Mat Røyking

Hvorfor er kald røyk viktig?

Å lage røyk uten varme er den beste måten å kontrollere smaken på maten som røykes.

Kaldrøyking er en teknikk som brukes til å smaksette og konservere mat, spesielt kjøtt, fisk og ost, ved å utsette den for røyk fra Bradley-matrøykebisquetter.

I motsetning til varmrøyking, som tilbereder maten mens den røyker, øker ikke kaldrøyking temperaturen på maten nok til å tilberede den, men hjelper i stedet til å tørke ut maten og tilfører røyksmak. Dette gjør det til en ideell metode for å konservere mat fordi den lave temperaturen og langvarig eksponering for røyk hemmer veksten av skadelige bakterier, mugg og andre mikroorganismer som kan ødelegge maten.

Hva er en kjøttkur?

En kjøttkur er en kombinasjon av salt og sukker. Det kan være flytende (en saltlake) eller grov og granulær (en kur). Det kan inneholde mange andre ingredienser for å forbedre smaken eller bevare kjøttet. Du kan kjøpe en kjøttkur fra dagligvarebutikker, kjøttbutikker eller slakterbutikker som spesialiserer seg på pølser og skinker. Du kan også lage din egen; men sørg for at du har en riktig røykeoppskrift og at du vet de riktige proporsjonene for den typen produkt du røyker.

Kan du kaldrøyke mat uten å herde den først?

Ja det kan du. Dette er en av tre måter du kan kaldrøyke mat på. Prøv å ta et hvilket som helst ferskt kjøttprodukt ut av kjølelageret og røyk på den kaldeste temperaturen mulig. Ikke la matrøykeren gå over 100F grader. Krydre eller marinere etter smak. Røyk bare i 1 til 2 timer og lag deretter mat som du normalt ville gjort. Hold spjeldet på toppen av røykeapparatet på vidt gap, da dette hjelper til med å holde temperaturen lav. Dette kan være litt vanskelig midt på sommeren når lufttemperaturen er over 60F grader. De nye smakene du kan lage er fantastiske.

Hvor mye koster det å røyke med en bradley røyker?

Kostnaden for å røyke med Bradley Smoker er omtrent £1/€1 per time. Dette er omtrent det samme som å bruke vedbiter kjøpt i butikk.

Hvordan lager Bradley den smaksatte bisquetten?

Det er en hemmelighet. Vi vil imidlertid fortelle deg at bisquettene er laget med alle naturlige produkter og treverket vi bruker er rent og har ikke blitt brukt til andre formål før vi laget det til en bisquette.

Hvor lenge har Bradley laget røykere og bisquetter?

Vi har laget elektriske røykere for bakgårdskokker, matelskere og restaurantbransjen siden 1986. Mange av de fineste hotellene og restaurantene rundt om i verden røyker sin egen mat med en Bradley Smoker. Besøk vår oppskriftsside eller Bradley Smoker Youtube-kanal for å lære mer om variasjonen av matvarer som kan lages i en røyker.

Hva slags tre passer godt til sjømat?

Enkelte tresorter gir en bedre smak med ulike matvaregrupper. Det er ingen hard og rask regel, men prøv å bruke hickory eller mesquite med svinekjøtt, biff eller rødt viltkjøtt. Alle typer sjømat er utmerket med or, lønn eller vår egen spesialblanding. Fruktskog fungerer veldig bra med fjærfe og ferskvannsfisk. Prøv å bruke kirsebær med villand eller kylling.

Kan Bradley Bisquettes brukes i andre røykere, BBQ-røykere og griller?

Ja, vi har Bisquettes tilgjengelig i alle våre smaker som du kan kjøpe fra mange butikker rundt om i landet.

Du kan også kjøpe Bradley bisquettes her.

Hvor lenge går røykgeneratoren?

Så lenge du vil! Hver bisquette brenner i 20 minutter, så når du har lastet opp bisquette-materøret, har du 8 timer på deg før du må fylle den opp igjen.

Hvor mange trebisquetter brukes på en time?

Hver bisquette brenner i 20 minutter. Tre bisquetter brukes i timen.

