Cured and Smoked Pork Belly

Herdet og Røkt svinekjøtt

Dan Shahin

Ingredients

Kurere:

1 kg svinekjøtt – ca. 1,5 tommer tykk og flat

12 g herdesalt

4L vann 250g

Salt 200 g

Brunt sukker

Gni:

2 ss brunt sukker

1 ss tørket oregano

2 ts spisskummen frø lett knust

2 ts korianderfrø lett knust

2 ts sort pepper

2 ts salt

2 ts søt paprika

2 ts hvitløk

2 ts løk

Skal av 1 sitron

2 ss olivenolje / sennep / varm saus – valgfritt for å hjelpe rubben med å feste seg

Preparation

Herdemetode:

Tilsett 1L vann og alle de andre ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring for å sikre at alt løser seg opp.

Tilsett dette til resten av vannet, bland og la det avkjøles.

Når den er helt avkjølt, tilsett svinekjøttet (vi gjorde dette med skallet fjernet, men alternativet er ditt).

Sørg for at skjøten er helt nedsenket, dekk til og sett i kjøleskapet i ca. 5 dager avhengig av størrelsen på leddet ditt.

Etter denne tiden, hell av den våte kuren, skyll svinekjøttet og legg det tilbake i beholderen, tilsett ferskt kaldt vann denne gangen og la det trekke i ytterligere 24 timer. Dette vil forhindre at det blir for salt.

Denne er nå klar for en varm røyk. Vi bestemte oss for å behandle dette som om det er en varmrøkt bacon joint som de gjør i Nord-Amerika. På grunn av kuren følte vi at den ville gi bedre resultater tilberedt til 75C i stedet for 93C som vi gjorde med vår andre svinekjøtt.

Gni og røyk metode:

Kombiner alle rub-ingrediensene sammen.

Hvis du bruker, masser olivenolje / sennep / varm saus over hele svinekjøttet for å dekke.

Dryss rub over hele svinekjøttet jevnt. Tillat 15 minutter for rubben å ta og feste seg til skjøten.

Sett røyketemperaturen til 110C. Når opp til temperaturen, begynn å røyke. Vi bruker Cherry Flavour Bisquettes, men du kan bruke hvilken smak du ønsker.

Legg svinekjøttet i røykemaskinen med et dryppbrett under.

La skjøten ryke til en innvendig temperatur på ca. 75 C. Dette vil ta ca. 4-6 timer.

Hvil skjøten og skjær opp for å nyte.

kirsebær
Tre

Kirsebærbisquetter for Bradley Smokers

Kirsebærbisquetter gir en mild, søt og fruktig aroma perfekt for røyking av fjærfe, fisk, sjømat, biff, svinekjøtt, lam, vannfugler, grønnsaker og ost.

Shop Now