Matrøyking er en langsom prosess. Her tilberedes maten på lav varme konstant i timevis til den får ønsket smak. Dette gjør at maten absorberer en mer intens røyksmak sammenlignet med steking eller grilling. Like vanskelig som det kan bli å forberede matrøykeren til å nå den ideelle temperaturen, er det mer utfordrende å kjøle ned røyken når temperaturen begynner å stige. Det er imidlertid et viktig skritt å holde en jevn lav temperatur inne i matrøykeren for å få perfekt stekte og møre saftige biffer.
Hvis du ofte sliter med å kjøle ned en oppvarmet matrøyker, vil denne guiden definitivt hjelpe deg.
Kjøler ned en konvensjonell matrøyker
Den viktigste faktoren når du bruker en konvensjonell røyker er å vurdere temperaturen for å vite når du bør kjøle den ned. Den beste løsningen er å bruke et røyketermometer. Den vil vise deg temperaturen inne i røykeren, for å hjelpe deg med å holde konstant oversikt over den mens du lager mat.
Reguler luftstrømmen gjennom skorsteinen eller toppventilen: Den varme luften fra Bradley-kammeret stiger og ventilerer ut gjennom den øverste ventilen. Hvis du lukker den øvre ventilen, vil den inneholde mer røyk i enheten ved å kutte av lufttilførselen. Så juster toppventilen bare for å la mer røyk slippe ut av kammeret for å holde den indre temperaturen på et minimum.
Bonustips for å kjøle ned røykeren
Her er to andre metoder du kan prøve med din konvensjonelle matrøyker.
Bruk komprimerte trebisquetter: Komprimerte trebisketter er utformet med jevn tetthet og tykkelse. Bradley Bisquettes slukk automatisk før du blir til aske for å sikre at bare ren røyk når maten din. Bradley Bisquettes kommer i forskjellige smaker som eple, kirsebær, eik, pecan, or, lønn, etc.
Du kan sjekke ut vår unike bisquette smaksprofiler her!
Gå for et kaldrøykadaptersett: Kaldrøykadaptersettet hjelper til med å lage mat ved kaldrøyking inne i en konvensjonell matrøyker. Bradley Cold Smoke Adapter lar deg gjøre en ekte og enkel kald røyk. Selv på varme sommerdager! (minimumstemperatur avhenger av omgivelsestemperaturen).
Ved å flytte bisquette-brenneren utenfor røykboksen, kan du gjøre en hvilken som helst Original eller Digital Bradley Smoker til en kaldrøykerenhet. (Ikke kompatibel med P10 Smoker – BS1019)
Konstruert av pulverlakkert stål, passer adapteren mellom røyktårnet og generatoren. Bruke et fleksibelt aluminiumsrør (36 tommer langt forlenget) som lar røyken avkjøles før den når maten. Tillater deg å gjøre en ekte kald røyk.
Fordeler med å bruke en god matrøyker
Med en røyker av høy kvalitet som har mange avanserte funksjoner, vil temperaturkontroll være en lek. Heldigvis er det matrøykere fra Bradley Smoker som er designet for å tilby en praktisk matrøykeopplevelse uten å gripe mye inn under driften av røykeren. Her er noen Bradley-funksjoner du bør se etter i enhver matrøyker av høy kvalitet.
Digital konsoll for tids- og temperaturkontroll: Bradley smoker muliggjør forhåndsinnstilling av koketid og temperatur før du begynner å røyke. Dette vil konfigurere røykeren til å fungere ved en konstant temperatur oppskriften du røyker krever. Glem bryet med temperatursporing og alle bryet med å kjøle ned røykeren.
Problemfri bisquettemating: Med en automatisk bisquettemater kan alle Bradley Smokers selvmate. Når du har fylt kammeret, kan røykeren operere konstant i opptil 10 timer med periodisk tilsyn.
Ergonomisk design for raskere matlaging: Magnetiske dører hindrer overflødig røyk fra å slippe ut av kammeret og en isolert kropp regulerer temperaturen inne i røykeren. Disse funksjonene forhindrer å senke tilberedningsprosessen på grunn av temperatursvingninger.
Matrøyking hjemme gir deg luksusen til å lage favorittmaten din hjemmefra. Det er også en fin måte å overraske gjestene på hjemmefester. Imidlertid kan tilleggsarbeidet forbundet med matrøyking være ganske kjedelig. Matrøykere av høy kvalitet som Bradley smoker tar mye av dine skuldre og gjør matrøyking enkelt og mer praktisk. For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.