiladas, bakt molkylling, burritos eller hva føflekkene dine trenger!

Oppskrift av: Lena Clayton

lønnetre
Tre

Maple Bisquettes for Bradley Smokers

Med en mildt røykfylt, søt og subtil smak, er Maple Bisquettes perfekt for å røyke kalkuner og forsterke smaken til fjærfe og vilt.

Shop Now