Bradley Smoked Rabbit Leg with Warm Lentil Salad

Bradley Røkt kaninben med varm linsesalat

Sandra Tate

Dette nyhetsbrevet handler om hvordan man røyker kanin og sparer det fra katastrofe.

Ingredients

(Server 2)

2 bein røkt kanin

150 g Puy linser

kyllingkraft

2 sjalottløk, skrelt og skjært i skiver

1 fedd hvitløk, knust og finhakket

20 g smør

1 ss olivenolje

100 g fine bønner

2 modne tomater, frø fjernet og kuttet i små terninger

salt pepper

finhakket persille

Preparation

Ting går ikke alltid etter planen. Til tross for gode intensjoner har vi ennå ikke bygget et værbestandig tilfluktsrom for vår Bradley Smoker, og selv om solskinn ble spådd, kom regnet for å stoppe leken. Så dette nyhetsbrevet handler om hvordan du kan røyke kanin OG redde den fra katastrofe.

Til å begynne med kokte jeg en liter vann og skåldede noen friske urter (rosmarin, timian, vintersmak) fra hagen sammen med et knust hvitløksfedd.

Jeg blandet dette med 75g salt og 25g mykt brunt sukker for å lage en saltlake og lot den avkjøles helt.

Jeg senket kaninene i dette i en tettsittende beholder i en time, skyllet og tørket dem, dyttet urter og hvitløk inn i magehulen.

Det var lyst (og luftig) da jeg begynte å organisere Bradley. Jeg fylte stabelen med rikelig med eplevedbisquetter og fikk skapet opp til 90°C/200°F med tanke på å røyke kaninene hele i 2 - 2½ time eller til kjernetemperaturen på den tykkeste delen av benet var 74°C/ 165°F (dette er rådet for kylling, så det må være OK for kanin). Jeg aner ikke hvor lang tid det ville tatt da regnet dukket opp etter 1½ time og kjernetemperaturen bare var 60°C. En rask oppvarming av ovnen innendørs til 180°C reddet dagen.

Jeg pakket kaninene løst inn i folie og ga dem en halvtime, da var de perfekt stekt og fortsatt veldig røykfylte i smaken. Puh.

Redaktørens notat: Selv om kanin er et ganske tørt kjøtt, er røkt kanin totalt mer smaksrikt, og kan som sådan brukes i svært små mengder. Den ytre membranen av kjøttet blir imidlertid ganske seig under røyking og må ertes av med en liten, skarp kniv. Jeg elsker denne kombinasjonen av varme, nøtteaktige linser som har fått noe av den røykfylte smaken til kaninen de har blitt posjert med - alt frisket opp med fine bønner, tomat og urter. Spar nyrene fra saltlaken og røykingen og kok dem heller et par minutter i litt smør og server til salaten.

Metode:

Kok de fine bønnene i kokende, saltet vann i 5 minutter til de er møre, hell av og sett til side. Smelt smøret i en kjele over svak varme og stek hvitløk og sjalottløk i 3 minutter for å bli myk (ikke la farge).

Tilsett Puy-linsene og nok kyllingkraft til å dekke dem sjenerøst, kok opp og la det småkoke.

Etter 5 minutter, tilsett de røkte kaninbein i gryten og fortsett å småkoke i ytterligere 10-15 minutter.

Sjekk at linsene er møre (kaninen vil ha blitt gjennomvarmet) og kok et par minutter lenger om nødvendig.

Smak til med salt og pepper etter smak og ta ut av kjelen med en hullsleiv til en avventende bolle.

Tilsett nå olivenolje, hakket tomat, fine bønner og persille, snu med en skje for å blande salatingrediensene lett.

Fordel mellom dype boller og server med sprø brød.

eple
Tre

Eplebisquetter for Bradley Smokers

En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.

Shop Now