Hvorfor ble brystet mitt tørt?

Prøv å tråkle eller bruke en "moppsaus" for å holde på fuktigheten.

Vedlikehold

Hvordan kan jeg kontrollere fuktigheten inne i røykeren min?

Du kan kontrollere fuktigheten inne i røykeren med ventilen på toppen av skapet.

Ikke lukk ventilen på toppen helt når røyken renner. Hvis vi begrenser luftbevegelsen ved å lukke ventilen, har luften ingen steder å unnslippe. Fuktighet begynner å kondensere og noen ganger vil du se at brunt vann lekker i bunnen av døren. Fuktig, innestengt luft prøver å lete etter de enkleste utveiene mens den fortsetter å utvide seg. Når det begynner å strømme tilbake til generatoren, dekker det elektronikken, bryterne og sensorene med kondens og kan forårsake en rekke problemer.

Hvor kan jeg kjøpe reservedeler til røykeren min?

For å kjøpe en rekke deler, se under vår Deler og tilbehør-siden eller kontakt vårt kundeserviceteam ved å bruke chat-funksjonen nederst til høyre på skjermen eller via kontakt oss siden.

Hvordan registrerer jeg min Bradley Smoker-garanti?

Du kan registrere garantien for røykeren din ved å bruke vårt produktregistreringsskjema.

Feilsøking

Hvorfor når ikke røykeren min full temperatur?

Det er viktig å merke seg at våre varmeelementer er på 500 watt, og er ikke designet for høye temperaturer. Bradley Smokers er laget for å opprettholde lave og langsomme tilberedningstemperaturer. Ikke desto mindre, her er noen tips og ting å merke seg om temperaturen til røykeren din.

- Å åpne døren frigjør varmen som er lagret inne, som tar litt tid å bygge seg opp igjen. Prøv å åpne døren så lite som mulig.
- Forvarm røykeren før du legger maten i den. Noen Bradley Smoker-brukere har funnet at forvarming litt høyere enn du vil lage mat hjelper også.
- Legg kjøttet i røykeovnen ved romtemperatur. Dette forhindrer det drastiske temperaturfallet når du legger et kaldt kjøttstykke inn i røykeren, direkte fra kjøleskapet.
- Hold røykeren din beskyttet mot vind og vær og vind, og unna under frysepunktet. Omgivelsestemperaturen påvirker den indre temperaturen til røykeren din, så jo kaldere det er, desto lengre tid tar det å varme opp røykeren.
Hvis du trenger å bruke en skjøteledning, sørg for at den er kraftig og mindre enn 20 fot lang.
- Stek med ventilen åpen, da dette frigjør noe av fuktigheten inni. Det er viktig å merke seg at du aldri bør lage mat med spjeldet lukket mer enn ¼.
- Hvis varmeelementet ditt flimrer mens det varmes opp, eller ikke er rødt på tvers når det er varmt, kan det hende du må kjøpe et nytt varmeelement.

Hvis du har problemer med å opprettholde temperaturen inne i røykeren din, vennligst chat med oss!

Røykeren min avgir ikke varme, hva er det som går galt?

Først må du sørge for at du får strøm til røykeren din ved å sørge for at alle ledningene er godt tilkoblet. For det andre, ta den korte og lange strømledningen, koble dem sammen for å lage én lang strømledning, og koble dem fra røyktårnet (større enhet til høyre med stativene) direkte inn i stikkontakten. La den være koblet til i 5-10 minutter og sjekk om varmeelementet ditt lyser rødt. Hvis den ikke gjør det, fjern den kortere kabelen, og plugg ganske enkelt den lengre kabelen inn i røyktårnet direkte til stikkontakten. Igjen, la det stå i 5-10 minutter og sjekk om varmeelementet ditt lyser rødt. Hvis varmeelementet ditt lyser rødt, kan det hende du bare har et problem med startkabelen (den kortere strømkabelen). Ring vår kundeservicelinje 1-866-508-7514 for ytterligere hjelp. Hvis varmeelementet ditt ikke lyser rødt, kan det være utbrent og du kan bestille et nytt varmeelement eller igjen chatte med oss her.