Smoke Roasted Whole Chicken

Røykstekt Hel Kylling

Dan Shahin

Et alternativ til den klassiske steken.

Ingredients

1 hel kylling

150 g usaltet smør, ved romtemperatur

TØRR saltlake:

3 ss havsalt

1 ss mykt brunt sukker

4 kvister timian eller sitrontimian, bladene fjernet

1 ts malt svart pepper

1 ts hvitløkspulver

1 sitron, skallet

Preparation

Metode:

Kombiner alle de tørre saltlakeingrediensene til en morter og stamper eller krydderkvern og kvern til et fint pulver. Gni den tørre saltlakeblandingen godt inn i kyllingen, og sørg for at den er godt dekket innvendig og utvendig. Sett kyllingen på en rist på et brett for å fange opp eventuell juice og la den stå i kjøleskapet uten lokk i 4-8 timer.

Klapp kyllingen over hele med kjøkkenpapir, fjern så mye fuktighet som mulig.

Lirk forsiktig skinnet på kyllingen vekk fra kjøttet og gni det usaltede smøret over hele kjøttet. Dette vil smelte og tråkle kyllingen under tilberedning.

Sett røykeren til 110C og når den er oppe i temperaturen, slå på røyken. Til kyllingen bruker vi Hickory trebisquetter, men du kan velge å bruke hvilken Bradley Flavour Bisquette du ønsker.

Legg kyllingen i røykemaskinen med et brett på stativet under for å fange opp eventuelle drypp og saft og røyk i 3-4 timer til innvendig temperatur er 75C.

Hickory
Tre

Hickory Bisquettes for Bradley Smokers

Den sterke og søte smaken av Hickory Bisquettes gjør den til en av de mer populære treslagene for røyking, og passer spesielt godt sammen med fjærfe, storfekjøtt, svinekjøtt, vilt, vannfugler, nøtter og ost.

Shop Now