5 Foods You Didn't Know You Could Smoke

5 matvarer Du visste ikke at du kunne røyke

Posted on: January 17, 2023Røkt kjøtt har en stor fanskare over hele verden. Hvem elsker ikke å få servert en sydende saftig biff gjennomsyret av sin egen juice? Hvis du er en elsker av røkt mat, må du ha prøvd alle mulige kjøttstykker nå for å finne ut hvilken som er din favoritt.

Røkt kjøtt har en stor fanskare over hele verden. Hvem elsker ikke å få servert en sydende, saftig biff gjennomsyret av sin egen juice? Hvis du er en elsker av røkt mat, må du ha prøvd alle mulige kjøttstykker nå for å finne ut hvilken som er din favoritt. Men hei, la oss minne deg på at du sikkert har en annen liste over matvarer som er din favoritt, ikke sant? Har du noen gang tenkt på å røyke dem? De fleste vil si «nei» eller «kanskje», «jeg må tenke på det», «det skal jeg finne ut av» osv. Vel, hvis du er ute på eventyr med matrøykeren din og virkelig vil prøv noe ut av esken innen matrøyking, denne artikkelen er for deg. Vi har listet opp populære matvarer som kan tilberedes i din matrøyker som smaker guddommelig. Fortsett å lese.

Bruker riktig smak

Husk at vi snakker om annen mat enn kjøtt her. Så, åpenbart, vil gni og saltlake ikke fungere. Fruktig tre som lønn, eple, kirsebær, eik, etc., er flotte for å generere røyk med smak, men de har også sine ulemper. Når de brenner ut, kan disse skogene avgi giftige gasser som kan ødelegge maten eller gjøre den bitter. For å unngå en slik katastrofe, skift ut veden umiddelbart etter at den er brent. Et annet problemfritt alternativ er å bruke Bradley Bisquettes på Bradley Smoker. Dette er spesialkomprimert flis laget av sagflis som brenner i en nøyaktig tid og slukker automatisk før den blir til aske. Bradley Bisquettes kommer i 17 forskjellige smaker for å passe alle røykebehov. Du kan lage eple-, lønn-, pecan- og kirsebærrøyk, så vel som andre smaker.

Bruk riktig matrøyker

Det er en verden av forskjell mellom å røyke kjøtt og å røyke annen mat. Disse matvarene har ingen marinader og krever kanskje ikke den tiden eller temperaturen som kjøtt gjør. Så vær forsiktig med matrøykeren du velger for å unngå å forkulle maten. Vår anbefaling her er Bradley Smoker. Dette er en avansert røyker designet med enkle digitale kontroller for tid og temperatur, og den har til og med en automatisk mater som fungerer uavhengig for å dispensere smaksatte Bradley Bisquettes. Bradley Smoker kommer med doble varmeelementer som kan utføre både varm og kald røyking.

5 matvarer du kan røyke

Nå som du er klar over de grunnleggende forutsetningene for å røyke annen mat enn kjøtt, her er listen.

Kirsebær/druetomater

Du har brukt denne frukten i så mange retter, fra gryteretter til sylteagurk og til og med sauser. Cherrytomater har sin egen magi som forsterkes ytterligere av røyking, og det samme med druetomater – den syrlige naturlige smaken til tomatene passer godt sammen med den røykfylte smaken. Du kan bruke røyk med eplesmak til denne frukten. Røyk dem ved 185 °F til 200 °F (85 °C til 93 °C) på et perforert ark i ca. 5 minutter. Du kan bruke disse godbitene med røyksmak i en salsa, mocktails og eggesalat.

Hardkokte egg

Skrell det harde ytre skallet av det kokte egget og hold det hel. Igjen med egg, kan du også bruke røyk med eple- eller lønnsmak for å gi den ekstra piffen. Røyk det kokte egget fra 93 °C til 102 °C (200 °F til 215 °F) på en revet rist i opptil 1 minutt. Bruk det røkte egget til å lage underverker i eggesalat, som djevelegg, eller i en Cobb- eller Niçoise-salat.

Poteter

Denne listen ville vært ufullstendig uten den allsidige poteten. Fra stekt til kokt, poteter brukes i mange oppskrifter, så hvorfor skulle røyking være et unntak? Ta uskrellede middels til store hele poteter. Smør smeltet smør på alle sider og strø over litt salt. Røyk dem nå ved 210 °F til 225 °F (99 °C til 107 °C) på en rive. stativ i minst en time. Du kan også bake den etterpå ved 163 °C (325 °F) for å mørne den ytterligere. Røkte poteter smaker best til fisk eller kjøtt. Du kan også bruke dem i potetsalat eller suppe.

Hard ost

Hvem elsker ikke ost? Vi mener, det er en grunn til at du smiler når du hører om det, ikke sant? Den gode nyheten er at du kan røyke hard ost som Monterey Jack, Cheddar osv. Røyk med eple- eller kirsebærsmak passer best sammen med ost. Røyk hard ost ved 85 °F til 100 °F (29 °C til 38 °C) på en perforert panne satt over en panne med is i en time eller en og en halv time. Smak på magien i smørbrød, makaroni og ost, eller brokkoli- og blomkåloppskrifter.

Ulike typer nøtter

Til slutt, nyt nøtter med et snev av røyksmak. Hele eller avskallede pekannøtter og valnøtter er gode alternativer her. Generelt sett komplementerer røyk med hickorysmak nøtter godt, men du kan være kreativ. Røyk nøtter ved 210 °F til 225 °F (99 °C til 107 °C) i et par timer. Du kan servere dem med ost, grønnsaker og salater.

Med det slutter artikkelen vår om matrøyking her. Vi håper disse Bradley-tipsene og triksene for røyking av forskjellige typer mat har oppmuntret deg til å eksperimentere med matrøykeren din.

Sjekk ut denne andre artikkelen om typer kjøtt du ikke visste du kunne røyke:
5 typer kjøtt du ikke visste du kunne røyke

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.