Warm Sweet, Salty & Smoky Chicken Salad

Varm søtt, salt og Røykfylt kylling Salat

Sandra Tate

Litt for pyttete for salatdager, men varm potet, røkt kylling, saltet karamellisert valnøtt, eple, salatblader og kremet avokado treffer virkelig stedet for en god lunsj.

Ingredients

Kurere:

75 g havsalt

25 g bløtt brunt sukker

 100 ml kokende vann

400 ml kaldt vann

(Personer 4)

1 ts Dijon

1 ss hvit balsamicoeddik

en klype sukker

2-3 ss solsikkeolje

 150 g valnøtthalvdeler

30 g smør

30 g sukker

små salatpoteter

1 stort eple,

1 middels avokado

Preparation

Jeg har for vane å få mest mulig ut av kyllingen min. Jeg kjøper en lubben fugl på ukentlig basis som jeg deler selv - fjerner bein, lår og vinger for ett måltid, brystene til et annet, og skrotten går i gryten med grønnsaker til kraft. Denne uken gikk de veldig fyldige brystene inn i Bradley Smoker og ga meg nok supersaftig og velsmakende røkt kylling til å mate fire til lunsj.

Å kurere og røyke brystene

Lag først en saltlake ved å løse opp 75g havsalt + 25g bløtt brunt sukker i 100 ml kokende vann, når den er oppløst, tilsett en ytterligere 400 ml kaldt vann i en tettsittende beholder og bland. Senk kyllingbrystene og la stå i ca 30 minutter, ikke mer enn en time, og fjern deretter, skyll grundig og tørk på kjøkkenpapir.

Sett Bradley Smoker til en skaptemperatur på 140°C/280°F og legg til eplevedbisquetter i stabelen.

Plasser brystene med skinnsiden opp på en rist og røyk i 1 time eller til du har en innvendig temperatur på 72°C + når du sonderer på det tykkeste.

Ta ut, la avkjøle, pakk inn og oppbevar i kjøleskapet til det trengs.

Til salaten lager du en dressing ved å blande 1 ts Dijon sennep med 1 ss hvit balsamicoeddik, en klype sukker, og 2-3 ss solsikkeolje. Dressingen skal være tykk og kremet.

Sette til side.

Skjær i skiver røkt kyllingbryst tynt og sett til side.

Plass 150 g valnøtthalvdeler i en tykkbasert stekepanne over middels varme, kok i noen minutter for å steke dem og tilsett deretter 30 g smør og 30 g sukker - Rør til det smelter, og så snart sukkeret er brunt, fjern det fra varmen, salt lett og strø på kjøkkenpapir til avkjøling.

Kok et par håndfuller av små salatpoteter å møre, avløp.

Du trenger også 1 stort eple, kjernehuset og i skiver, og 1 middels avokado, steinet, skrellet og skåret i skiver.

Sett sammen en salat ved å dele potetene mellom varme tallerkener, dryss med skiver av avokado, eple, salatblader og valnøtter – topp det hele med røkt kylling i tynne skiver og noen dråper salatdressing.

Tjene.

eple
Tre

Eplebisquetter for Bradley Smokers

En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.

Shop Now