Tips For Smoking Meat in Cold Weather

Tips for å røyke kjøtt i Kaldt vær

Posted on: January 17, 2022
Read time: Read Time: 10 minPar tekst med et bilde for å fokusere på det valgte produktet, samlingen eller blogginnlegget. Legg til detaljer om tilgjengelighet, stil eller gi en anmeldelse.

Vi anser ofte sommeren som den ideelle tiden for å organisere en grilløkt. Men å nyte en røykfylt, fresende og saftig biff når den er kald er en annerledes opplevelse. Pulled pork eller en perfekt svidd brisket kan gi litt magi til familiemiddager når de serveres med rykende varm suppe. Selv om røkt mat føles som et varmt teppe på sjelen om vinteren, vil bare modige kokker eller grillelskere våge seg inn i denne sonen fordi det kan være ekstremt utfordrende.

Med kjølig vind som blåser 24 timer, kan matrøykeren din bli en snømann på kort tid. Men hvis du har klart å samle mot til å mestre kunsten å røyke mat i kaldt vær, så vil denne guiden hjelpe deg.

9 kule tips for å fyre opp matrøykeren din i kaldt vær

Det er viktig å merke seg at røyking i kaldt vær vil være ganske annerledes enn det du vanligvis gjør om sommeren. Det er noen faktorer du må ta i betraktning for å dukke opp en pitmaster som kan trosse kulden. Her er 9 tips for å gjøre matrøyking i kaldt vær mye enklere for deg.

1. Rydd plassen

Husk at røyking om vinteren har sine egne utfordringer. Den primære blant dem er å holde matrøykeren varm. Så fjern snøen for å sikre at den ikke forsinker matrøykingen ytterligere.

2. Velg riktig matrøyker

Ulike typer matrøykere presterer forskjellig i henhold til varierende værforhold. Matrøyking i kaldt vær krever en profesjonell røyker som er designet spesielt for å yte konsekvent uavhengig av sesongmessige endringer. Så hvis du planlegger å gjennomføre en flott grilløkt med en offset-matrøyker, inviterer du til problemer. Det tynne arket til offsetrøykeren vil blø bort varme, noe som gjør det ekstremt vanskelig å opprettholde en jevn temperatur inne. For røyking om vinteren er det alltid tilrådelig å bruke en kvalitetskonstruert elektrisk røyker med avanserte varmekontrollfunksjoner.

For eksempel Bradley Pro P10 røyker ville passet perfekt her. Denne matrøykeren er designet med en isolert kropp og har forseglede dører for å beskytte mot alle værforhold og også sikre brukerens sikkerhet. Den nye modellen har også et nytt 1000W PID-kontrollert varmeelement som vil få opp temperaturen raskere og bruke teknologien til å holde den der, eller gjenopprette hele tiden. Testet i de kalde vintrene i Alberta (Canada) og Alaska (USA) og leverer deilige oppskrifter! Bradley Smoker kommer også med en digital konsoll som lar deg forhåndsinnstille tilberedningstiden og temperaturen for en problemfri grillopplevelse selv om vinteren.

3. Finn et skjermet område

Oppbevar alltid matrøykeren et sted i ly for å beskytte den mot kald vind og plutselig snøfall. Med ly mener vi verandaen din eller ved husets vegger og ikke under et tre, fordi det siste du vil er å se en stor haug med snø falle på matrøykeren din.

4. Hold lokket lukket

Det er viktig å holde døren lukket så mye du kan. Husk at hver gang du blir fristet til å åpne døren og sjekke maten, lar du den varme røyken inne i kokekammeret slippe ut. Dette vil unødvendig forsinke røykeprosessen. Så hold deg rolig og hold lokket lukket så mye som mulig.

5. Juster røykeapparatet etter vinden

Pass på vindretningen og juster matrøykeren deretter. Å slippe luft inne i røykeren din er viktig for å holde røyken oppe og opprettholde temperaturen. Men hvis for mye kald luft kommer inn i matrøykeren, kan det forsinke tilberedningsprosessen. Så hold ventilen til røykeren din i motsatt retning av vinden.

6. Velg slankere kutt

Vi vet at ribbe og skaft er sikleverdige når de røykes til perfeksjon. Vårt forslag er å lagre den til sommeren. Prøv å røyke magre stykker som ytrefilet, flanke, indrefilet, etc., når du røyker om vinteren. Elevkutt krever mindre varme for å røykes og koker raskere enn større snitt.

7. Lager opp ved

Røyking i kaldt vær kan bli en katastrofe hvis du ser at vedkammeret er tomt når du er midtveis i matlagingen. Du må merke deg at matrøykeren din vil brenne mer ved i kaldt vær for å nå en viss temperatur sammenlignet med varmt vær. Det er her du må ha et godt lager av ved klar til å rocke grilløkten. Den beste løsningen her er å bruke en elektrisk røyker som genererer varme med elektrisitet, men som bruker ren røyk fra flis for å gi kjøttet den samme intense røyksmaken.

Bradley Bisquettes er et godt eksempel her. Disse komprimerte sagflisene brenner i en nøyaktig tid og slukkes før de blir til aske. Dette sikrer at maten tilberedes i ren, smaksatt røyk. Bradley Bisquettes kommer i 17 forskjellige smaker som passer til alle røkt kjøttoppskrifter.

8. Skaff deg et kjøtttermometer

EN kjøtttermometer er den beste måten å sjekke ferdigheten i kaldt vær. Penetrere den tykkeste delen av kjøttet med spissen av termometeret for å få best mulig avlesning. Fjern kjøttet hvis midten har nådd ønsket temperatur.

9. Bruk en kaldt værjakke

Dette er helt nødvendig for røyking i kaldt vær. Å ha en isolert jakke eller i det minste pakke et gammelt teppe rundt matrøykeren din kan bidra til å opprettholde en jevn temperatur i kammeret. Dette er åpenbart ikke nødvendig hvis du bruker Pro P10 elektrisk røyker. Moderne matrøykere har en isolert kropp som forhindrer temperaturtap i all slags vær.

Til slutt, ha litt tålmodighet fordi det snør ute, og matrøykeren din ikke er en tryllekunstner. Røyking er en lav og langsom prosess. Når været spiller en rolle, er det usannsynlig at du får det ønskede resultatet innen forventet tid. Med det har vi kommet til slutten av denne guiden om røyking i kaldt vær. Vi håper du likte de kule Bradley-tipsene og triksene som er delt her.

Interessert i å lære mer om matrøyking i kaldt vær? Sjekk artikkelen Hvordan røyke mat i kaldt vær på nettsiden ved å bruke søkeverktøyet vårt.

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.