How to Hot Smoke Fish

Hvordan varm røyk Fisk

Posted on: January 12, 2023Par tekst med et bilde for å fokusere på det valgte produktet, samlingen eller blogginnlegget. Legg til detaljer om tilgjengelighet, stil eller gi en anmeldelse.

Røyking er en av de eldste metodene for å konservere fisk. Og det brukes fortsatt i dag, selv med den moderne fremkomsten av kjøling. Kombinasjonen av salt og røyk hindrer ikke bare fisken i å bli ødelagt, men den gir også en rik smak. Salt kan påføres gjennom en saltlake eller tørrkur. Siden vi i dag ikke kurerer og røyker fisk for å oppbevare den i spiskammeret på et par uker, trenger vi ikke bruke tung kur.

Varmrøykende fisk kan være litt vanskelig, da fisk har en tendens til å tørke ut. Dette er grunnen til at overvåking av temperatur og tid mens du røyker er nøkkelen.

Tips for å hjelpe deg med å mestre teknikken til varmrøykende fisk

  • Når du forbereder fisken din til å røyke, vil du la den ligge i et så stort stykke som mulig. Hvis du har en hel fisk, er det nok å sløye og fjerne hodet.
  • Hvis du kjøper fiskefilet, la sidene være intakte. I begge tilfeller la huden være på. Tilsett salt ved å pakke i tørrkur eller bløtlegge i saltlake (våtkur) i 8-12 timer, avhengig av tykkelsen på fisken. Her har du mulighet til å tilsette andre krydder eller smaker til fisken. Tenk på å tilsette ingredienser som lønnesirup, timian, appelsinskall eller chili til kuren.

Husk å starte lavt når du røyker fisk

  • Skyll saltlaken av fisken og la den tørke på et kjølig sted til det dannes en pellikkel (1-3 timer). Fiskens overflate vil se blank ut. Dette stadiet er viktig ettersom pellikelen lar røyken feste seg jevnt til overflaten av fisken.
  • Start røyken lavt, legg fisken i røykeovnen (hudsiden ned) og hev temperaturen sakte til 200 °F, bruk mildere bisquette-smaker for å komplementere fisken. Å øke temperaturen på fisken for raskt vil resultere i et tørt sluttprodukt, hvor alt fettet i fisken er presset ut for å danne hvite flekker på overflaten. Al, lønnetre og Pacific Blend er alle utmerkede trebisquette-valg for fisk.
  • Vær sikker på at vannfatet ditt har vann i hele røyketiden, slik at fuktigheten sirkulerer i røykeren.
  • Røyketiden varierer med fisken du røyker. Mette fisker, som makrell eller laks kan tåle mer røyk. Mens lett, delikat fisk som lange torsk eller kveite blir raskt overmannet av røyksmaken. Vurder også bisquettene du bruker, reduser røyketiden hvis du bruker en sterk smakstilsatt bisquette, eller øker den fra mildere smaker. Størrelsen på fisken er også en faktor i røyketiden, selvfølgelig.

Bruk lønne- eller bjørkesirup til å tråkle

  • Jeg opplever at å tråkle fisken din gjennom hele røykeprosessen bidrar til å senke temperaturen på fiskens overflate. I tillegg hindrer det fettet (som er smaken og fuktigheten) fra å sive ut av fisken. Tørring med lønnesirup eller bjørkesirup er populære ideer til laks og til hvit fisk. Så hvorfor ikke prøve å tråkle i en sitrus- og urtesaus?

Bradley-røykere kan gjøre forskjellen

Du vil oppdage at Bradley Smokers virkelig gjør oppgaven med varmrøykende fisk enkel og stressfri. Kontrollen du har over luftstrøm og temperatur gjør virkelig en forskjell når det kommer til den til tider kresne oppgaven med varmrøykende fisk. Prøv det og fortell oss hvordan det fungerer for deg!