What are the 8 Primal Cuts of Beef?

Hva er 8 Primal Cuts av biff?

Posted on: January 18, 2023Deciding on the particular cut of meat to buy can be a tricky task for anyone. The beef comes in many diverse parts, which can be confusing, especially if you’re unfamiliar with the different cuts of beef.

Å bestemme seg for det bestemte kjøttstykket som skal kjøpes kan være en vanskelig oppgave for alle. Biffet kommer i mange forskjellige deler, noe som kan være forvirrende, spesielt hvis du ikke er kjent med de forskjellige kjøttstykkene. Deres størrelse og ømhet er blant de vanlige faktorene som brukes til å bestemme kvalitet og priser. Hvor snittet er oppnådd er også en annen viktig faktor å vurdere når du kjøper kjøtt.

I hovedsak er det mange forskjellige biffkutt. Å kjenne dem og hvordan du bruker dem kan hjelpe deg med å bestemme hva du skal kjøpe. Å ha det riktige kjøttstykket kan også forbedre tilberedningsalternativene dine samtidig som du unngår kostbare feil. Noen stykker krever lav og langsom koking, mens andre enkelt og raskt kan kastes i røykeren.

Selv om det er mange stykker biff, er det viktig å merke seg at det bare er delt inn i åtte primærdeler. Resten er underinndelinger fra disse åtte delene. Slaktere har mestret kunsten å kutte opp de åtte stykkene og komme opp med disse mange underavdelingene. Hvert snitts pris, smak, fettinnhold og ømhet er alle kontrollert av egenskapene til det primære snittet som det ble avledet fra.

Hva er en Primal Cut?

EN primal kutt er separasjonen av kjøttstykkene under slakting av et dyr. De kuttes for det meste ned i mindre biter, referert til som subprimale kutt. Dette er de mindre delene som ofte finnes i supermarkeder, dagligvarer eller utsalgssteder.

De åtte primære stykkene av biff er:

  1. Chuck
  2. Ribbein
  3. Lend
  4. Rund
  5. Flanke
  6. Kort plate
  7. Shank
  8. Bryst

Klump

Dette er kuttet fra skulderen og nakken til en ku. Det er et foretrukket primalsnitt, med mange pitmasters som går for det. Mange elsker den for sin rike naturlige smak, som forbedrer røykeeffekten. Det er også et rimelig kutt som ikke vil skade lommen. I tillegg er det en lett å tilberede snitt som krever lav og langsom koking.

Ribbein

Fra navnet er det et primalsnitt fra kuas ribbein. Ribbekutt er kjent for sin mykhet, fete marmorering og særegne smak. Ribbe er dyrere enn andre stykker og er best saktekokt i stedet for stekt. Bare seks ribbepar på en ku er oppført i dette området, mens de resterende er klassifisert med chuck og kortplate. Ribeye biff, biff short ribs, ribeye roast, cowboy steak, ribeye filet og back ribs er eksempler på ribbe komponent kutt.

Lend

Lenden finnes nær toppen av kua, litt under ribbeina, lengst fra horn og hover. Kammen, vanligvis delt i to deler, mørbrad og kort rygg, er den mest møre og kostbare kjøttbiten. Kjøttet har en tendens til å være mykt siden musklene i denne regionen ikke er overarbeidet. Mens mørbrad er litt tøffere enn kortrygg, antas det å ha en bedre smak.

Rund

Den runde primordiale regionen er en mager, rimelig kutt. Det er et grovt stykke oksekjøtt som finnes rundt kuas bakbein. På grunn av slankheten til dette snittet, er det viktig å forstå hvordan man forbereder og tilbereder de forskjellige stykkene i denne primærregionen; noen krever tilberedning ved høy varme (som topp-, bunn- og runde porsjoner), mens andre krever gradvis tilberedning (som bakdel og øyestek).

Runde steker, rundens øye, spisssteik, spissbiff, topprunde og nederste runde steker er de vanligste rundstykkene som er tilgjengelige i supermarkeder.

Flanke

Flanken er et urbiffsnitt hentet fra delen rett etter lenden. Det er en muskeldominert region uten bein, men den er tøff. Hemmeligheten ligger imidlertid i snittets intense naturlige smak. Dette gjør det til et svært ettertraktet kjøttstykke, noe som fører til økt pris.

Bryst

En primal brisket er enhver pitmasters favorittkjøtt. Den er populært kjent for sin høye fettkonsentrasjon og tøffe tekstur, noe som gjør den til det ideelle snittet for en grilløkt. Brisket krever lav og langsom røyking, og fettet bidrar til å forbedre ømheten og saftigheten. Det anbefales også sterkt at du marinerer en brisket for å mørne den før du kaster den i røykemaskinen.

Brysten er delt inn i enten en spiss eller flat bryst. Forskjellen kommer i at leiligheten har en slankere kvalitet.

Shank

Skaftet er det seigste og billigste kjøttstykket. Du finner dette snittet foran brystet nær kuas underarm, og det er kjent for sin senetørrhet. Shank er ikke ofte funnet i utsalgssteder på grunn av dens manglende appell. Hvis du kan finne det, er det et utmerket lavkostalternativ for storfekjøtt eller magert kjøttdeig. Det er best å røyke over lengre tid med fuktig varme på grunn av dens tørre karakter.

Kort plate

En kort tallerken kommer fra kuens mage, rett under ribben primal. Platekutt har en strammere kornstruktur og er fetere enn ribbesnitt, så de har et bedre forhold mellom kvalitet og pris. Skjørtbiff, kort tallerkenribbe og hengerstek er kortplatesnitt.

Siste tanker

Oppsummert vil det å ha bakgrunnskunnskap om de åtte primalsnittene gjøre det lettere for deg neste gang du besøker matbutikken for å få litt biff.

Interessert i å sjekke ut noen flere artikler om biff? Vi har deg dekket:
Veibeskrivelse for å røyke en biffkroneribbestek
3 mindre kjente biffstykker som er perfekte for røyking
Hvordan lage den perfekte New York Strip-steaken

Du kan sjekke ut flere Bradley-tips og triks for matrøyking på Bradley Smoker-bloggen.