What Is a Pork Cushion?

Hva er en Svinekjøttpute?

Posted on: January 18, 2023Å ha informasjon og kunnskap om ulike kjøttvarer kommer alltid godt med. Det er enda bedre hvis du er en som lager mat ofte eller liker å nyte et velplukket kjøttstykke. Svinekjøtt er et av de mest likte kjøttene som finnes.

Å ha informasjon og kunnskap om ulike kjøttvarer kommer alltid godt med. Det er enda bedre hvis du er en som lager mat ofte eller liker å nyte et godt plukket kjøttstykke. Svinekjøtt er et av de mest likte kjøttene som finnes. Folk foretrekker det på grunn av dets allsidighet og hvor populært det er. Imidlertid kan svinekjøtt komme i mange forskjellige stykker. Ulike mennesker har forskjellige preferanser angående hva slags svinekjøtt de foretrekker og hvordan de liker å spise det.

De vanligste kuttene folk kjenner til er pinnekjøtt, svinekjøtt og svineribbe. Men et annet kutt er ikke veldig vanlig: svineputen. Dette kommer fra svinekjøttpiknikskulderen. Det er magert og benfritt. En svinepute kan være veldig mør hvis den tilberedes riktig. Hvis du er nysgjerrig på hvordan en svinepute skiller seg fra andre stykker og hva som gjør den forskjellig, er den beste måten å sammenligne den med et vanlig stykke svinekjøtt.

Boston Butt vs. Svinekjøttpute

Grunnen til at disse to ofte sammenlignes er på grunn av likhetene de deler. Det er ganske lett å forveksle de to. En svinepute kommer vanligvis fra piknikskulderen, mens en svinerumpe er rett over det området. Dessuten er kjøttet i en svinepute mye magrere enn en svinekjøtt. Årsaken ligger i hvor dette kjøttet finnes på dyret. Svineputen er mye nærmere grisens forbein, derfor inneholder den mindre fett og mer mager muskler.

Formen på disse to kuttene kan også vurderes når du sammenligner dem. En svinepute har en trekantet form, mens en svinerumpe har en avlang form. Bortsett fra det kan begge disse kuttene tilberedes og røykes på lignende måter. Alternativer for stuing, steking eller røyking er alle foretrukket og likt av mange. De er begge ekstremt deilige og smakfulle. Mens mange krangler hvilket snitt som er best, tror vi på å nyte begge til det fulle.

Nå som vi forstår hvor svineputekuttet kommer fra og hva som gjør det forskjellig fra en svinerumpe, la oss se på noen kjente måter å lage en svinepute på. Det er mange oppskrifter å prøve siden dette snittet av svinekjøtt er veldig allsidig.

Røkt svinekjøtt pute

Hvis du er en fan av å nyte røkt kjøtt nå og da, vil røyke en svinepute få deg til å komme tilbake for mer. Prosessen med å røyke en svinerumpe og en svinepute er veldig lik. Men tilberednings- og koketiden kan variere. Å være tålmodig er viktig siden disse kuttene tar sin egen søte tid. Men det vil lønne seg. Det første trinnet er å forberede ruben til svineputen. Ruben spiller en viktig rolle i å forsterke smaken til dette appetittvekkende kuttet.

For å lage den perfekte ruben, sørg for at du har disse få essensielle ingrediensene: salt, pepper, hakket hvitløk, paprika, salvie, oregano, tørr sennep og cayennepepper. Denne blandingen vil heve smaken og hjelpe deg med å oppnå den ideelle røkt svinekjøttpute.

Å tilsette chilipulver eller noen chiliflak for å gi den et fint kick er også et alternativ. Etter at ingrediensene er blandet, gni det sjenerøst rundt kjøttet og dekk det godt. Når kjøttet er tilberedt, dekk det til i plastfolie og la det stå i kjøleskapet i 8 til 24 timer.

Å la kjøttet marinere så lenge som mulig vil hjelpe alle de deilige smakene av urter og krydder til å trekke. Når ventetiden er over, er kjøttet klart til å gå i røykemaskinen. Men sørg først for at svinekjøttet har hvilet i romtemperatur i minst en time. Når dette trinnet er tatt hånd om, varm opp røykeren og legg kjøttet på jevn varme. Et profftips her ville være å sørge for å legge den ned på den tykkere og mer fete siden. Røyketiden vil avhenge av mengden av kjøttet. Tommelfingerregelen er å tilberede 1,5 time per kilo kjøtt.

Den bør røykes ved en temperatur mellom 185 °F til 195 °F (85 °C til 91 °C) ved en jevn temperatur. Det er nødvendig å holde en streng kontroll på kjøttet for å unngå uhell. Hva slags røyker du bruker spiller en viktig rolle her. En elektrisk røyker av god kvalitet kan redusere bryet ditt betraktelig. Når kjøttet er røkt godt, bør det hvile i mer enn 30 minutter før du graver i det og nyter din kjøttfulle affære. På dette tidspunktet vil kjøttet lukte himmelen, og du vil bli fristet til å sluke det med en gang.

Sjekk ut noen flere artikler om røkt svinekjøtt:
Slik røyker du den saftigste svinekjøttet
Kan du fryse røkt ribbe?
Baby Back vs Spare Ribs: Hva du trenger å vite om svineribbe

Å få nyte et av de beste svinekjøttstykkene er en opplevelse i seg selv. Hvis du er interessert i flere oppskrifter, besøk Bradley Smokers blogg i dag.