P10 Smoked Duck Breast

P10 Røkt and Bryst

Dan Shahin

Resultatet er deilig.

Ingredients

2 Andebryst

Saltlake:

1L vann

25,5 g salt

25,5 g brunt sukker

+ eventuelle aromater du velger. Vi brukte:

2 fedd hvitløk (basket/mørtet)

2 laurbærblader

1 ts sorte pepperkorn

1 kvist timian

Denne lakeoppskriften er laget for 2 x 125 g andebryst ved å bruke en 2 % likevektslake, men kan skaleres for så mange du ønsker å lage mat ved hjelp av en likevektslakekalkulator.

Preparation

Metode:

Ha alle saltlakeingrediensene i en stor panne og varm gjennom til saltet har løst seg opp, og la det avkjøles. Når de er avkjølt, salter du andebrystene i 16-24 timer, skyll deretter av og tørk med et kjøkkenhåndkle. La det lufttørke uten lokk i kjøleskapet på rist i minst 2 timer.

Sett P10-røykertemperaturen til 115C.

Når andebrystene har tørket ut og er klare til å lage mat, setter du P10-røyken til å starte. Vi liker å bruke frukt- eller nøttetre med and som eple, kirsebær eller hickory.

Legg andebrystene dine i P10-røykeren for å røyke i ca. 1,5-2 timer for å oppnå ønsket indre temperatur på 62-65C, avhengig av foretrukket ferdighet. Vi liker å fjerne ved 62C og la hvile i 15 minutter.

På dette tidspunktet kan du velge å:

Nyt andebrystet varmt som det er

Stek i panne for å sprø huden

La avkjøle og nyt oppskåret kaldt

kirsebær
Tre

Kirsebærbisquetter for Bradley Smokers

Kirsebærbisquetter gir en mild, søt og fruktig aroma perfekt for røyking av fjærfe, fisk, sjømat, biff, svinekjøtt, lam, vannfugler, grønnsaker og ost.

Shop Now