P10 Smoked Whole Pheasant

P10 Helrøkt Fasan

Dan Shahin

Røkt fasan er et utmerket alternativ til kylling.

Ingredients

1 hel fasan

Saltlake:

2L vann

54,1 g salt

54,1 g brunt sukker

+ eventuelle aromater du velger. Vi brukte:

1 ts einebær

2 laurbærblader

1 ts sorte pepperkorn

1 kvist timian

Denne saltlakeoppskriften er laget for 1 x 650 g fasan ved å bruke en 2 % likevektslake, men kan skaleres for så mange du ønsker å lage mat ved hjelp av en likevektslakekalkulator.

Preparation

Metode:

Ha alle saltlakeingrediensene i en stor panne og varm gjennom til saltet har løst seg opp, og la det avkjøles. Når den er avkjølt, salt fasanen i 16-24 timer, skyll deretter av og tørk med kjøkkenhåndkle. La det lufttørke uten lokk i kjøleskapet på rist i minst 2 timer.

Når fasanen din har tørket ut og er klar til å røyke, setter du P10-røykeren til å røyke uten varme. Vi liker å bruke frukt- eller nøttetrær med fasan, for denne oppskriften brukte vi Hickory, men du kan bytte inn eple eller kirsebær for like deilige resultater.

Ha fasanen i P10-røykeren og la det ryke i 3 timer.

Etter 3 timer med røyk, sett P10 røyketemperaturen til 160C.

La fasanen røyke i ca. 1,5-2 timer for å nå ønsket indre temperatur på 72C og la den hvile i 20-30 minutter.

eple
Tre

Eplebisquetter for Bradley Smokers

En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.

Shop Now