Bradley Blogger: the Philly Foodist interview

Bradley Blogger: Philly Foodist -intervju

Posted on: January 10, 2023Par tekst med et bilde for å fokusere på det valgte produktet, samlingen eller blogginnlegget. Legg til detaljer om tilgjengelighet, stil eller gi en anmeldelse.

Kan du fortelle oss noe om deg selv/familie/bosituasjon?

Jeg bor, med min livslange partner, Pat, og våre fire pelskledde barn, i en av
de eldste nabolagene i USA, rett i utkanten av South Philadelphia. Vi eier et 200+ år gammelt hus – egentlig ikke stort – men med fire etasjer med boareal og store (for byen) bak- og sidehager.

Den mest pinlige mat-/kokkhistorien

For noen år siden kom "te-røyking" på moten. Jeg bestemte meg for å prøve den til et middagsselskap med min pålitelige bambusdamper. Fisken var totalt upåvirket (ingen røyksmak/ingen smak i det hele tatt!), men bambusdamperen min endte opp med en dyp og varig tesmak og aroma! Det hadde vært mye mer overbevisende å ha kuttet det opp og belagt det!

Denne flotte bloggen! Hvordan og når det startet

Jeg har hatt en lang besettelse av hvilken innvirkning mat kan ha på vår helse, oppførsel og generelle velvære. Situasjonen med rettferdig fordeling av god mat i Amerika – så vel som sult i Amerika, er drivkrefter for meg også.

Så det var det som fikk meg i gang med bloggen. Jeg vokste opp med at bestemoren min lagde alt "fra bunnen av". I det meste av livet mitt har jeg handlet på Farmers Markets og stands. Vi er så heldige i Philadelphia å være omgitt av mange fantastiske bønder og produsenter!

Spis lokalt og sesongbasert

Men selv med all denne gaven, så jeg fortsatt folk som spiste bearbeidet, fabrikkprodusert mat – og hurtigmat – som grunnlaget for diettene deres. Jeg ønsket å dele med folk at det egentlig ikke er så vanskelig å spise lokalt og sesongbasert. Samt spise mat som var humant oppdrettet og kjemikaliefri.

Selvfølgelig, når du kommer inn på disse problemene, faller du naturlig nok også inn i spørsmål om miljø, bærekraft og selvforsyning. Sammen med å dyrke, lage mat og spise, er jeg også veldig investert i å lære alt jeg kan for å bli en vellykket Urban Homesteader.

Mål for bloggen

Definitivt bruker jeg bloggen til å lære, utdanne, dele informasjon og hjelpe folk å samles rundt saker som vi brenner for. Og å ha det gøy!

Jeg må si det når noen forteller meg at de skal på bondemarkedene og/eller at de handler humant oppdrettet kjøtt og fjærkre.

Enda bedre, at de "scratch cooking" mer og unngår ta i, jeg er totalt forsterket og vet hva det er jeg vil at The Philly Foodist skal oppnå!

Hvor lidenskapen for mat kom fra

Vel, absolutt, jeg lærte mye av min bestemor. Hun lot meg være ved sin side på kjøkkenet fra jeg var veldig ung, og jeg kunne se hvor mye hun elsket å mate folk.

Det har også blitt en av mine sanne gleder. Hun tok meg også mye ut på middag, fra da jeg var veldig ung. Jeg jobbet som kokk/steikkokk under min grunnskole, og likte det veldig godt.

Pat og jeg hadde en liten, vellykket cateringvirksomhet i en årrekke. Dessuten hadde jeg muligheten til å reise mye i USA i over ti år som rådgivende psykolog.

Dette var en fantastisk mulighet til å bli kjent med et bredt utvalg av forskjellige retter og etniske matvarer. Og selvfølgelig har jeg bodd hele livet mitt i Philadelphia. Det er en flott matby!

En spesiell lidenskap for matrøyking

Først av alt smakene! Hvem kan gå inn i et miljø hvor god røyking finner sted og ikke kjenne at munnen begynner å renne og alle «sult»-klokkene og fløyter går av?

Røyking gir også kokker store muligheter for kreativitet. Jeg liker ideen om å eksperimentere. For eksempel er det å røyke ost noe jeg er veldig interessert i og kommer til å gjøre i de kommende månedene.

Favoritten å røyke

Et vanskelig spørsmål, absolutt! I den nåværende kraftige vinteren vi "nyter" her på den amerikanske østkysten, elsker jeg en brisket, svinekam, svinekjøtt og absolutt litt South Jersey Bluefish i røyken.

Nylig har jeg blitt tent på lammeribbe. Utrolig smak! Jeg eksperimenterer også med vintergrønnsaker: rødbeter, butternut squash og kålrot. Med ankomsten av varmere vær handler det om pølser, fjærfe og sjømat av alle slag. Hvis jeg blir tvunget til å velge ett element som min absolutte "favoritt" - må det være svinekjøtt - spesielt svinekjøtt.

Hvorfor Bradley Smokers

Bradley-ene er vakkert konstruert og veldig enkle å bruke - selv for "nybegynnere", som jeg absolutt regner meg selv blant! Bradley tilbyr nå så mange alternativer til hjemmekokken.

En melding for å komme over til alle de matrøykfanatikerne der ute

Ikke vær sjenert! Kom i gang! Få en Bradley uansett størrelse som passer for deg. Bradley gjør magien med røyking tilgjengelig for så mange av oss som trodde vi ikke kunne gjøre det. Vær lett mot deg selv. Eksperimenter og lær hva du og de du lager mat til virkelig elsker, og fullfør det.

En helt ny blogg fra Philly Foodist kommer snart, sørg for å sjekke den ut!