6 Marvellous Steps to Make the Best Smoked Apple Ribs

6 fantastiske trinn for å gjøre Beste røkt eple ribbeina

Posted on: January 12, 2023



Den beste røykeren kan lett produsere de krydret, røykfylte platene som er en hvilken som helst bakgårdsgrilles ultimate premie. Følg disse 6 fantastiske trinnene for å lage de beste røkt eple ribbeina!

Den beste røykeren kan enkelt produsere de krydrede, røykfylte platene som er enhver bakgårdsgrills ultimate premie. Følg disse 6 fantastiske trinnene for å lage den beste røkte epleribben!

Du kan få det til. Her er oppskriften på ekte røkt epleribbe, god nok til å bringe hjem et trofé i en cook-off. Det kan være noen flere trinn i denne prosessen enn du liker, men det er ikke vanskelig og vi snakker restaurantkarakter her. Bedre. Du trenger en Bradley røyker for dette.

Du har kanskje trodd at slik alkymi bare var mulig på de beste grillstedene. Men gode ribber er overraskende enkle å lage hjemme, noe som er gode nyheter i en tid da det kan være fullt av å spise ute.

Jeg vil ikke si at det er en rask prosess å tilberede dem. Vil du ha fart, grill heller en biff. Men hvis ribben tar to til tre timer totalt, kan selve forberedelsen gjøres på 30 minutter. Men resultatene er oppnåelige av alle, og definitivt verdt innsatsen.

Bare følg disse 6 trinnene. Det trengs ikke noe spesialutstyr utover røyken du sannsynligvis allerede har i hagen din.

Hva du trenger

  • Bradley Smoker
  • Bisquettes…. Jeg liker eple
  • brunt sukker
  • Honning
  • Sennep Dijon
  • Eplejuice, sprayflaske
  • Gni
  • Aluminiumsfolie
  • BBQ-saus (det som fungerer for deg)

Trinn #1: Velg riktige ribber


Frisk rå spareribs med krydder og urter.

Fire typer ribber leveres av grisen: babyrygg (noen ganger kalt topplenderibbe), spareribs, ribbetopp og ribbe i landlig stil.

Du vil bruke babyryggene som er tatt fra den øverste delen av grisen (som ryggraden, bokstavelig talt). Babyrygger har den mest sjenerøse marmoreringen og det møreste kjøttet, noe som gjør dem tilberedt ganske raskt - og naturlig for nybegynnere.

Kjøp ribbe fra en arv av svinekjøtt, for eksempel Berkshire (noen ganger kalt Kurobuta) eller Mangalitsa, der det er mulig. De koster mer, men prisen er rettferdiggjort av deres sterke svineaktige smak.

Trinn #2: Legg Rub-en lagvis


Krydder og urter på en treplate. Pepper, salt, paprika, basilikum, gurkemeie.

En prosess som produserer lag med smaker er en av hemmelighetene til røkt ribbe. Begynn med et slak, som sennep Dijon, som deretter børstes på begge sider av hver ribbestativ.

Påfør deretter en rub. Sett den på rett før du legger den i røykeovnen eller helst et par timer før. Rubinen påføres rikelig neste gang, ikke gå glipp av noe sted. Rubinen min består av:

  • 5T brunt sukker
  • 1 1/2 t kosher salt…. Mindre hvis du vil
  • 1/2T chilipulver
  • 1/4t svart kvernet pepper
  • 1/4t kajennepepper eller mer for mer varme
  • 1t hvitløkspulver
  • 1/2t løkpulver
  • 1t røde pepperflak

Trinn #3: Røykertid


Røkt, mør, saftig ribbe venter i Bradley-røykeren din. Nam!

Røykeren varmes opp til ca 270 F. Husk å legge til bisquettene i røret på dette tidspunktet og når alt er oppe på temperatur, legges ribba i kjøttsiden opp i 1,5 time. Snu deretter med kjøttsiden ned i ytterligere 1,5 time.

På dette tidspunktet kan de se litt tørre ut, men det er de ikke. Hvis du vil, dryss dem med eplejuice etter den første og en halv timen.

Profftips: Ribbeina skal være møre, men de bør definitivt beholde litt tygge. Det er derfor vi har tenner.

Trinn #4: Ta på godbitene

Forberedelse til neste trinn: Bruk 2 ark folie til hver rist. Dette er å pakke ribba inn i, ha så litt brunt sukker på ribba, honning oppå brunt sukker, og spray med litt eplejuice oppå honningen. Pakk godt, 1 søm ned og 1 søm opp. Legg den tilbake i røykeovnen.

Etter 2 timer fjerner du ribben fra røykeren, og avdekker deretter ribben.

 Profftips: Vær veldig forsiktig, siden ribba og juice blir supervarme.

Trinn #5: På tide å tråkle ribbenene med saus

Strø ribba med din favoritt BBQ-saus og som på bildet legg den tilbake i røykeovnen i ca 1 time.

Sausoppskriften:

  • 3 kopper brunt sukker
  • 3 kopper ketchup
  • ¾ kopp rødvinseddik
  • ¼ kopp vann eller øl.
  • 2T worcestershiresaus
  • 2T hvitløkspulver
  • 3T tørr sennep
  • 2t paprika
  • 5t salt
  • 5t malt svart pepper
  • 2-3T sitronsaft
  • 5T varm saus eller etter smak

Ribbe i munnen!

Fjern ribba pakket inn i folie fra røykemaskinen og tø dem med BBQ-saus, pakket dem inn igjen og bare la dem hvile. Dette kutter omtrent en time av koketiden og de smaker fortsatt utmerket!

Nå fikk du kjøttfulle plater stukket med krydder, bronsert med røyk og slathered med klissete søt barbecuesaus. Kjøttet er mørt, men ikke for mørt, med en dyp svinekjøttsmak forsterket av gropmesterens kunst.

For en av de beste røykerne som finnes, trenger du ikke lete lenger enn til en av våre Bradley Smokers. Våre produkter gir konsekvent røyking hver gang.

Lykke til med røyking!