En av de mest allsidige kjøttene i grillmat er røkt svinekjøtt eller Boston-rumpe som vi får den berømte røkte pulled pork fra. Her er 6 fantastiske trinn for å røyke den beste Boston Pulled Pork Butt!
Røkt pulled pork er ekstremt enkelt å lage med bare noen få trinn som kreves for å gjøre svinekjøttet klart for røykeren. Den vanskelige delen er å holde røykeren i gang i 14+ timer mens den sakte røyker koker til perfeksjon.
La oss starte 6 fantastiske trinn for å røyke den beste Boston Pulled Pork Butt!
Nyttig informasjon
- Forberedelsestid: 10 minutter
- Koketid: 14-16 timer
- Røyketemperatur: 225°F
- Slutttemperatur for kjøtt: 195-205°F
- Anbefalt treverk: Kirsebær
Hva du trenger
- 6-8 lb svinerumpe eller svinekjøtt piknikstek
- Gul sennep
- Gni
- BBQ saus
Pro-tips: Det er valgfritt å fjerne huden.
Pro-tips: I stedet for å la noe av et krydder gni smelte av med det sakte smeltende fettet, hjelper sennepen med å binde krydderne til kjøttet. Dette gjelder spesielt kjøtt hvor et godt volum av kjøttet går tapt til fett. Hvis du liker røkt kjøtt med en fantastisk, smakfull bark, så legg til et lag med sennep. Det trenger ikke å være et tykt lag, eller til og med dyr sennep!
Trinn for å fjerne huden
Du kan bruke Boston-rumpa uten å trenge å flå den, men hvis du finner deg selv med en piknik, fjerner du huden slik:
- Legg steken på skjærebrettet med skinnsiden opp.
- Lag et snitt gjennom huden rett ned i midten.
- Mens du drar opp og bort fra midten, kjører du bladet på en skarp kniv langs det festede skinnet.
- Snu steken for å fullføre skinnet.
Det krever litt arbeid, men huden vil lett løsne på denne måten.
La oss nå starte 6 fantastiske trinn for å røyke den beste Boston Pulled Pork Butt!
1. Sennep og gni svinekjøttet
Om du bruker en skinnfri piknik-stek eller en Boston-rumpe er opp til deg, men jeg personlig synes at baken ikke bare er enklere, men har bedre smak og tekstur.
Som med det meste av svinekjøtt bruker jeg gul sennep for å lage et bindemiddel eller en base som ruben kan feste seg til. Fordel så sennepen over kjøttet.
Snu steken og få undersiden på samme måte.
2. Nå er du klar for røykeren!
Sett opp røykeren for matlaging ved 225 °F og sørg for at du har rikelig med kirsebærbisquetter for ca. 6-8 timer med røyk.
Når røykeren kjører jevnt på den foreskrevne temperaturen, er det på tide å legge kjøttet i røykemaskinen.
3. Røyk svinekjøttet
Mens kjøttet ryker i 225°F, kan du forvente at en stek på 6-8 pund tar 14 timer eller mer før den er ferdig. Noen ganger kan det til og med ta opptil 20 timer. Spesielt med store kjøttstykker som dette, er det avgjørende å bare ta det ut av røykeren for å se etter ønsket tekstur og mørhet du går etter.
Legg kjøttet med fettsiden ned slik at bunnen av steken har en tendens til å feste seg til risten. Når det er på tide å fjerne det, kan du miste fetthetten, men det er bedre enn å miste en stor del av det faktiske kjøttet.
Hold kirsebærrøyken i gang i minimum 6-8 timer i Bradley Smoker.
Pro tips: Bruk Bradleys digitale termometer for den mest feilsikre måten å se når kjøttet er ferdig. På den måten kan du overvåke temperaturen mens den koker. Du kan eksperimentere med gjetningen etter flere røykeforsøk.
Når svinekjøttet når 200-205°F i midten, er det ferdig.
4. Hvil svinekjøttet
Når svinerumpen er ferdig røkt, kan den trekkes rett etter, eller den kan holdes i røykemaskinen i 4 timer eller mer ved å pakke den inn i et dobbelt lag folie, deretter i et tykt håndkle.
Plasser den innpakkede bunten i en tom iskjøler og fyll ut eventuell gjenværende plass med flere håndklær eller tepper.
5. Det er på tide å trekke svinekjøttet
Hvis du tar svinerumpen ut av røykeren for tidlig, vil du få vanskelig for å trekke kjøttet. Jo lenger du røyker svinekjøttet, jo lettere vil det være å falle fra hverandre veldig lett med svært liten innsats.
Nå er dette den morsomme delen, bruk et par gafler til å trekke eller rive kjøttet og fjerne eventuelle fettklumper du finner.
6. Hva du kan bruke Pulled Pork til
Røkt pulled pork kan brukes overalt der kjøttdeig brukes som på taco, i burritos, på tacosalat, på pizza, blandet med kremost som dip, stablet på toppen av bakte poteter, med egg og poteter til frokost og nesten alt annet du kan tenke deg. Bruk kreativiteten din!
Avsluttende tanker
Hvis du har lyst på flere svinerelaterte oppskrifter i Bradley, trenger du ikke lete lenger enn Steve's Smoke Indrefilet av svin oppskrift.
Der har du det, 6 fantastiske trinn for å røyke den beste Boston Pulled Pork Butt. Kunsten å røyke kjøtt er så allsidig! Husk å dele disse oppskriftene med dine kjære og besøk vår blogg for flere tips og triks for din neste bakgårdsgrill!