Smoked Meat and Food Through Bradley Smoker

3 forskjellige måter å bruke på Kald matrøyking

Posted on: January 12, 2023Shhhhh! Vi deler hemmeligheten vår til den neste store tingen innen kaldrøykingsteknologi.

Shhhhh! Vi deler hemmeligheten vår til The Next Big Thing in Cold Smoking Technology. Ved kaldrøyking legger du til røyk mens du holder temperaturen under 100°F, og koker dermed ikke produktet. Du kan gjøre det ved å bruke en kaldrøykeradapter. Eller du kan kjøre røykemaskinen på den laveste innstillingen, med et brett med is i bunnen for å holde temperaturen lav. Vil du lære de 3 forskjellige måtene å bruke kald matrøyking? Vel, se ikke lenger!

Slik kaldrøyker du whiskylaks med en Bradley!

1. Kaldrøyking kombinert med salting eller saltlake

Du kan kurere eller konservere mat som kaldrøkt laks, skinke og pepperoni for kaldrøyking. Denne typen kaldrøyking krever imidlertid lange røyketider, samt tilsetning av salt og/eller nitritt for å konservere.

Noen oppskrifter krever kun salt og kortere røyketider. Kaldrøkt laks er et godt eksempel, siden sluttproduktet fortsatt er rått og må oppbevares i kjøleskap eller fryser.

To ting er veldig viktige med denne typen kaldrøyking. Følg først en pålitelig oppskrift og standardene for bruk av nitritt/nitrat. For det andre, følg standardene hvis du planlegger å bruke en bakteriekultur.

Pro tips: Du kan oppbevare ekte herdede og kaldrøkte produkter som er konserverte og klare til å spises på et kjølig, tørt sted for korttidsoppbevaring.

2. Kaldrøyking etterfulgt av en annen matlagingsmetode

Denne andre tilberedningsmetoden kan enten være pannesteking, steking eller braisering. Som et utmerket eksempel, bruk denne metoden for lett kaldrøkt svinestek ferdig i ovnen, stekt og lett kaldrøkt hvit fisk.

Denne typen kaldrøyking krever kortere røyketid fordi hensikten er å bare gi en lett røyksmak og så må du tilberede den umiddelbart etterpå.

Denne kaldrøykemetoden er flott for større kjøttstykker, men du kan også bruke denne fremgangsmåten for veldig lyst kjøtt, som hvit fisk. Du kan også prøve den som en "gateway" til røkt mat, med resultatet bare en liten røyksmak uten at det er hovedsmaken.

Profftips: Vær spesielt oppmerksom på rått kjøtt. Når du kaldrøyker rått kjøtt, pass på at du ikke lar det stå i en utrygg temperatur. Røyk den bare i en kort periode og begynn å lage mat umiddelbart, til den er ferdig tilberedt for å sikre at den er trygg.

3. Kaldrøykende mat som ikke krever videre tilberedning

Denne typen kaldrøyking gir en røykaktig smak til mat som allerede er tilberedt (eller som ikke krever tilberedning). Eksempler på dette er røkt ost og nøtter. Hvor lenge du kaldrøyker denne typen mat avhenger av hvor røykfylt du vil at den skal være.

Det er imidlertid et par ting å huske på. Når du røyker matost, pass på at den ikke smelter. Når du røyker tørr mat som nøtter, bør du bløtlegge dem på forhånd, slik at røyken får litt fuktighet å binde seg til.

Og der har du det, 3 forskjellige måter å bruke Bradleys kaldmatrøykingsteknologi på!

Lykke til med røyking!