Baby Back vs. Spare Ribs: What You Need To Know About Pork Ribs

Baby tilbake vs. Spare Ribs: Hva du trenger å vite om svineribbe

Posted on: January 17, 2023Svineribbe er noen av de deiligste matvarene som finnes. Når tilberedt på riktig måte og ved riktig temperatur og tid, kan disse deilige ribbeina gå head to head med nesten hva som helst på menyen. Svineribbe har imidlertid sine forskjeller, og de to hovedforskjellene er hvordan de kuttes.

Svineribbe er noen av de deiligste matvarene som finnes. Når tilberedt på riktig måte og ved riktig temperatur og tid, kan disse deilige ribbeina gå head to head med nesten hva som helst på menyen. Svineribbe har imidlertid sine forskjeller, og de to hovedforskjellene er hvordan de kuttes.

Når du deler svineribbe horisontalt, får du to hovedsnitt: babyryggribbe eller spareribs, og de kan være ganske forskjellige. La oss ta deg gjennom forskjellene mellom dem og til slutt legge denne debatten på sengen slik at du vet hvilken type svineribbe du skal røyke hjemme.

Baby Back Ribb

Som med alle dyr, er ribbeina koblet til ryggraden. Det er her babyryggribbene kommer fra, buet opp for å møte ryggraden under ryggmuskelen. Disse ribbeina er generelt kortere enn spareribs, derav navnet "baby back ribs." De starter på rundt 6 tommer og kan komme helt ned til 3 tommer på den korte enden.

Babyryggribbe kan også komme med omtrent en halv tomme kjøtt på toppen; men dette avhenger mest av hvordan ribben er slaktet. Babyryggribbe pleier å være ømmere enn spareribs.

Når det kommer til prising, pleier babyryggribbe også å koste mer. Et stativ kan veie omtrent 2 pund, med omtrent 1 pund som bein. Men for så mye kan ett stativ være nok for en voksen.

Spare Ribs

Går til det andre alternativet: spareribs. Spareribs kuttes vanligvis fra der barnets ryggribbe slutter og løper til grisens brystben. Siden av ribbeina hvor de er utsatt er der de møter babyryggen. Når det gjelder den andre siden, er det her ribbetuppene finnes. Dette er en kjøttklaff som vanligvis består av brusk og noen mindre bein inni. Når man sammenligner de to, har spareribs en tendens til å ha mer kjøtt mellom beina; men de har en tendens til å ha mindre kjøtt på toppen.

Spareribs har også generelt mer marmorering, som er mengden fett i kjøttet. Marmorering kan gi dem et ekstra kick av smak. Når du snakker om de fysiske aspektene, kan spareribs veie alt fra 2,5 til 3,5 pund. Sammenlignet med babystativ er disse lengre og rettere samt flatere. Ett stativ av disse er nok til å mate 2 voksne.

Røyker begge ribbeina

Nå som du forstår forskjellene mellom de to, er det enklere enn noen gang å røyke ribbe hjemme. Når du skal ut og se etter ribbe i matbutikken, husk å se etter rosa farge og en god del marmorering gjennom hele kjøttet. Marmorering kan også finnes i babyrygger, og det gjengitte fettet bidrar til den saftige smaken. Når du krydrer en av ribbene, husk å notere mengden salt du tilsetter. Mengden salt du bruker vil avhenge av vekten på ribbene.

Videre kan du også legge til litt sennep og sukker til belegget også. Sukkeret hjelper til med karamellisering og gir ribba en flott smak. Uansett, dette er to av de mest populære måtene å spise svineribbe på. Når de er tilberedt, kan begge være eksepsjonelt deilige på hver sin måte. Siden vi snakker om matlagingstips, hvorfor ikke prøve fruktved? Spesielt eple og kirsebær tilfører utrolig mye brent og søt smak mens du røyker.

Kjøttet skal være rundt 205 °F–210 °F (96 °C–99 °C) når det er tilberedt. Når du sjekker ferdigheten, skal termometeret ditt gli inn i kjøttet som om det var en blokk med romtemperert smør. Når du snakker om reserve- eller babyrygg, er begge fantastiske, og det kommer for det meste ned på personlige preferanser. Generelt har spareribs en tendens til å være mer kjøtt enn babyrygg, så hvis mer kjøtt er det du føler, er det beste alternativet spareribs.

Hvis du planlegger å dra til dagligvarebutikken betydelig før tid, er det best å huske at spareribs kan oppbevares i kjøleskap i opptil 3 dager. Når det gjelder babyrygger kan de stå i kjøleskap i opptil 4 dager. Når det gjelder steketemperaturer, anbefaler USAs landbruksdepartement (USDA) å tilberede svinekjøtt mellom minst 145 °F–160 °F (63 °C–71 °C) for å være trygt. Når det er sagt, hvis du tilbereder det hvor som helst fra 190°F–200°F (88°C–93°C), har det en tendens til å gjøre kjøttet saftigere og mer mørt.

I denne episoden av Smokin' with Joe har vi en spesiell gjest, Wade Bradley! Se denne videoen for å lære hvordan du lager noen deilige krydret røkt svineribbe:

Siste tanker

Hvis du er en som liker smaken av litt appetittvekkende marmorering, bør du gå med spareribs. Ellers er babyryggribbe fullpakket med smak og er ekstremt møre å spise og nyte. For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av din Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.