Smoked hazelnut potatoes with bacon, jalapeño and cheddar cheese

Røkte hasselnøttpoteter med bacon, jalapeño og cheddarost

Thomas Karlstein

Når du røyker mat, er det lett å fokusere på målets høydepunkt - proteinet.

Ingredients

4-6 personer:

6 mellomstore poteter (fast variant)

240 g bacon

(2 pakker) smør (kaldt)

3 dl revet cheddarost

1 dl hakket syltet jalapeño

hakket gressløk

Hakket persille

Salt og pepper

Preparation

Du kan røyke en brisket, noen rips, kyllingvinger, fisk eller skalldyr. På det meste, i unntakstilfeller, kan noen kaste ned en lyskryss-pepper som får gå ved siden av. -"Det ser fint ut med litt farge på kragen..." Hvis det røkte tilbehøret noen gang får lov til å lage et fremtredende sideshow i rot eller saus, kan det telle med glede. Jeg har tidligere prøvd å presse på for å ikke bare stirre meg blind på hoveddetaljen.

Vi har blant annet røkt salt, lakris, aubergine til baba ghanoush, men også vaktelegg som ble servert med størrom. Røyking kan også være et sideprosjekt.

Denne gangen skal vi ta noe skikkelig svensk, men gjøre det godt mer uforskammet amerikansk. Jeg snakker om et tilbehør som vil få enhver BBQ-sparet langhermet beardy til å bli svak i knærne. Det er selvsagt ikke det nyttigste som har kommet ut av røyken, tvert imot. Dette er ubrukelig. Akkurat som når du har mistet alt håp for deg selv og bare vil kjøre deg selv i varpfart rett inn i nærmeste årevegg. Hvis du skulle se det anbefalte daglige kaloriinntaket foran deg som et kakediagram, så ved å ta dette tilbehøret har du allerede reist tre runder i sirkelen. Og så regnet jeg med at du ennå ikke har rukket å smake på det du valgte å servere denne sideretten til.

Sideshowet jeg snakker om er en lettrøkt hasselnøttpotet fylt med hjemmerøkt bacon og revet med masse cheddarost. For å senke blodsukkeret litt topper vi så alt med hakket syltet jalapeño, gressløk og persille. Grønne har den effekten på sukkernivået.

I dag trenger vi alt det grønne vi kan få. Røkte hasselnøttpoteter med bacon, jalapeño og cheddarost -

Metode:

Frys baconskiver på smørbrødpapir. Forvarm røykeren til 160°C. Hold spjeldet lukket. Skrell poteten. Klipp deretter Hasselback-stilen. (Legg potetene i en tresleiv og skjær til skjeen tar imot dem. Skjær i omtrent millimetertynne skiver, alle skiver må henge sammen.)

Skjær det frosne baconet i skiver i samme høyde og bredde som diameteren på potetene. Fyll de frosne baconskivene mellom skivene i potetene. En baconskive mellom hvert snitt er kanskje litt mye å ta i, men ha gjerne en baconskive i annethvert snitt.

Legg i en støpejernspanne som holder røyken. Smak til med sort pepper. Riv over kaldt smør med en ostehøvel.

Stek så potetene i røyken (uten tilsatt røyk) under lokk/aluminiumsfolie i ca 1,5 time. Pensle potetene med (mer) smør et par ganger under kokingen. Ta så av lokket eller folien og kjør med røyk i en time til. Før den siste halvtimen, sleng på cheddarosten. Stek i ytterligere 30 minutter. Ønsker du mer røyksmak kan du selvsagt starte røykgeneratoren tidligere under matlagingen.

(Avhengig av størrelsen på potetene kan koketiden variere litt. Test potetene med et spyd før servering.) Til slutt toppes med hakket jalapeño, gressløk og persille. Server for eksempel med rips, brisket, kyllingvinger, sjømat eller en hvit fisk. Ikke glem salaten.

Variasjon
 Pakke

5 smakstilte bisquetter for Bradley Smoker

Denne variasjonspakken inneholder 24 hver av eple, or, mesquite, hickory og lønn for en rekke smaker.

Shop Now