Deviled eggs - smoked deviled eggs

Deviled egg

Thomas Karlstein

Før den kommende påskehelgen, buffémåltid, studentmottakelser og grønne hagefester føles det berettiget å fortsette med temaet plukkemat. Denne gangen blir det en rett mange sikkert har hørt om, men som vi tror få faktisk har spist.

Ingredients

Røkte djevelegg:

8 hardkokte egg

16 ferske reker (finhakkede)

4 ss majones

2 ts dijonsennep

6 skiver syltet jalapeño (finhakket)

1 ts jalapeñospade

3 skiver bacon

finhakket gressløk

noen skvetter tabasco eller annen sterk saus etter eget valg

cayennepepper eller paprika blandet med chilipulver til fint dryss over en gravet tørket røkt eggeplomme (se oppskrift)

Grus røkt eggeplomme:

6 eggeplommer

ca. 100 g melis

ca. 100 g salt

Preparation

Deviled egg er en utmerket rett for Bradley røyk. Jeg vil påstå at røyken tar eggene dit de bare aspirerte i den originale oppskriften. Det sier seg selv – der det er brann skal det være røyk. Med et snev av røyk får de mer karakter, mer oomph, mer smak, mer kjærlighet, mer alt. For ekstra høyde og tyggemotstand hakker vi opp noen reker i fyllet. I motsetning til mange oppskriftsfascister, mener vi at det er hver koks plikt å eksperimentere med de klassiske rettene også. Ikke hver gang, men noen ganger. Det som er bra kan bli bedre og det som er best er kun til låns. Du kan bare vinne. For å heve de små godbitene ett steg til, tar vi frem et trumfkort. Jeg tenker på gravde, tørkede og røkte eggeplommer. Det som er interessant med røyk fra et smakssettingsperspektiv, og som blir spesielt tydelig med eggeplommer spesielt, er at røyk skaper så mange smaksassosiasjoner.

I en blindtest, sett bort fra tekstur, vil jeg nok si at plommen som serveres er en slags røkt kaviar. En annerledes kaviar, men fortsatt en kaviar. Med den behagelige smaken og strålende fargen er de gylne eggeplommene helt fantastiske å toppe småsnacks med. Visst, de krever litt tid og planlegging, men de tar vare på seg selv mesteparten av tiden og er vel verdt innsatsen. Så de av dere som aldri har prøvd verken deviled eggs eller gravd, tørket og røkt eggeplomme - nå har du sjansen til å kombinere de to.

Vi vet alle at jo mer som er inkludert, jo bedre er det. Til hovedretten kan du lage deviled egg på vaktelegg. Det er lettere å håndtere noe som ikke trenger å bites av i gåtempo. Til påske og buffémåltid gjelder derimot vanlige kyllingegg. Velg en bedre type egg. For akkurat som med ost er det forskjell på egg og egg.

Røkte djevelegg:

Metode:

Start Bradley-røyken med mesquite-briketter. Hvis det er plussgrader ute, ikke skru på varmeelementene.

Kok eggene hardt, men det er bedre å fjerne eggene for tidlig enn for sent. Å la dem småkoke i ca 7-8 minutter etter koking er vanligvis nok.

Del eggene og legg dem på en røykrist.

Legg jalapeño og bacon der også. Røyk i en time høyt oppe i røyken med spjeldet åpent til maks.

Stek så baconet så sprøtt i pannen at det kan brytes til smuler senere. La avkjøles og renne av på papir.

Plukk ut eggeplommene, mos dem og hakk rekene.

I en bolle blander du sammen eggeplommer, majones, dijonsennep, hakket jalapeño, jalapeñospade, omtrent halvparten av det smuldrede baconet og fire store shakes av Tabasco.

Knus eggeplommene grundig med en gaffel.

Avslutt med å legge ned rekene.

Rør alt sammen og smak til med mer Tabasco og eventuelt litt salt.

Sett sammen blandingen tilbake i eggehalvdelene. Det er lettest med en sprøytepose med et stort hull i.

Pynt først med finhakket gressløk, deretter cayenne, paprika og eller chilipulver.

Avslutt med å skrelle over eggeplommen. Server med champagne, eventuelt musserende drikke eller hvorfor ikke en øl.

Grus røkt eggeplomme:

Metode:

Bland sukker og salt godt.

Fordel litt på bunnen av en flat tallerken.

Skill eggeplommene fra hvitene og legg deretter eggeplommene på en seng av sukker og salt.

Dekk alle eggeplommene med sukker/saltblandingen. De skal være helt tildekket og ikke lenger synlige.

Sett deretter kaldt i kjøleskapet i minst 6 timer og maks 24 timer.

Fisk deretter forsiktig ut eggeplommene. De er mer holdbare jo lenger de har stått.

Tørk på en tallerken i varmluftsovn på 60°C i 4 timer.

Snu eggeplommene halvveis. Prøv å børste av sukkeret og saltet som er igjen på overflaten.

Legg eggeplommene på et silikonnett på en røykstativ Røyk på toppen uten varme i 0,5-1t.

La avkjøles. Nå er eggeplommene klare til å høvles. (Rester av eggeplommer kan oppbevares i fryseren. De er best hvis de er vakuumpakket.)

Mesquite
Tre

Mesquite Bisquettes for Bradley Smokers

Som den sterkeste av røykeskogen, komplementerer den rikt kjøtt som biff, and og lam perfekt med sin sterkere, litt søtere og mer delikate enn Hickory-smak.

Shop Now