Sliced duck bacon, pancetta style

Røkt Duck Pancetta Oppskrift



Hvis du vil prøve å lage ditt eget charcuterie, viser denne oppskriften hvordan du kan kurere og røyke and bryst for and bacon eller pancetta. Dette er en god mat-fremmat, fordi både herding og røyking tar flere timer, og så må du koke pancettaen for å servere den. Bruk den i eventuelle retter du vil bruke svinekjøttpancetta i.

Ingredients

2 eller 3 andebryst

For saltlake:

2 kopper vann

1 kopp kaffe

½ kopp brunt sukker

½ kopp kosher salt

1 ss Kur #1

Bradley Bisquettes – Lønn

Preparation

Bland sammen ingrediensene til saltlake i en kjele.

Varm opp over middels varme og rør til salt og sukker er oppløst.

La saltlaken avkjøles til romtemperatur.

Legg andebrystene i saltlake og sett i kjøleskapet i 8 timer.

Fjern andebrystene fra saltlaken, skyll godt og tørk.

Kaldrøykbryster i 5-6 timer med lønnebisquetter. Husk at den ikke blir tilberedt på dette tidspunktet!

Pakk kaldrøkte andebryst (nå andepancetta/bacon) inn i plastfolie til de skal brukes.

Skjær og stek/bak andepancetta før servering.