8 Tips and Tricks You Need to be a Food Smoking Master

8 tips og triks du trenger for å være en Matrøykemester

Posted on: January 12, 2023Det er få mat som er mer deilige enn røkt kjøtt. Saken kan gjøres at et godt stykke røkt kjøtt er som et kunstverk.

Det er få matvarer som er deiligere enn røkt kjøtt. Saken kan gjøres at et godt stykke røkt kjøtt er som et kunstverk. Det tar tid, engasjement og kunnskap å få det til. Selv om gropmestere over hele verden er uenige om de minste detaljene, er vi sikre på at de alle vil være enige om én ting: røkt kjøtt er kjempebra. Her er våre 8 tips og triks du trenger for å bli en matrøykingsmester!

En video om flere tips om røyking av mat med Bradley Smoker!

1. Røyk alltid rå mat

Begynn å røyke tidlig på dagen da mange av smaksforbindelsene i røyk er fett- og vannløselige, noe som betyr at det du koker absorberer røyksmaker best når det er rått. Ettersom overflaten koker og tørker ut trenger ikke røyken like godt inn.

2. Gå lavt og sakte

Den ekte matrøykeprosessen tilberedes sakte over lav, indirekte varme med ved (bisquette) røyk. For ikke å tørke ut kjøttet, må du tilberede ved lavere temperaturer for å gjøre senet kjøtt så mørt at du knapt trenger tenner. Men ikke gå glipp av enkle muligheter til å eksperimentere med å tilsette søte trearomaer i en rekke bisquette-smaker for matvarer som biff, reker og til og med grønnsaker.

Tilberedning ved lave temperaturer gjør det også mulig for seige kollagener i bindevevet til kjøtt å være hydrolysert til gelatin uten å overopphete proteinene. Med andre ord, røyking lavt og sakte lar alt det seige vevet løses opp i kjøttet samtidig som røyken får tid til å absorbere.

3. Du må bruke Brine

Salking av kjøttet forhindrer at det tørker ut under røykeprosessen. Saltet i saltlaken gjør proteinene i kjøttet mer vannabsorberende. Når natrium- og kloridioner kommer inn i kjøttvevet, roter deres elektriske ladninger med proteinene (spesielt myosin), slik at de kan holde på fuktighet mer effektivt og miste mindre av den under tilberedningsprosessen. For optimal fuktighetsbevaring, bløtlegg kjøttet i saltlake i 10-12 timer før du røyker.

I sin mest grunnleggende form er saltlake ikke noe annet enn saltvann, men det drar nytte av tilsetning av urter og krydder. For å lage en god base, tilsett tre spiseskjeer salt til en liter vann, og sleng deretter i det du foretrekker.

Pro tips: Brining er litt av et tveegget sverd. Det hjelper kjøtt med å holde på fuktigheten, men gjør det også saltere. Noen kokker bruker sukker og melasse for å bekjempe den salte smaken.

4. Ikke overdriv røyken

Dette er en forlengelse av å gå lavt og sakte. Ikke røyk maten så lenge at den tørker ut kjøttet. Etter lang tid i røykeren kan kjøttet smake bittert. Generelt bør du ikke røyke mat lenger enn halvparten av koketiden. Dessuten skal røyken flyte som en mild strøm, ikke som den bølger ut av en togmotor.

Bradley Digital Smoker lar deg stille inn timeren så lenge du vil røyke, og den nøyaktige temperaturen du trenger for å lage en oppskrift!

5. Luftstrøm er viktig

Hold ventilene på toppen av Bradley-smokeren åpne og plasser ventilen minst halvveis åpen. De åpne ventilene vil trekke røyk fra Bisquettes slik at den virvler over maten og ut toppen på riktig måte, og gir deg den beste ventilasjonen og den reneste røyken.

6. Kjøp det beste kjøttet å røyke

Når du leter etter riktig kjøttbit, prøv å velge noe som vil dra nytte av den sakte tilberedningsprosessen. Ikke viker unna kutt med mye bindevev og fett kjent som "marmorering". En sjenerøs marmor vil gjøre det ferdige produktet mer saftig og deilig. Biffbryst, ribbe, svinekjøtt og biff. Utvalget er uendelig!

Selv mindre kjente kutt som tri-tip og chuck eye kan kastes i Bradley smoker. Hvem vet? Du kan bare bli forelsket i dette nyfunne kjøttstykket.

7. Bruk Bradley Bisquettes

Bisquettene våre er hemmeligheten bak Bradley Smoker. Biskettene har en unik design som brenner ved jevne temperaturer og i kontrollerte tidsperioder. De består av nøyaktige mengder hardvedsagflis, kombinert med kontrollerte trykk og tretettheter.

Bisquettes gir perfekte, konsistente resultater hver gang.

Når du bruker Bradley Bisquettes, trenger du ikke å bekymre deg for at sagfliset brenner for varmt for lenge og gir maten en bismak. De vil gi deg perfekte resultater! De samme resultatene som Bradley-brukere har hatt glede av i årevis.

En del av spenningen ved matrøyking er å eksperimentere med forskjellige hardtre. Prøv ut til du finner den perfekte tresmaken til maten din.

Bradley Flavour Bisquettes bruker sagflis av løvtre bundet sammen med nøyaktige mengder ved kontrollerte trykk og tettheter, smaken av røyken bestemmes av variasjonen av tre som er brent.

For eksempel gir or og lønn en rik og tydelig smak som ofte brukes med sjømat, skinker og bacon. Eple og kirsebær gir en søtere, mildere røyksmak, ofte brukt med fjærfe og viltkjøtt.

Finn røykebisquettene av beste kvalitet ved å besøke vår Bradley Smoker nettsted i dag.

8. Oppretthold fuktigheten

I tillegg til å sørge for at røykeren din røyker, må du også sørge for at den er dampende. Å holde vannpannen full, inkludert i Bradley Smoker-pakken, er en avgjørende del av røykeprosessen. Hvis du har en stor røyker, må du sannsynligvis fylle på vannpannen noen ganger mens du røyker.

Vannskålen tilfører fuktighet til matlagingene dine. Denne delen er ikke valgfri! Å tilsette en marinade før tilberedning eller en saus mens kjøttet ryker vil hjelpe til med å holde kjøttet fuktig, men dette er helt opp til deg.

Siste tanker

Så mange mennesker tidligere har unngått å røyke kjøtt på grunn av utfordringene med å opprettholde jevn varme gjennom hele røykeprosessen. Bradley Smokers lar deg skape en opplevelse uten mas, ingen barnevakt. Med Bradley vil du aldri ha problemer med å røyke notorisk vanskelig kjøtt som brisket igjen.

Aldri før har det vært så enkelt å røyke kjøtt. Så lenge du bruker disse tipsene og triksene, vil du lage utrolig røkt mat.