How to clean your food smoker

hvordan ren din matrøyker

Posted on: January 11, 2023



Gjennom årene, som jeg har brukt Bradley -røykeren min, er det en rekke venner og familie som bestemte seg for å ta steget og kjøpte en Bradley for seg selv.

I løpet av årene, ettersom jeg har brukt min Bradley Smoker, er det en rekke venner og familie som bestemte seg for å ta skrittet fullt ut og kjøpte en Bradley til seg selv.

Det er vanskelig å motstå å komme over for en BBQ og smake på noen røkt ribbe, jalapeno poppers eller kyllingvinger og ikke bli lokket til den lokale butikken for å ta din egen røyker.

Det er vanlig at folk stiller meg mange spørsmål i løpet av de første månedene etter å ha lært inn og ut av røyking. Sannsynligvis et av de vanligste spørsmålene jeg får, er om rengjøring av røykeren. Så jeg tenkte at jeg skulle skrive denne artikkelen for å dele hvordan jeg renser røykeren min og dens mange deler.

Hvordan rengjøre stativene

Det er viktig å skrubbe disse stativene etter hver røyk. Noen ganger kan mat feste seg til stativet etter en røyk, og det er vanligvis også en oppbygging av svarte røykrester på stålstativene.

Bare vask i varmt såpevann og skrubb disse stativene rene. Avhengig av oppbyggingen, kaster jeg dem bare i oppvaskmaskinen for å rense dem rett opp. Andre ganger krever de litt mer arbeid og jeg trekker ut skrubbebørsten for å få dem rene. Bruk av Bradley Magic Mats vil gjøre livet ditt mye enklere, siden stativene ikke blir så skitne.

Dryppskålen er veldig enkel å vaske

Ok, jeg skal være den første til å innrømme. Noen ganger lar jeg bollen være full av brente bisquetter og vann etter en røyk. Jeg mener, det er lett å glemme å rense det etter å ha røyket all den fantastiske maten.

Du spiser, besøker venner, det blir utover kvelden og før du legger deg legger du dekselet på røykeren din. Så, det går kanskje en uke, vil du røyke noe. Du åpner døren bare for å oppdage at bollen er full av vann og forkullede bisquetter – ups!

Mens jeg liker å rense bollen etter hver røyk, hvis du ikke gjorde det, dump innholdet og vask den rustfrie stålbollen i varmt såpevann. Da er det klart for neste røyk!

Det V-formede dryppbrettet krever en skrubbebørste

Dette slissede dryppebrettet som dekker bisquettebrenneren og dryppskålen er sannsynligvis den delen av røykeren som får mest søppel på seg. Alt som drypper fra maten som røykes, faller ned på dette brettet, og etter å ha røyket ribbe, kylling eller svinekjøtt, kan brettet være et rot!

Selv om det kan bygges opp mye søppel etter bare én røyk, er det faktisk ganske enkelt å rengjøre. Jeg venter til røykeren er helt avkjølt og fjerner brettet.

Deretter, ved hjelp av en grill/bbq-skrape og skrubbebørste, skraper jeg alt søppelet i en pose og skrubber det rent. Hvis det er nødvendig, kan vask av brettet i varmt såpevann få det til å se nesten nytt ut igjen! Jeg prøver å rengjøre den etter hver røyk, spesielt hvis det falt mye drypp på brettet.

Dørens segl

Å kjøre røykeren fører til at det samler seg mye røykrester på døren. Over tid kan tetningen til døren bygge seg opp på den.

Det er ikke en stor sak i det hele tatt, men det kan føre til at døren fester seg litt. Jeg opplever at etter noen lange røyking trenger pakningene på døren en rask rengjøring.

Dette gjøres ved å bruke en vaskeklut og varmt såpevann. Bare tørk av dørpakningene og rammen på røykeren der de berører dørpakningene. Rengjøring av disse stedene vil holde døren åpne og lukke jevnt.

Bisquettebrenneren

Over tid har jeg funnet ut at bisquettebrenneren kan få litt askeoppbygging. Jeg røyker mye og det skjer ikke ofte. Jeg merker det imidlertid når biskettene ikke brenner gjennom, så mye som de burde.

Hvis brenneren får askeoppbygging, ser det ut til å redusere varmeoverføringen til de ferske biskettene. Og du kan se i dryppskålen for å finne at bisquettene bare er 2/3 brent.

Rengjøring av brenneren er veldig enkelt å gjøre. Sørg for at brenneren er kjølig og fjern det V-formede dryppbrettet for å få mye plass. Deretter, på bunnen av bisquette-brenneren, bruk et verktøy for å skrape bort eventuell rest av aske.

Mens en grill/bbq-skrape fungerer, bruker jeg personlig en gammel flat skrutrekker. Den er liten nok til å komme inn i hjørneflekkene på brenneren, og fungerer som en sjarm for meg!

Smoker-veggene har en viss karakter. Ikke rengjør dem!

Dette er den ene delen av røykeren som jeg prøver å aldri rengjøre. Jeg elsker å se de svarte røykrester over veggene til røykeren min.

Det viser at jeg bruker det mye. Dessuten føler jeg at denne "krydderen" til røykeren også vil forsterke smaken til det som tilberedes i maskinen.

Nå kan det over tid komme litt flak og jeg skraper rett og slett noen av de svarte flakene av røykveggene. Utenom det er det ikke noe annet jeg gjør. Jeg har aldri vasket eller skrubbet røykeveggene mine rene. Det ville ta bort all karakteren fra røykeren min!