3 Homemade Rubs to take Your Smoked Chicken to the Next Level

3 Hjemmelagde rubs for å ta din røkte kylling til neste nivå

Posted on: January 17, 2023Det er ingen tvil om at røyking er den ideelle måten å få den godt tilberedte, møre og smakfulle kyllingen på.

Det er ingen tvil om at røyking er den ideelle måten å få den godt tilberedte, møre og smakfulle kyllingen på. Men når du snakker om rubs, vil mange tenke på å gni en brisket eller svinekjøtt. Uten at de vet det, vil å legge til en god gni på kyllingen din før du kaster den inn i røykeren, gi deg den krydrete, røykfylte og fingerslikkende røkte kyllingen.

Du har også et bredt utvalg av krydder å velge mellom, inkludert universal kylling rubs som er gode med alle deler av dette fjærfeet. Utrolig nok har du også muligheten til å tilpasse dine hjemmelagde rubs for å ta den røkte kyllingen til neste nivå.

Hva er en tørr rub?

En tørr rub er en blanding av tørre krydder som kan inneholde urter og andre tørre ingredienser. Blandingen drysses rikelig og gnis på kyllingens overflate eller påføres maten du ønsker å tilberede. Avhengig av oppskriften din, kan du bruke tørr rub på fjærfe, kjøtt, fisk og til og med grønnsaker.

Rubs lener seg mot en salt base og bidrar til å forsterke de andre smakene i urtene som er inkludert i blandingen. Å drysse tørr rub på kyllingen forbedrer også smaken ettersom den trenger inn i kjøttet.

Du finner forskjellige typer rubs på markedet, fra standard til superforbedrede, men ingenting kommer i nærheten av tilpassede, hjemmelagde rubs.

Hjemmelagde rubs for å ta den røkte kyllingen din til neste nivå

1. Grunnleggende tørr rub

Dette er en av favorittene våre for å røyke en hel fugl. Ruben passer også godt sammen med andre kyllingstykker hvis du vil spatchcocke eller butterfly den. Det er også en av de mest tilpassbare rub-oppskriftene du kan få. Du har friheten til å tilsette eller redusere krydder, avhengig av hva du liker.

Denne tørre ruben forbedrer smaken til kyllingen din, avhengig av typen og arten av krydder du tilsetter.

To spiseskjeer av denne tørre ruben vil være nok til å gi deg det skorpe belegget på fuglen din. Du må lage en pasta av tørr rub ved å bruke en skje olivenolje, og fordel deretter blandingen på kyllingen. Legg kyllingen i røykeovnen og vent på at magien skal skje.

2. Middelhavet Dry Rub

Dette er en veldig smakfull rub du kan lage hjemme. Ruben er rik på salte smaker da den inneholder enorme mengder løk og hvitløkspulver. I likhet med navnet, er Middelhavet tørr rub laget av klassiske greske urtesmaker, som oregano, tørket basilikum eller dill.

Vær forsiktig med å riste for å blande pulver, krydder og urter jevnt i denne oppskriften for å lime dem sammen. Du vil også ønske å gni den på hele utsiden av kyllingen, enten du koker en hel eller oppskåret kylling.

Husk å gni halverte sitroner på utsiden av kyllingen for å opprettholde fuktigheten gjennom hele tilberedningsprosessen.

3. Smokey Chipotle Dry Rub

Vi vil alle ha krydret, røykfylt og dypt smakstilsatt kylling, som er nettopp det smokey chipotle dry rub gir. Denne tørre ruben lever opp til navnet sitt, og vi kan garantere at du aldri vil gå galt med den.

Den smokey chipotle rub passer godt med forskjellige krydder, inkludert spisskummen, røkt paprika og den som er sugen på ancho chili pulver. Røkt paprika med smokey chipotle dry rub tar smaken til et nytt nivå.

Påfør tørr rub på kyllingen din først før du legger den til sausen hvis du vil ha litt saus.

Vi anbefaler å la kyllingen sitte i minst 10–15 minutter etter påføring av tørr rub. Dette gjør at ruben sitter ordentlig på kyllingen og trekkes inn i kjøttet.

Hvordan lage mat

Å bruke gni på fjærfeet ditt vil ikke begrense tilberedningsmulighetene. Tørr rubs er svært allsidige, og du kan tilberede dem avhengig av hva oppskriften tilsier. Vår foretrukne metode vil være å kaste en snert eller sommerfuglkylling i røykeren din, eller du kan velge å enten saktekoke eller steke kyllingen i en ovn.

Vi anbefaler å bruke en pålitelig røyker for den optimale matrøykeopplevelsen. Du kan velge å gå for vår Bradley matrøyker som vil bidra til å forbedre matlagingsopplevelsen din. Sørg for at du har en steketermometer for å overvåke temperaturen på kjøttet. Den tørrgnidde kyllingen din vil være klar når termometeret viser en indre temperatur på 74 °C (165 °F).

Når du er klar, bare sørg for at du lar kyllingen hvile i minst 10 minutter. Dette vil tillate saften å omfordele jevnt gjennom kyllingen.

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.