Chicken Thighs and Gnocchi with Smoked Mushrooms & Red Peppers

Kyllinglår og Gnocchi med Røkt sopp og rød paprika

Posted on: January 11, 2023Jeg klarte å få tre halvlitere forskjellige sopp og to nydelige røde paprika inn i røykeren. Som et resultat fikk jeg en nydelig rett og en veldig enkel oppskrift: Kyllinglår og Gnocchi med røkt sopp og rød paprika. Her er det du trenger.

Kyllinglår og gnocchi med røkt sopp og rød paprika

Selv om røykearbeidet mitt generelt dreier seg om en stor kjøttbit, har jeg i det siste begynt å eksperimentere med komponenter. For eksempel, den andre uken røykte jeg en brisket, men da jeg visste at det ikke ville være ferdig i tide til middag, hadde jeg en prime rib-biff satt ut til grillen. Da den ba om en slags soppsaus over den, gikk jeg gjennom skuffene mine i kjøleskapet og fant opp et par røde paprika. Det fikk hjulene til å snurre.

Jeg endte opp med å tippe på biffen den kvelden. Det ble sent, den første gin og tonicen ble til en andre, og jeg endte opp med en grillet ostesmørbrød til middag. Men jeg klarte å få tre halvlitere med forskjellige sopp og de to nydelige røde paprikaene i røykeren. Som et resultat fikk jeg en nydelig rett og en veldig enkel oppskrift. Her er det du trenger.

The Bacon Mavens kyllinglår og gnocchi med røkt sopp og rød paprika

4 store kyllinglår
1 halvliter shitake-sopp
1 halvliter oppskåret baby bella-sopp
1 halvliter hel østers eller knappsopp
2 store røde paprika
1 ss baconfett
1 ss olivenolje (helst rosmarininfundert)
2 kopper kyllingkraft (mer tilgjengelig)
1 16-unse pakke gnocchi (eller mellom to og tre kopper hvis du liker å lage disse for hånd)
10 gram fersk babyspinat
1 kopp tung krem
2 ss knust hvitløk
2 kvister fersk rosmarin
Salt og pepper etter smak

Teknikk

Få sopp og paprika røkt først. La all soppen være hel, bortsett fra shitakestilkene, da de kan bli seige.

Deretter halshugges, fjernes frøene og de røde paprikaene i kvart. Fordel dem med all soppen på en rist i røykesettet på 220 grader over epleved i ca 90 minutter.

Paprikaene skal ha mistet sin livlige røde nyanse, og skallet skal være litt rynket. Soppen skal se både litt tørket og mørkere ut i fargen, men ingen av brettet skal se ut som den har blitt krympet. Tross alt er vi ikke dehydrerende, bare røyker.

Fjern fra røykeren når den er ferdig og avkjøl, og du kan absolutt kjøle hele batchen for senere bruk. Legg dem i en forseglet plastbeholder og oppbevar i kjøleskapet til du bestemmer deg for å tilberede denne retten.

.En perfekt kombinasjon av pasta, sopp og kylling

I en stor sautépanne smelter du baconfettet, smøret eller olivenoljen. Tilsett en spiseskje med knust hvitløk, og legg i kyllinglårene når du surrer. Litt kyllingkraft er nok, da vi bare ønsker å holde litt fuktighet i pannen og unngå at det spruter rundt.

Sørg for å brette ut hvert lår slik at hvert lår er så flatt og så mye i et enkelt lag i pannen som mulig. Salt og pepre oppsiden hvis du vil, la ulempen brune, snu og gjenta.

Når de er ferdige, fordel en av kvistene med rosmarin jevnt over toppen av kløkken, legg et lokk på pannen. og ta kjelen av varmen.

Urter som gjør hele forskjellen

Varm opp rosmarinolivenoljen og den andre spiseskjeen med knust hvitløk i en større kasserolle eller saucier til knapt fresende. Ha i gnocchi og brun jevnt over en middels brenner. DeLallo er min favoritt fordi de har akkurat passe tetthet og ikke for tunge,

Tilsett bladene fra den andre rosmarinkvisten omtrent halvveis, rør av og til for å få putene til en fin farge, ikke ensfarget brun. Vi vil bare ha en fin blanding av toasty brun og kremgul potet.

Når gnocchiene er der du liker dem fargemessig, tilsett røkt sopp og paprika og omtrent en kopp kyllingkraft. Rør for å kombinere og hev varmen litt på brenneren.

Tid for kyllingen

Ta kyllinglårene og gi dem en god grov kotelett og legg dem i kasserollen også, sammen med all væske og skrap i bunnen av kjelen.

Rør igjen, tilsett litt mer kyllingkraft etter behov for å holde blandingen i bare litt væske, og tilsett deretter den tunge fløten.

Til slutt legger du spinaten på toppen – jeg brukte hele den store 10-unse plastbaljen med babyspinat fra Organic Girl – legg toppen på pannen og la spinaten visne ned, kanskje fem minutter.

Til syvende og sist skal det være akkurat nok væske i pannen til å kombineres med stivelsen fra gnocchiene. Som et resultat bør du ende opp med en pent sauset rett, ikke for løs, ikke for tykk.

Klar til å gå

Server den med litt tykt franskbrød, og du har et mettende måltid som ikke er for tungt, ikke for lett. En hvis røykfylte høydepunkter gir en rikdom til det som ellers ville vært en slags gjennomsnittlig gryte.

Av Bacon Maven