Food Smoking With Spices & Herbs

Matrøyking med Krydder og urter

Posted on: January 10, 2023



Krydder og urter kan legge lyse, komplekse smaker til det måltidet du lager mat. Og selv om ikke alle retter trenger mye glede for å gjøre dem storsmaking, har kokker over hele verden tjent til livets opphold ved å kombinere krydder og urter med matlaging i evigheter.

Krydder og urter kan gi lyse, komplekse smaker til det måltidet du lager. Og selv om ikke alle retter trenger mye smak for å få dem til å smake godt, har kokker over hele verden levd av å kombinere krydder og urter med matlaging i evigheter.

Smaker i krydder og urter tar vanligvis tid å låse opp og løses opp i maten du lager. Noen oppskrifter krever krydder eller urter tidlig for å gi mer smak til maten. Andre, derimot, etterlyser dem senere som en subtil pynt eller for presentasjon.

Vi, her kl Bradley Smoker, ønsker å trekke frem noen utvalgte krydder og urter som fungerer spesielt godt med matrøyking. De vil hjelpe deg å lage enda mer smakfulle retter og gi deg større selvtillit når du lager mat.

Populære krydder

Krydder kommer fra røtter, bark, frø, bær og frukt, og handler om smaker. Noen populære som brukes i matrøykeoppskrifter inkluderer:

  • Allehånde
  • Selleri frø
  • Kanelpulver
  • Kanelstenger
  • Kanelpulver
  • nellik
  • Koriander frø
  • Spisskuminfrø
  • Hvitløkspulver
  • Ingefær pulver
  • Sennepspulver
  • Muskat pulver
  • Løkpulver
  • Paprika
  • Pepperkorn

Hvis du har snublet over noen av Bradleys oppskrifter, sannsynligvis har du lagt merke til at mange av dem krever tørkede urter og krydder i saltlake og marinader.

Dette er fordi løsemidler som vann, alkohol og fett hjelper til med å løse opp og låse opp smakene og fremheve smaken. Husk dette når du eksperimenterer på egen hånd. For å få mer smak ut av krydder, gi dem et løsemiddel og gi dem tid.

Varme hjelper til med å akselerere oppløsningen, og derfor sparker kokker ofte i gang med en varm panne med olje, og tilsetter presset hvitløk, løk, krydder og tørre urter.

Den lave, sakte matrøykingsprosessen gir krydder og urter god tid til oppløsning og absorpsjon, noe som gjør den til den ultimate tilberedningsmetoden.

Populære urter

Brukt til matlaging, urter er smakstilsetninger som kommer fra grønne blader. Mange av dem kan dyrkes på en lys vinduskarm i huset ditt. Timian, oregano, gressløk, rosmarin, sort perlepepper, salvie, persille og basilikum gjør seg spesielt godt og er veldig populære.

En potte med en gitt urt dyrket gjennom året vil gi nok krydder for hele familien. Her er noen andre populære urter for matrøyking:

  • Basilikum
  • Laurbærblad
  • Gressløk
  • Dill
  • Oregano
  • Persille
  • Rosmarin
  • Sage
  • Thai basilikum
  • Timian
  • Estragon

Friske vs tørre urter

Vær nøye med hva oppskriften din spesifikt krever. Å bytte ferske med tørkede urter kan ha stor innvirkning på oppskriften. For eksempel pakker pulverisert laurbærblad mye mer smak enn knust eller hele laurbærblad.

Generelt er tre deler friske urter omtrent lik en del tørket. Så hvis en oppskrift krever friske urter og alt du har er tørket, kan du bare bytte spiseskjeer til teskjeer og voila. Det er ikke en eksakt vitenskap, men det fungerer vanligvis.

Vær kreativ for å erstatte et krydder eller en urt

En gang i blant krever en oppskrift en urt eller krydder du ikke har. I så fall kan du ofte erstatte en urt eller krydder med en annen. Dette vil mer enn sannsynlig resultere i en betydelig endring i smaken på retten. Så, det er vanligvis best å bare ta en rask tur til matbutikken eller, enda bedre, banke på naboens dør!

