A Beginner's Guide to Food Smoking

Blogginnlegg A Nybegynnerguide til matrøyking

Posted on: January 12, 2023Så du har nettopp blitt med i Bradley Smoker-familien. Gratulerer! Nå som du har røykemaskinen din samlet og i bakgården, la oss røyke! Men hvordan starte?

Så du har nettopp blitt med i Bradley Smoker-familien. Gratulerer! Nå som du har røykemaskinen din samlet og i bakgården, la oss røyke! Men hvordan starte?

Her er noen nyttige tips om hvordan du kan begynne å røyke:

Velg riktig produkt

Første ting først, å velge riktig mat å røyke. Nå når folk flest tenker på røkt mat, tenker de på bacon, kyllingvinger, pulled pork, ribbe, osv... men det er mer enn bare kjøtt å røyke.

Tenk på røkte oster, nøtter, grønnsaker eller til og med frukt. Det er så mange muligheter når det kommer til røyking av mat, men du kan ikke røyke alt (uansett hvor hardt jeg prøver!).

For at den røykfylte smaken skal feste seg til maten, må den inneholde fuktighet. For eksempel, når du røyker ting som nøtter, må du bløtlegge dem i vann før du røyker dem for å sikre at røyken har noe å klamre seg til.

Gjennom en lang røykeprosess er det viktig å salte kjøttet på forhånd for å sikre at det ikke tørker ut.

Når du velger ost, kjøtt, frukt eller hva det er du planlegger å røyke, velg ingredienser av høy kvalitet. Ingen teknikk, saus eller krydder kan gjøre bearbeidede osteskiver til lagret engelsk cheddar.

Velg høykvalitets gressmatet frittgående kjøtt når det er mulig. Kvaliteten i sluttresultatet er vel verdt de ekstra kronene.

Kindling for røyking

Akkurat som å velge hva du skal røyke er nøkkelen, er det viktig at du velger de riktige bisquettene å røyke med. Sjekk ut denne bloggen på alle bisquettene Bradley har å tilby for noen tips om å velge de riktige.

Smak, smak, smak

Maten du røyker og veden du bruker vil selvfølgelig gi smak til sluttretten, men det er noen andre måter å få inn litt smak og krydder på før du drar ut til røykeren.

Vurder saltlake kjøttet ditt (som nevnt under #1) på forhånd for å gi ekstra smak og bidra til å holde på fuktigheten i lang røyketid, eller for matvarer som lett tørker ut, for eksempel fjærfe.

Eller du kan alltids bruke en rub eller marinere kjøttet på forhånd, for å gi det en helt unik smak.

Hvor lenge? Hvor varmt?

Ideell røyking er lav og sakte. Ved å holde lave temperaturer blir kjøttet mer saftig og mørt, samtidig som røyken får tid til å absorbere.

Hvor lenge du røyker avhenger av produktet. Med kjøtt må man nå det trygge indre temperaturer.

I tillegg til å vurdere om du røyker kylling eller biff, må du ta hensyn til sluttproduktet. Hvis du bare røyker et helt kyllingbryst, røyk det til en indre temperatur på 165 °F er nådd. Fjern den deretter fra røykeren umiddelbart.

Men hvis du vil lage noe som pulled chicken, bør du røyke ved lavere temperatur lenger, til og med passere det som anses som den sikre indre temperaturen.

Hver oppskrift du bruker vil gi deg en veiledning for røyketider og temperaturer, til slutt vil du få taket på riktige tider og temperaturer.

Andre tips og triks

  • Noen ganger er ingen varme den beste temperaturen. Når du røyker rå bacon, tørre spekepølser eller ost, vil du ikke koke produktet (eller smelte det!). Så i disse tilfellene ønsker du å holde røyken på lavt nivå, eller sette opp en kaldrøyker. Sjekk ut noen flere tips om kald røyking når du er klar til å forgrene deg.
  • Når du varmrøyker kjøtt, er det et avslørende tegn på at du har lykkes: røykringen! Når du skjærer kjøttet, se etter en rosa ring (som kommer fra dannelsen av salpetersyre; et produkt av proteiner tilført røyk) rett under overflaten av kjøttet.
  • Med ribbe og bryst er det noen ganger anbefalt å dekke kjøttet i folie halvveis i røykeperioden for å mørne kjøttet og varme det innvendig. Fullfør den deretter avdekket for å utvikle en skorpe som eksteriør.
  • Å tråkle med en "moppsaus" er en fin måte å gi smak til en rett som skal røyke i lang tid.

Eksperiment!

Med litt kunnskap og erfaring under beltet om hvordan prosessen fungerer, bør du eksperimentere med nye smaker og oppskrifter.

Ikke alt vil fungere, skjønt. Røkte appelsiner ... ikke en suksess. Nå vet jeg sikkert, men noen ting vil gjøre det. røkt is, kan gjøres og deilig! Du vil være klok og røykerkyndig for det. Lykke til med røyking!