5 Ways To Use A Food Smoker For Cocktails

5 Ways To Use A Food Smoker For Cocktails

Posted on: September 10, 2021
Read time: Read Time: 10 minPar tekst med et bilde for å fokusere på det valgte produktet, samlingen eller blogginnlegget. Legg til detaljer om tilgjengelighet, stil eller gi en anmeldelse.

Hvis du er klar til å ønske vinteren velkommen med litt røyk og fristende aroma, er her noe som vil interessere deg. Røykfylte cocktailer er de beste drinkene for kjølige kvelder. Spesielt hvis du ikke alltid trenger å besøke en elegant bar og punge ut med en formue. Du kan lage din egen røkte cocktail hjemme hos deg selv med matrøykeren din. Alt du trenger er ingrediensene, en kvalitetsmatrøyker og en kaldrøykadapter.

Hvordan bruke en matrøyker til å tilberede røykfylte cocktailer

Du kan gjøre matrøykeren om til en cocktailrøyker på få minutter. For dette må du følge en slags dobbel kjeleteknikk. Dette gjøres for å forhindre at cocktailen varmes opp under røyking fordi vi alle elsker den avkjølt. Til å begynne med, ta en stor varmebestandig beholder eller mikrobølgeovn, helst grunt for å la røyken komme inn fra alle sider. Ta nå en annen varmebestandig bolle, litt mindre i størrelse enn den forrige. Ha litt is i den første bollen eller den større bollen. Hell nå cocktailblandingen i den lille bollen og sett den i den store bollen. Cocktailen din er klar til å røykes.

Bruk kald røyk til cocktailer. Gjør din varmrøyker til en kaldrøyker med en kaldrøykadapter. Denne avanserte funksjonen er tilgjengelig for kvalitetsmatrøykere som Bradley-røykere. Disse matrøykerne kommer med doble varmeelementer som kan utføre både varm og kald matrøyking. Bradley har introdusert en kaldrøykadaptersett som enkelt kan installeres for oppskrifter som krever kaldrøyking som cocktailrøyking.

Fyr opp matrøykeren og ha den allerede tilberedte bollen inni den. La cocktailen trekke til seg røyksmaken en stund, gjerne i 30 sekunder til et minutt. Ta den ut og sett den til side i et par minutter til før servering.

Cocktail til røkt mat

3 måter å legge røyksmak til cocktailen din

Du må være spent på å prøve dette trikset med matrøykeren din for å heve smaken på drinken din. Her er noen måter å legge til litt mer dybde til den røykfylte smaken av cocktailen din.

#1. Røykskyll glasset

Dette er det første trinnet for å tilberede en røykfylt cocktail med en intens røyktone. Før du legger cocktailen i matrøykeren. bruk samme doble bollemetode for å røyke serveringsglasset. Varigheten her bør helst være 30 sekunder. Ta glasset ut av røykemaskinen og la det stå til cocktailen er røkt. Den isfylte bollen sørger for at glasset ikke blir varmet opp mens det absorberer røyksmaken.

#2. Røyk garnityret

De fleste av oss foretrekker cocktailene våre pyntet med lite som reker, bacon, kirsebær osv. Du kan røyke disse garnityrene inne i matrøykeren i dobbelskålmetoden. Dette vil utfylle den røykfylte smaken av cocktailen.

#3. Røyk isen

Så rart det enn kan høres ut, is kan også røykes for å få den intense røyksmaken. Ikke vær redd for å smelte den, for når den først har absorbert smaken, vil den holde seg selv etter at den er frosset på nytt. Dette er et triks som brukes av populære barer som de aldri vil avsløre for kundene sine.

Bonustips: Bruk Smoke med smak

Hvis du vil imponere gjestene dine med en smaksatt cocktail, er dette tipset et must-prøve. Lag fruktig røyk med flis som balanserer de naturlige smakene til den røykfylte cocktailen, og tar den høyere med mange nivåer. Bradley Bisquettes er den sikreste måten å produsere røyk for enhver type matrøyking. Disse komprimerte sagflisene er tilgjengelige i en rekke smaker som Hickory, Apple, Alder, Oak, Pecan, Kirsebær, Maple, etc.

Superenkle røkte cocktailer

5 superenkle røkte cocktailer

Denne artikkelen ville ikke vært komplett uten noen fristende røykfylte cocktailoppskrifter. Disse oppskriftene kan tilberedes i matrøykeren din på få minutter og krever ikke for mye forberedelse. Sjekk ut dine go-to røkte cocktailer nedenfor.

Røkt Bloody Mary

#1. Røkt Bloody Mary

Denne røde favorittcocktailen kan røykes i en matrøyker. Tilsett 3 deler vodka med 1 del sitronsaft, 6 deler tomatjuice og litt Tabasco. Ikke glem Worcestershire-sausen og litt salt og pepper for å skape pift.

Metode: Røykskyll et glass. Tilsett alle ingrediensene i et annet glass og bland grundig. Røyk den i dobbeltskålmetoden og hell blandingen i det røykskyllede glasset for servering.

Røkt Dragon's Breath

#2. Røkt Dragon's Breath

Vi kunne rett og slett ikke gå glipp av denne. Ta 1 teskje St. Germain, 2 gram bourbon, enkel sirup og Cointreau.

Metode: Røykskyll glasset med matrøykeren. Ta det nå ut og dekk til munningen på glasset med et bord for å fange røyken inne. Bland alle ingrediensene i minst 20 sekunder. Fjern underlegget, hell cocktailen og nyt.

Røkt Martini

#3. Røkt Martini

Den røykfylte martini er kanskje den beste martini-versjonen du vil ha. Ta 1 unse tørr hvit vermouth, 2 gram gin, en stripe sitronskall og isbiter.

Metode: Røykskyll glasset, men sørg for at det er avkjølt. Kombiner alle ingrediensene i en shaker, sil den og hell i glasset. Trekk ut oljen fra sitronskall i drinken og nyt.

Røkt Manhattan

#4. Røkt Manhattan

Denne tidløse cocktailen når den røkes blir en klassiker. Du trenger 1 del søt vermut, to deler rug, og noen dasher cocktailbitter.

Fremgangsmåte: Ha alle ingrediensene i en shaker med is og bland godt. Hell nå blandingen i en røykskyllet krukke og rør i et minutt. La den hvile en stund og server pyntet med røkte kirsebær.

Røkt gammeldags

#5. Røkt gammeldags

Denne røykfylte, stilige cocktailen kan være stjernen på enhver fest. Du trenger cocktailkirsebær, sukker og litt is.

Metode: Kald røyk sukker, cocktail, kirsebær og appelsinskall inne i matrøykeren i 2 minutter. Gi en ekstra booster av røyking i ytterligere 2 minutter for å sette inn den rike røyksmaken i disse garnityrene. Bland nå det røkte sukkeret med vann. Tilsett pynten med isen. Røyk blandingen for tredje gang ved å bruke dobbel bolleteknikk. Hell i et glass og server.

Det er alt for denne guiden om røkte cocktailer. Håper disse Bradley tipsene og triksene vil hjelpe deg å utforske matrøykeren din på flere måter.

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.