Cleaning up the food and electric smoker.

Hvordan bruke en Elektrisk røyker (Og sørg for at du bruker det riktig!)

Posted on: March 10, 2022
Read time: Read Time: 10 minPar tekst med et bilde for å fokusere på det valgte produktet, samlingen eller blogginnlegget. Legg til detaljer om tilgjengelighet, stil eller gi en anmeldelse.

Teknologien har virkelig endret måten vi gjør og ser på ting. For bare noen år tilbake var deling av matoppskrifter hovedsakelig muntlig eller lesing av matlagingsmagasiner, og du måtte vente i en måned før de ga ut et nytt eksemplar. Det har imidlertid endret seg, og med utallige blogger kan du enkelt få tak i hva som helst. Fremskritt innen teknologi har også gitt liv til avanserte kokeapparater.

Gjennom årene har vi sett at nye matlagingsteknikker har utviklet seg for å passe det nåværende forbrukermarkedet. For eksempel har røyking utviklet seg fra bare en matkonserveringsmetode til en av de mest populære matlagingsteknikkene. Dette har ført frem ulike typer matrøykere, inkludert elektriske røykere.

Hva er elektriske røykere?

Dette er utendørs/innendørs matlagingsapparater som røyker mat ved å bruke elektrisitet som varmekilde, noe som gjør hele prosessen rask og enkel. Vi skal se på hvordan du bruker en elektrisk matrøyker riktig for de beste matlagingsopplevelsene.

Kjøtt blir røkt i elektrisk røyker

Bruker en elektrisk matrøyker

I motsetning til andre røykere, bruker elektriske røykere elektrisitet som hovedvarmekilde. Dette gjør dem miljøvennlige og enkle å bruke da du ikke trenger å holde vakt konstant.

For bedre å forstå hvordan du bruker en elektrisk matrøyker, skal vi først se på hovedfunksjonene.

For eksempel dispenserer Bradley Smoker pucker av aromatiske tresorter referert til som bisquettes. Disse Bradley Bisquettes produserer konsekvent, ren røyk og er tilgjengelig i 16 forskjellige smaker, inkludert hickory, pecan, eple og lønn.

 • Vannpanne – Vannkannen er plassert rett over flisbrettet og fylles vanligvis med kaldt vann under røyking. Når røykeren varmes opp, vil vannet bli til damp, noe som hjelper til med konveksjonstilberedning.
 • Røykestativ – Det er her du plasserer kjøttet ditt. Stativ kan også brukes til å holde støpejernsgryter der maten din kan stekes.
 • Ventiler og spjeld – De lar overflødig varme slippe ut og sikrer effektiv luftstrøm under røykeprosessen.
Røkt kjøtt klart til måltid

Sette opp matrøykeren

Trinn å følge:

 1. Krydre din elektriske røyker – Det er her du slår på den elektriske røykeren mens den fortsatt er tom, og den går en stund.

En av hovedgrunnene til å gjøre dette er å hjelpe til med å fjerne støv og andre partikler på kokestativet eller huset i rustfritt stål som kan ha samlet seg under produksjonen.

Slik går du frem:

Slå først på røykeren til en temperatur på mellom 250–275 °F (121–135 °C) og la den gå i tre timer. Etter det slår du av røykeren, åpner døren og lar den avkjøles. Denne prosessen gjøres hovedsakelig når matrøykeren er ny.

 1. Stille inn ønsket temperatur og tid.

Still inn røykeren til ønsket røyketemperatur avhengig av hva du vil røyke og dine preferanser. Hvis det for eksempel er biff, forvarm matrøykeren til en temperatur på 107 °C (225 °F).

 1. Plasser en beholder full av vann i røykekammeret.

Dette bidrar til å holde kjøttet fuktig under røyking ettersom vannet fordamper.

 1. Gi deg selv nok matlagingsplass og tid.

Elektriske røykere er designet for å lage mat ved en langt lavere temperatur, noe som forbedrer smaken og gir deg et mørt kjøttstykke. Derfor må du være forberedt på å la kjøttet røyke til det er godt stekt og gi deg selv nok plass til å røyke riktig.

Sette opp matrøykeren

Rengjøring av en elektrisk matrøyker

For lengre holdbarhet og riktig funksjonalitet bør elektriske matrøykere rengjøres etter hver bruk.

Slik rengjør du den:

 • Etter at du er ferdig med å røyke, koble fra matrøykeren og la den avkjøles.
 • Fjern tilbehøret fra matrøykeren. Disse inkluderer grillstativene, chipsbrettet og vannpanne.
 • Bruk et lett vått håndkle, børst ut rusk og skrubb deretter med en kjøkkensvamp for å fjerne de mindre partiklene som er igjen under røyking, inkludert fett.
 • Tørk av den elektriske røykeren med en ren fuktig klut og la den tørke.

Hvorfor kjøpe en elektrisk røyker?

 • Som vi nevnte tidligere, er elektriske røykere enkle å bruke og krever ikke tilsyn, noe som gjør dem perfekte for nybegynnere og til og med nybegynnere.
 • Lett å opprettholde en jevn temperatur.
 • Du kan bruke hvilken som helst kombinasjon av treflis.
 • Det er ikke utfordrende å slå på.
 • De er miljøvennlige.

Å oppsummere

Det er klart at det ikke er så vanskelig å bruke en elektrisk matrøyker. Men det er viktig å merke seg at det finnes forskjellige merker av elektriske røykere, og i noen tilfeller kan informasjonen variere litt.

Sjekk ut andre artikler om elektriske matrøykere nedenfor:
Elektriske røykere vs. gassgriller
Topp 10 grunner som gjør en elektrisk matrøyker fantastisk og hva du bør se etter
Slik bruker du matrøykeren din som ovn
De beste måtene å rengjøre grillen og matrøyken på
Slik får du bedre røyk fra matrøykeren din

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking nettsted