Sjømat er en utmerket kilde til protein og andre viktige næringsstoffer som trengs for din helse og velvære. Noen av disse inkluderer jern, B- og D-vitaminer og omega-3, som er kjent for å bidra til å senke blodtrykket, styrke bein- og hjerneutviklingen og har mange andre fordeler. Dette er en av mange grunner til at sjømat har blitt stadig mer populært.
Den andre grunnen er at sjømat passer godt med nesten alle typer øl. Med ulike metoder for å tilberede sjømat, er det også utallige alternativer når du skal velge den perfekte drikken å kombinere den med. Her er en ultimat sammenkoblingsguide for sjømat og biff som vi har laget for å hjelpe deg å ta matlagingsopplevelsen til neste nivå.
Røyking av sjømat
Som ethvert annet måltid er det ikke komplisert å røyke sjømat. Det finnes også forskjellige teknikker for å gå om sjømatrøyking. Fra laks og krabbebein til tilapia, det er mange matrøykeoppskrifter, som hver gir en mer deilig smak.
Vi skal se på noen av de beste sjømatoppskriftene.
Røkt fisk
Ingredienser:
- 4–5 pund skinn-på fileter (laks, makrell, ørret, havabbor, tunfisk eller seilfisk)
- 1/2 kopp salt eller kosher salt
- 1 liter vann
- 1/2 kopp hvitt granulert sukker eller lys brunt sukker
- 3 ss paprika
- 1 ss løkpulver
- 1 ss hvitløkspulver
- ½ ss kajennepeper
- 3 ss myknet smør eller margarin
- ½ ss tørket timian
- friske urter til garnering (klassikere er dill, persille, salvie, timian, rosmarin)
- sitronskiver (til servering)
Andre ting du trenger (Dette er vanlige verktøy som vil gjelde for nesten alle oppskrifter på sjømatrøyking):
- En matrøyker
- Stor bolle
- Kjøtttermometer
Forberedelse
Kombiner vann, salt og sukker i en kjele over lav varme til de er oppløst.
La fisken avkjøles før du legger fisken i saltlaken i ca. 6-10 timer (oppbevar fisken i kjøleskapet under denne prosessen).
Når du er ferdig med saltlaken, ta den ut av kjøleskapet, skyll den, stek og påfør krydderet.
Forvarm matrøykeren til en temperatur på 200 °F (93 °C).
Røyk fisk i ca tre timer.
Hva du skal servere til røkt sjømat
Røkt sjømat kan kombineres med flere tilbehør, inkludert poteter, pastasalat eller til og med grillede grønnsaker. Den kan også serveres med ulike drinker.
Sammenkobling av røkt sjømat og øl
Like viktig som å tilberede de perfekte forretter og tilbehør, er det avgjørende å ha den rette drikken for å få frem den fulle smaken av sjømaten din. Hvordan velger du den beste drinken til røkt fisk?
Her er noen tips for å hjelpe deg når du kobler øl og røkt fisk
Å kombinere øl med alle slags mat handler om å lokke frem mest mulig glede av hver, og for å gjøre det er det flere faktorer å vurdere. Disse inkluderer tekstur, fett, surhet, sødme, smak og kullsyre, for å nevne noen.
I vårt tilfelle, siden flertallet av sjømat har en delikat eller middels tekstur og ikke inneholder mye fett, er det mange alternativer å velge mellom.
Toppregler for sammenkobling av øl og fisk
- Mørkt øl som stouts og porters
Disse passer best sammen med melkebaserte chowders, spesielt hvis du har dem i kjølig vær.
- Hoppy liker krydret
Det er ingen tvil om at humleøl passer best sammen med krydret mat. Hvis du liker den røkte sjømaten din krydret, så er dette den ultimate kombinasjonen. Dette er fordi humlens bitterhet og til og med smaken gir rom for å fremheve spiciness av kjøttet og sette det i overdrive.
- Varmrøkt fisk passer godt med tyngre maltøl
Dette komplementerer den røykaktige smaken av laks perfekt, og gir en lett og skarp kontrast. På den annen side klarer kaldrøkt laks seg bedre med noe glidelås.
- Krabbebein er best sammenkoblet med pilsner eller pilsner.
Røkt krabbekjøtt har ofte en tendens til å være søtt og rikt, noe som krever et lett, sprøtt, litt bittert øl for å balansere smaken. Dette kan være enten pilsner, pilsner eller et hvilket som helst annet øl, avhengig av hva du ønsker.
- Hummer med amerikansk IPA, belgisk tripel eller hveteøl
En ting med røkt hummer er at du kan kombinere den med nesten alt. Imidlertid er de tre vi nevnte ovenfor noen av de beste, da de har en tendens til å lene seg mest på den bitre siden, som lett skjærer rett gjennom hummer.
- Laks er best sammenkoblet med saison, amber ale eller IPA
Laks er kjent for sin rike fettsmak, som passer godt sammen med en rekke ølstiler. Siden saison har en fruktig smak og er svært kullsyreholdig, er det en av de beste ølene å kombinere med røkelaks.
Som vi oppsummerer
Som vi nevnte tidligere, er det mange faktorer å vurdere når du kombinerer røkt mat med øl. Noen Bradley tips og triks for å hjelpe deg å velge den perfekte kombinasjonen er at når du er i tvil, gå alt. Altbiere er generelt gode med alt, og du kan aldri gå galt når du velger dem.
Sjekk ut noen flere artikler om kjøttsammenkobling med øl, vin og cocktailer:
Den ultimate BBQ-mat- og ølparingsveiledningen
BBQ- og vinkombinasjoner for de beste tilberedningene
5 deilige typer røkt kjøtt og cocktailparing
For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.