Forhåpentligvis vil det få den kreative saften til å flyte, i tillegg til at du av og til kan endre hvilke krydder og urter du bruker på din neste matrøykerett! Og som alltid, legg igjen en kommentar!

Bradley Smoker er en produsent av høykvalitets matrøykeprodukter, bisquetter og matrøykeoppskrifter.

Krydder og urter kan gi lyse, komplekse smaker til det måltidet du lager. Og selv om ikke alle retter trenger mye smak for å få dem til å smake godt, har kokker over hele verden levd av å kombinere krydder og urter med matlaging i evigheter.

Smaker i krydder og urter tar vanligvis tid å låse opp og løses opp i maten du lager. Noen oppskrifter krever krydder eller urter tidlig for å gi mer smak til maten. Andre, derimot, etterlyser dem senere som en subtil pynt eller for presentasjon.

Vi, her kl Bradley Smoker, ønsker å trekke frem noen utvalgte krydder og urter som fungerer spesielt godt med matrøyking. De vil hjelpe deg å lage enda mer smakfulle retter og gi deg større selvtillit når du lager mat.

Populære krydder

Krydder kommer fra røtter, bark, frø, bær og frukt, og handler om smaker. Noen populære som brukes i matrøykeoppskrifter inkluderer:

Allehånde, Sellerifrø, Kanelpulver, Kanelstenger, Kanelpulver, nellik, korianderfrø, spisskummen, hvitløkspulver, ingefærpulver, sennepspulver, muskatpulver, løkpulver og paprikapepper.

Hvis du har snublet over noen av Bradleys oppskrifter, sannsynligvis har du lagt merke til at mange av dem krever tørkede urter og krydder i saltlake og marinader.

Dette er fordi løsemidler som vann, alkohol og fett hjelper til med å løse opp og låse opp smakene, samtidig som de fremhever smaken. Husk dette når du eksperimenterer på egen hånd. For å få mer smak ut av krydder, gi dem et løsemiddel og gi dem tid.

Varme hjelper til med å akselerere oppløsningen, og derfor sparker kokker ofte i gang med en varm panne med olje, og tilsetter presset hvitløk, løk, krydder og tørre urter.

Den lave, sakte matrøykingsprosessen gir krydder og urter god tid til oppløsning og absorpsjon, noe som gjør den til den ultimate tilberedningsmetoden.

Populære urter

Brukt til matlaging, urter er smakstilsetninger som kommer fra grønne blader. Mange av dem kan dyrkes på en lys vinduskarm i huset ditt. Timian, oregano, gressløk, rosmarin, sort perlepepper, salvie, persille og basilikum gjør seg spesielt godt og er veldig populære.

En potte med en gitt urt dyrket gjennom året vil gi nok krydder for hele familien. Her er noen andre populære urter for matrøyking:

Basilikum, laurbærblad, gressløk, dill, oregano, persille, rosmarin, salvie, thaibasilikum, timian og estragon.

Friske vs tørre urter

Vær nøye med hva oppskriften din spesifikt krever. Å bytte ferske med tørkede urter kan ha stor innvirkning på oppskriften. For eksempel pakker pulverisert laurbærblad mye mer smak enn knust eller hele laurbærblad.

Generelt er tre deler friske urter omtrent lik en del tørket. Så hvis en oppskrift krever friske urter og alt du har er tørket, kan du bare bytte spiseskjeer til teskjeer og voila. Det er ikke en eksakt vitenskap, men det fungerer vanligvis.

Vær kreativ for å erstatte et krydder eller en urt

En gang i blant krever en oppskrift en urt eller krydder du ikke har. I så fall kan du ofte erstatte en urt eller krydder med en annen. Dette vil mer enn sannsynlig resultere i en betydelig endring i smaken på retten. Så, det er vanligvis best å bare ta en rask tur til matbutikken eller, enda bedre, banke på naboens dør!

Forhåpentligvis vil det få den kreative saften til å flyte, i tillegg til at du av og til kan endre hvilke krydder og urter du bruker på din neste matrøykerett! Og som alltid, legg igjen en kommentar!

Bradley Smoker er en produsent av høykvalitets matrøykeprodukter, bisquetter og matrøykeoppskrifter.