Brisket Point Vs. Brisket Flat, Which One Is Better?

Brisket Point Vs. Brisket Flat, Which One Is Better?

Posted on: January 18, 2023Få andre typer røkt kjøtt kan slå den fullstendige deiligheten som brisket har å tilby. Fra den knasende barken til den myke, møre og saftige innsiden, er brisket virkelig noe alle lett kan forelske seg i.

Få andre typer røkt kjøtt kan slå den fullstendige deiligheten som brisket har å tilby. Fra den knasende barken til den myke, møre og saftige innsiden, er brisket virkelig noe alle lett kan forelske seg i. Det eneste som kan forbedre en brisket er å spise den sammen med familie og venner. Med en røyker i hagen og en liten forsamling, er du klar.

Siden brisket kan ta lang tid å tilberede, kan det ofte bli upraktisk for folk. Noen ganger vil du tilberede den raskt. For dette kan du enten velge punkt eller flat. Dette er et vanlig spørsmål blant brisketelskere og de som kanskje er nye til å røyke. Så la oss avgjøre denne debatten en gang for alle og finne ut hvilken som er best.

Hva er en brisket?

Ikke alle her er kanskje helt klar over hva en brisket er. For de som vet, kan du hoppe videre til neste seksjon mens vi går over noen av de grunnleggende for å forstå oksebryst.

Oksebryst er et førsteklasses snitt av stuten. Den er plassert rett under chucken, eller du kan kalle den skulderen. Det er 2 bryster per dyr - hver av dem finnes i forbenet.

Brysten er full av bindevev fordi muskelen brukes til å bære mye vekt. Det betyr at kjøttet kan bli veldig seigt hvis det ikke tilberedes riktig, og ingen vil ha en seig, seig brystbit som føles som skinn. En lang tilberedningstid gjør at fettet kan smelte ordentlig og resulterer i en myk, mør og saftig kokt bryst.

Når du røyker brystet, gå med det som kalles hele pakkerversjonen, som er utrimmet. Fettet skal være blankt og hvitt, med det magre kjøttet en dyp rubinrød farge.

Poenget

Når vi nå kommer til poenget (vitser til side), er punktet hvor nesten alt fettet ligger. Dette er et lite og tykt synlig stykke bindevev. Av flaggermusen består poenget av mer smak på grunn av mengden fett som er tilstede. Men når fettet er kokt ned, er det fortsatt mye kjøtt igjen.

På grunn av denne spesielle grunnen blir poenget ofte malt for å bruke til hamburgere.

Leiligheten

Noen ganger kan leiligheten bli referert til som det første snittet - uansett, det samme. Flaten er den slankere muskelen, og som navnet antyder, legger den seg flatt når dekket er fjernet. Den har også et ganske tykt lag med fett på toppen, kjent som "hetten". Dette gjengis under kokeprosessen, og gir kjøttet en ekstra smaksutbrudd.

Vanligvis trimmes hetten ned før tilberedning. Hvis slakteren ikke allerede har trimmet den, kan du gjøre dette hjemme ganske enkelt.

Sammenlignet med punktet er flaten det større snittet og har et mer rektangulært utseende. Det er også et populært valg for corned beef-smørbrød, da det skjærer godt på grunn av formen. Sjansen for at du kommer over en leilighet i supermarkedet er mye høyere enn poenget.

Som er bedre?

Nå, for million-dollar-spørsmålet, hva er bedre? Når det røykes, kan både flaten og poenget vise seg å være utrolig deilig, noe som gjør dette spørsmålet enda vanskeligere å svare på. Men ting blir litt lettere når preferanse er tatt inn i ligningen.

Hvis du er en som foretrekker skiver av bryst, så er leiligheten veien å gå. På grunn av formen og den magre teksturen gjør flaten det veldig enkelt å kutte jevne skiver. På toppen av det er ikke kjøttet for fett og smaker deilig.

Nå, hvis du liker strimlet kjøtt til smørbrød eller BBQ, er poenget for deg. Spissen har ekstremt mørt kjøtt, til det faller fra hverandre, og det er også full av utrolig smak. Den eneste forskjellen er at fettinnholdet er høyt, noe som betyr at du har mindre kjøtt å jobbe med. Likevel får du en tekstur som er like glatt som smør.

Og der har du det. Det er mange forskjeller mellom spiss og flat, men de lager begge deilige briskes. Alt kommer ned til deg og hva du foretrekker å spise. Fra mørt, saftig kjøtt med høyt fettinnhold til en stor skive som kan skjæres opp, alt er opp til deg og hvordan du foretrekker brystet.

Interessert i flere artikler om røyking av brisket? Vel, du er på rett sted! Sjekk ut disse artiklene vi har utarbeidet for deg:
Hvordan røyke brisket og pro brisket tips
5 beste tresorter for å røyke brisket
Brystterminologi og matlaging for matrøyking
Hvordan skjære en brisket

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.