Hvis du likte vår grønnsaksgrillingsguide, vil du også elske vår guide for røkte grønnsaker! Den kommer til deg akkurat i tide til høsting, som er rett rundt hjørnet.
Vi har gjort det enkelt å få tilgang til smakfulle røkte oppskrifter på populære grønnsaker, alt på ett sted. Legg til et bokmerke nå slik at du raskt kan referere til det når du trenger det.
Fordi røyking er en lav og langsom prosess, sørg for at grønnsaksdeler har samme tykkelse. Dette hjelper dem å lage mat jevnt hele veien. Vi spesifiserer hvordan du skjærer hver grønnsak i seksjonene nedenfor.
Rull ned for å finne grønnsaken du leter etter, eller klikk på en lenke nedenfor:
Artisjokker
Forberedelse: Trim pigger og kutt stilkene i nivå med basen. Skrap ut fuzzy choke. Damp i 20 minutter, skyll av med vann og la tørke.
Røykemetode: Røyk hele i 2 timer med ditt valg av bisquettes ved 100°C (225°F) eller til de er møre.
Tips: For fylte røkte artisjokker, fyll med favorittdressingen din og topp med persille.
Asparges
Forberedelse: Klipp av ender, pensle med olivenolje og dryss over koshersalt.
Røykemetode: Røyk i 90 minutter med ditt valg av bisquettes ved 100°C (225°F) eller til de er møre.
Tips: Drypp over smør og stekt hvitløk og legg over sautert løk for en fin presentasjon.
Paprika
Forberedelse: Ved å røyke paprikaene hele kan de beholde mer væske. Bare vask dem og klipp av stilkene.
Røykemetode: Røyk i 90 minutter med Mesquite smak til bisquettes ved 100°C (225°F) eller til de er møre.
Tips: Røkt paprika gir bedre smakende omeletter, salater, smørbrød og mer. Fyll med Andouille-pølse for en komplett opplevelse.
Kål
Forberedelse: Kjerne ut kålen og skyll godt med vann. Legg en stang smør ned gjennom midten og stikk to kyllingbuljongterninger inn i smøret. Pakk delvis inn i stanniol, la toppen være åpen.
Røyking Metode: Røyk i 4 timer med Hickory smak til bisquettes ved 100°C (225°F) eller til de er møre.
Tips: Dryss over ca 1 1/2 ts biffkrydder for større smak.
Chilipepper
Forberedelse: Bruk mathansker og vernebriller, skyll av paprikaene og legg dem direkte på røykstativet. For varm paprika, fjern stilker og kutt ut frø for mindre spark.
Røyking Metode: Røyk i 3 timer med Pecan smak til bisquettes ved 95°C (200°F) eller til de er møre.
Tips: Du kan avslutte chilipepperne dine ved å dehydrere dem slik at de kan oppbevares i en Ziploc-pose. Rehydrer dem med enten vann eller olivenolje.
Maiskolbe
Forberedelse: Trekk forsiktig tilbake skallene for å fjerne silke. Bløtlegg i vann i flere timer. Pensle mais med olivenolje, dryss over en teskje grønn løk og brett skallene tilbake hvordan de bandt dem av eller vri endene.
Røyking Metode: Røyk i 90 minutter med Al smak til Bisquettes ved 100°C (225°F), snu en gang halvveis.
Tips: Bløtlegg mais i vann i flere timer før du legger dem i røykeovnen for mer fuktighet. Mer informasjon her
Aubergine
Forberedelse: Skjær i 1/4 tomme tykke runde skiver og mariner med hvitløk, basilikum, balsamicoeddik, salt og pepper. La stivne i 15 minutter.
Røyking Metode: Røyk i 60 minutter med eple smak til bisquettes ved 95°C (200°F) eller til de er møre. Når du er ferdig, overfør til en stor bolle og dekk lett med olivenolje.
Tips: Når du serverer aubergine av grillen, ser det ut til at den stivner når den avkjøles, noe som gjør det vanskelig å spise i smørbrød. Røyking av aubergine tar seg av dette!
Hvitløk
Forberedelse: Skrell løken og fjern rotenden. Pensle med olivenolje og plasser i røyker med minst 1/2 tomme avstand mellom hver pære.
Røyking Metode: Røyk i 2 timer med Pecan smak Bisquettes ved 100°C (225°F).
Tips: Etter at røyken er påført, kan du steke pærene ferdig i ovnen ved høyere temperatur for å fremheve smaken.
Sopp
Forberedelse: Rengjør godt og pensle med olivenolje. Dryss på litt nykvernet sort pepper, hvitløksalt og hakkede urter. Legg i røykekurven.
Røyking Metode: Røyk i 90 minutter med ditt valg av bisquettes ved 100°C (225°F) eller til de er møre.
Tips: Bruk store Portobello-hetter for bedre smak og skjær tykke til servering. For en fin presentasjon, server toppet med hakket tomat og grønn løk.
Løk
Forberedelse: Fjern skinnet og skjær av øvre og nedre deler av løk. Dryss over nykvernet sort pepper, hvitløkssalt og en skive smør til hver løk. Pakk delvis inn i stanniol, la toppene være åpne.
Røyking Metode: Røyk i 2 timer med ditt valg av bisquettes ved 100°C (225°F) eller til de er møre.
Tips: Legg til en skive bacon og dryss med Marsala-vin før du legger den i røykeovnen for bedre smak.
Poteter
Forberedelse: La stå hele eller delt i to avhengig av størrelse, pensle med olivenolje og dryss over kosher salt og ferskkvernet sort pepper (gni med baconfett?).
Røyking Metode: Røyk i 2 timer med ditt valg av bisquettes ved 100°C (225°F) eller til de er møre.
Tips: Dryss over en blanding av hvitløkspulver, løkpulver, paprika, tørket rosmarin og tørket timian for utmerket krydret smak.
Tomater
Forberedelse: Kutt i to topp til bunn. Pensle med olivenolje, dryss med koshersalt og legg i røykesnittsiden ned.
Røyking Metode: Røyk ca 45 minutter med Mesquite smak til bisquettes ved 95°C (200°F) eller til huden blir lett å skrelle.
Tips: Kan rester av tomater brukes i sauser og salsaer etter samme instruksjoner som du vanligvis ville gjort for vanlige tomater.
Zucchini og squash
Forberedelse: Del på langs i 1/2" halvdeler. Pensle med olivenolje, dryss over koshersalt og nykvernet sort pepper.
Røyking Metode: Røyk i 60 minutter med Hickory smak til bisquettes ved 100°C (225°F) eller til de er møre.
Tips: Drypp balsamicoeddik lett over zucchini til servering.
Oppsummert
Røkte grønnsaker er velsmakende enten du serverer dem alene eller sammen med et deilig røkt kjøtt.
Husk å pensle grønnsaker med olivenolje for å unngå at de fester seg til røykstativ. Et lett dryss koshersalt er også alltid en god idé. For bedre smak, tilsett ferske krydder og urter etter eget ønske.
Som alltid vil vi gjerne høre forslagene dine i kommentarene nedenfor!