For those who forgot Valentine’s day……. We got your back!!

For de som glemte Valentinsdag……. Vi har ryggen din !!

Posted on: January 11, 2023



Det er to dager som folk i restaurantbransjen aldri vil glemme: morsdag og Valentinsdag. Siden de er de to travleste dagene for restauranter, planlegger vi for dem uker i forveien, og ingen ringer inn syke.

Røkt and Confit

Det er to dager som folk i restaurantbransjen aldri, aldri, aldri vil glemme: Morsdag og Valentinsdag. Siden de er de to travleste dagene for restauranter, planlegger vi for dem uker i forveien og ingen melder seg syke.

Så på sin side, hvis vi ønsker å feire disse dagene selv, må vi være kreative. I år, for Valentinsdagen, for å redde stresset, bestemte mannen min og jeg oss for å spise middag i, og en uke i forveien! Hvem sa at Valentinsdagen måtte være den 14.?

Nå for å bestemme hva du skal lage...

Med kjærlighet på hjernen kom Frankrike i tankene. Franskmennene, et folk og et språk som er synonymt med kjærlighet og lidenskap, det er perfekt for Valentinsdagen!

Og hvorfor ikke ta med litt røyk til de smøraktige og rike smakene fra det franske kjøkkenet?

Siden R aldri har hatt gleden av å prøve and, ble valget å vri opp den klassiske franske retten Duck Confit.

Tradisjonelt er Duck Confit et saltet andelår, tilberedt ved lav temperatur i andefett. Saltherding er en flere hundre år gammel matkonserveringsteknikk, akkurat som røyking! Og lav temperatur høres sikkert ut som røyker for meg.

Du kan bruke bryster i stedet for andeben

For å lage denne klassiske retten i røykemaskinen, ikke kok anda i et fat med fett. Andefett er ekstremt brannfarlig, og vi ønsker å beholde røyken vår, ikke brennende.

Du får gode resultater ved å bruke andebryst i stedet for benet, fordi brystet har en større fetthette enn benet. Derfor, når du steker andebrystet i røykemaskinen med fettlokket opp, vil noe av fettet sakte smelte og dryppe over kjøttet. Til slutt vil den trygt falle gjennom "V"-pannen.

Tenk på det som selvtømming! I stedet for å salt herde anda, er det bedre å marinere den i en relativt tørr marinade. Det vil være mer en tykk pasta med lignende ingredienser som en tradisjonell Duck Confit saltkur.

Det går bra med poteter og kål

Convention sier at Duck Confit bør serveres med poteter og stuet rødkål. Alternativt ble vår servert med urtestekte poteter og syltet rødkål. Vi, dansker, elsker syltet kål, og det er alltid noen på syltetøyhyllen min. Som et resultat får du en velkommen frist fra de rike, smøraktige smakene til anda og potetene.

Med stearinlys tent, en flaske av min favorittrøde åpen og øl til ham (jeg kan ikke dele alt), var det tid for en Valentinsdagsmiddag, en uke for tidlig!

Andebrystet ble kjempefint! Ikke bare var kjøttet mørt og saftig, men det viste også et sprøtt skinn. Sikkert en hit! Med and tilsatt and til Rs matrepertoar, vil ny matutforskning fortsette og fortsette. Men denne blir forhåpentligvis en ny vanlig rett.

Konfitert oppskrift på røkt and

De Marinade

Du trenger en tbsp grovt salt, en tbsp rosmarin, fersk, en tbsp timian, fersk, tre fedd hvitløk, finhakket, saft av en sitron, en ts sort pepper og en tbsp olivenolje.

De Duck Confit

Foruten de to andebrystene skal vi bruke to tbsp andefett og 4-6 mellomstore hvite poteter (som fingerling- eller nuggetpoteter). Krydre med en fedd hvitløk, finhakket, en tbsp rosmarin, fersk, en tbsp timian, fersk, en ts havsalt og ½ ts sort pepper.

Oppskrift på syltet rødkål

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og skur fetthetten på begge andebrystene.
Deretter bør du dekke andebrystene i marinade og legge dem i en frysepose eller forseglet beholder over natten, eller opptil 36 timer.

Nå er det på tide å varme opp røykeren

Når røykeren når 200 °F, må du tørke av urter og klappe andebrystene tørre.

Røyk andefettet med siden opp i 1,5 til 2 timer med eikebisquetter eller til anda når en indre temperatur på 150 °F. Mens anda ryker, tilbered potetene.

Forberedelse av poteter

Mens du forvarmer ovnen til 350°F, kutt potetene i fire og varm opp 1 ss andefett.
Kast poteter i varmt andefett, hvitløk, urter, salt og pepper og fordel utover et stekebrett. Stek dem i forvarmet ovn i 45 minutter til en time, eller til potetene er møre.

Etterbehandling og servering

For å fullføre retten, må du varme opp en ss andefett i en stekepanne på middels varme. Deretter legger du de røkte andebrystene, med fettlokksiden ned, i pannen for å brenne fettet og fullføre stekingen av anda (bring temperaturen opp til 165 °F).
 Server and med stekte poteter og syltet kål (ikke glem lysene og vinen!)

Nyt!

Av Lena Clayton