The Ultimate Guide to Preheating Your Smoker

Den ultimate guiden til Forvarming av røykeren din

Posted on: January 17, 2023



Matrøyking er en av de eldste matlagings- og konserveringsteknikkene som har opprettholdt sin popularitet. Med fremskritt innen teknologi er matrøyking nå bedre og enklere.

Matrøyking er en av de eldste matlagings- og konserveringsteknikkene som har opprettholdt sin popularitet. Med fremskritt innen teknologi er matrøyking nå bedre og enklere.

Elektriske matrøykere har blitt en fin måte å komme i gang med å røyke kjøtt hjemme uten å måtte sjekke det hele tiden. Ved å bare velge den foretrukne temperaturinnstillingen avhengig av hvordan du vil ha kjøttet ditt, får elektriske røykere kjøttet klart uten å gå gjennom mye bryderi.

Forvarmer du røykeren din?

Mens noen velger først å forvarme røykerne sine, tilbereder andre kjøttet uten forvarming. I denne artikkelen gir vi en trinn-for-trinn-veiledning om forvarming av røykeren din, noen av grunnene til at du bør forvarme matrøyker, og generelt hjelpe deg å lære mer om matrøyking og matrøykere.

For å male deg et klart bilde, ser vi først på hovedelementene til matrøykeren:

  • Tresponbrett

Flisbrettet/skålen er der vedbitene sakte brenner for å produsere røyksmaken på kjøttet. Avhengig av type varme og hvor høy du vil ha den, kan du tilsette flis regelmessig for å holde en fin jevn strøm av røyk i gang.

For vår Bradley Smoker har vi Bradley Bisquettes for å smaksette maten, som dispenseres i sagflispucker av aromatisk tre.

  • Vannskål/panne

Vannskålen over flisbrettet vil vanligvis være der for å bidra til å tilføre fuktighet til kokken din, mens dampen som slippes ut fra vannet også hjelper til med konveksjonstilberedning. På din Bradley Smoker vil den tjene et dobbelt formål ettersom bisquettene dine vil slukke i vann like før treverket blir til aske.

  • Digital kontrollerpute

Dette lar deg stille inn steketemperatur, tid og holde styr på når den er klar.

  • Spjeld og ventiler

Mye oksygen blir brukt opp når du røyker kjøttet ditt. Spjeld og ventiler tillater luft inn i røykeren og fungerer som en passasje for overflødig varme, og lar også den "gamle røyken" gå ut og gi plass til den nye røyken som kommer fra veden.

Hvorfor du bør forvarme røykeren din

I matrøykeren er varmeelementet laget av metall, og når det er kaldt kjøles det ned. Forvarming av røykeren din varmer den opp, og når du begynner å tilberede kjøttet, starter prosessen umiddelbart ettersom metallet er varmt.

Slik forvarmer du matrøykeren din

I gjennomsnitt tar en elektrisk røyker 30–45 minutter å forvarme fra kulde. Avhengig av hva du lager, still inn ønsket temperatur på matrøykeren og vent til den når riktig indre temperatur før du fyller røykemaskinen med mat.

Bradley Smokers, anbefaler vi å stille inn temperaturen høyest og deretter vente til den oppnår intern temperatur. For eksempel, hvis du lager brisket, er den høyeste temperaturen på røykeren din 225 – 240 °F (107 – 115 °C). For best resultat bør du vente til matrøykeren når en innvendig temperatur på 190 °F (88 °C).

Gjelder denne prosessen alle røykere?

Ja, bortsett fra når matrøykeren er ny.

For en helt ny røyker fungerer krydder som en herdeprosess og fjerner eventuelle rester som støv eller olje som kan ha blitt til overs under produksjonen. Den kurerer også maling eller belegg på innsiden av røykeren din, forhindrer at den ruster og forbedrer samtidig røyksmaken.

Slik krydrer du røykeren din

  1. Først må du sørge for at matrøykeren er riktig montert. Sjekk at alle skruene er intakte. Røykere kommer ikke alltid ferdig montert, og i noen tilfeller kan det trenge litt montering.
  2. Tørk av røykeapparatet – Tørk forsiktig av de indre overflatene på røykeapparatet mens du sørger for at du ikke riper på innsiden. Dette kan gjøres ved å bruke en fuktig svamp, mildt vaskemiddel og vann. Når du tørker er det viktig at du også husker å tørke av stativene.
  3. Koble røykeren til et strømuttak, åpne opp ventilene og still inn røykeren til maksimal temperatur ved å bruke veden du foretrekker. Krydderet skal ta tre timer.

Disse trinnene kan variere fra røyker til røyker, så det er avgjørende at du først sjekker bruksanvisningen.

For å oppsummere er det viktig å forvarme røykeren din, da den hjelper deg med å oppnå en perfekt røyksmak og øker tilberedningstiden. Når du forvarmer røykeren din, er det like viktig at du følger temperaturen på det du vil lage mat. Denne ultimate guiden gir deg en gjennomgang av hvordan du forvarmer røykeren din.

Sjekk ut denne andre artikkelen om forvarming av røykeren din:
Forvarm grillen perfekt, hver gang

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.