3 Lesser-Known Cuts of Beef that are Perfect for Smoking

3 mindre kjente kutt av Storfekjøtt som er perfekt for røyking

Posted on: January 12, 2023



Å bli pit-master er så annerledes enn å bli en som er en mester i grillen. Kunsten å røyke inkluderer 3 mindre kjente kutt av storfekjøtt som er perfekte for røyking. I denne artikkelen skal vi snakke om de viktigste eksemplene på gode kutt som ikke er så velkjente!

Å bli en pit-master er så annerledes enn å bli en som er en mester på grillen. Kunsten å røyke inkluderer 3 mindre kjente kjøttstykker som er perfekte for røyking. I denne artikkelen skal vi snakke om de beste eksemplene på flotte kutt som ikke er like kjente!

Takket være den tiår lange historien til grillen i sentraltexansk stil, når de fleste bakgårdsmestre tilbereder biff, plukker de vanligvis bryst. Men det er mange andre kutt som er verdig av gropen. Her er Bradleys anbefalinger som bør røykes oftere.

Les 7 mindre kjente kjøttstykker for å starte røykereisen!

1. Chuck Roll


Deilige chuckruller!

For røyking anbefales chuckrullen på det sterkeste fordi den alltid er tilgjengelig i hver enkelt butikk eller slakter. Det er den tradisjonelle mor-og-pop-steken, som vanligvis tilberedes sakte i ovnen som en chuck-stek. Men på røykeren eller en grillgrop kan den forvandles til noe på neste nivå.

Det første trinnet er å belegge overflaten med en tynn klatt gul sennep og deretter drysse rikelig med en 50/50 blanding av salt og pepper. Det andre trinnet er å sette den på Bradley-smokeren i 4 til 6 timer ved 200 grader,

Etter det kan du bumpe den litt. Du kan enkelt gå til 250. Pakk den deretter dobbelt inn i aluminiumsfolie eller slakterpapir. Sett den i ovnen og la den stå lavt på 200 grader over natten. Neste morgen vil du våkne opp til noe av det beste røkte chuckrullen du noen gang har hatt.

Proff-tips: Hos din lokale slakter, be om en chuckstek på fem pund. Det er en annen stek fra chucken, men det er vanligvis merket som armstek. Det er litt slankere snitt, så det kommer an på hvor mye fett du vil ha.

2. Mørbradstek


Mørbradstek! Vann i munnen!

Mørbradspissen er en annen lett å finne stek som er ypperlig til røyking. Den kan brukes på samme måte som chucksteken, bortsett fra at den er magrere. Det er en strimlet biffapplikasjon og ikke oppskåret biff. Flere timer med røyking senere, pakk den gjerne inn og ferdig i ovnen eller crock pot.

Mørbradsteken er mer som en oppvarmet back up hvor du kan ta litt biffbuljong og øl. Bland deretter de sammen på komfyren med det strimlede biff. Den varmer perfekt til neste måltid.

3. Chuck Short Rib


De mest utmerkede chuck short ribs!

I løpet av de siste årene har pit-masters ved forskjellige restaurantkjeder imponert gjester med gigantiske biffribbe. Disse ribbeina kan veie to pund mer mens de mater 2 eller 3 sultne middagsgjester på en gang. Imidlertid kan denne typen ribbe være vanskelig å ta av hjemme.

Dette er fordi forhandlere vanligvis ikke har platekortribbe, men et flott alternativ er chuckkortribbe.

Disse kommer fra lenger opp på kua, nærmere bestemt chucken, eller skulderområdet foran. Slaktere forbereder vanligvis 1-tommers deler av chuck-kortribben for steking på komfyren eller ovnen. Disse seksjonene er utarbeidet internt, noe som betyr at du kan be om å få en hel chuck short rib.

Et stykke med fire bein veier omtrent 4 eller 5 pund. Det er et flott alternativ å bruke for røyking. Når du har klargjort beinet, krydre dem lett med salt og pepper og røyk deretter ved 225 grader i ca. 6 til 8 timer.

Pakk dem deretter inn på 160 grader for å la dem svette ut og la den fuktige varme opp for videre tilberedning. Til slutt, røyk chuck-kortribben med 200 til 210 grader Fahrenheit (innvendig temperatur) for den store finalen.

Slik finner du dine neste kutt

Så neste gang, hvor går du for å finne disse mindre kjente biffstykkene?

Hvis du leter etter mindre kjente kutt, ville det beste alternativet ofte være å gå til et spesialmarked for å snoke dem ut.

De er vanligvis håndkuttet på bestilling når du ber om dem. Slaktere kan alltid anbefale nye stykker og gi veiledning for hvordan de skal tilberedes.

På den annen side kan supermarkeder være litt mer av en hit og savner. Det kommer alltid an på hvem som står bak disken. Det forbedrer oddsen din hvis du kommer dit tidlig på dagen.

Hvis du leter etter de beste røykerne i byen, besøk vår nettsted for et bredt utvalg av forskjellige matrøykeprodukter.