What’s the Difference Between Ground & Formed Bacon?

What’s the Difference Between Ground & Formed Bacon?

Posted on: January 17, 2023Bacon er et av de mest populære røde kjøttene, og du kan legge det til mange måltider.

Bacon er et av de mest populære røde kjøttene, og du kan legge det til mange måltider.

Nedenfor vil vi utforske hva bacon er, forskjellige måter å tilberede bacon på, forskjellen mellom malt og formet bacon, og hvordan du tilbereder begge typer hjemme. Til slutt vil vi også se på forholdsreglene du må ta i forberedelsene dine.

Hva er Bacon?

På et helt grunnleggende nivå er bacon et stykke speket svinekjøtt som du kan spise alene eller bruke som en del av en oppskrift. Bacon kommer fra deler av en gris med høyt fettinnhold, vanligvis magen, ryggen eller siden. For å forvandle et ferskt stykke svinekjøtt til bacon, må kjøttet gjennom en herdeprosess.

Den tradisjonelle herdeprosessen går ut på å tørke salt og andre krydder på kjøttet en stund. Dette kalles tørrherding og gir typisk smak til kjøttet og herder det for å forberede det til lagring.

Etter herding blir baconet vasket, tørket og deretter røkt for å gi ytterligere smak. Røykeprosessen kan være varm eller kald, men det endelige målet er å smaksette, ikke koke baconet. Hvilken tresort Bisquettes du bruker i røykeren er en viktig faktor å vurdere fordi det i stor grad påvirker den endelige smaken av baconet.

Selv om tørrspeket bacon har blitt sagt å være mer smaksrikt, er prosessen tidkrevende, så flere foretrekker våtherding. Her blandes de tradisjonelle krydderne for å lage en saltlake, og så får baconet stå i bløt. Etterpå skylles baconet, tørkes og røykes.

Når du er ferdig med røykeprosessen, er baconet klart til å tilberedes.

Sjekk ut hele katalogen vår med artikler om saltlake og speking av kjøttet ditt her:
Hva er forskjellen mellom sylting, saltlake, marinering og herding?
Herding og røyking av kjøtt for hjemmematkonservering
Veibeskrivelse for saltlaking og herding av kjøtt for matrøyking

Hva er dannet bacon?

I begynnelsen av dette stykket sa vi at bacon ikke alltid er laget av griser. De siste årene har forskjellige selskaper utviklet produkter som du kan bruke med alle slags kjøtt for å tilberede et baconlignende produkt kalt "formet bacon".

Disse produktene inneholder tilsetningsstoffer som binder de ulike kjøttstykkene sammen til ett helt kjøttstykke. I mange tilfeller kommer de pakket som et klart til bruk krydder- og kuresett.

Du kan kjøpe hylleformet bacon, men du kan tilberede det hjemme også. Sistnevnte vil gi deg både kontroll over hva du forbruker og rom for å være så kreativ som du ønsker.

How for å lage formet bacon

Prosedyren for å lage dannet bacon er enkel. Først må du forberede biff, vilt, magrere svinekjøtt eller til og med fjærfe til matlaging. Hvis du bruker magrere vilt, ha litt okse- eller svinefett på beredskap.

Tilbered deretter krydderblandingen. Du kan bruke de samme mengdene du bruker til å herde ekte bacon basert på størrelsen på kjøttstykket du vil bruke. Legg kjøttet i kvernen og ta det gjennom en middels kvern. Tilsett litt fettfri tørket melk (NFDM) for å hjelpe med fuktighet og binding.

Bland alle ingrediensene skikkelig til du har en jevn blanding. Dette vil ta 3–5 minutter hvis du bruker en mikser, men det kan ta lengre tid hvis du gjør det for hånd. Det neste trinnet blir lettere hvis du har foliepanner for hånden, men du kan også bruke en kokeplate.

Pakk blandingen godt inn med plastfolie slik at kjøttet lettere kommer ut. Pakk pannene så tett du kan for bedre resultater. Sett pannene i kjøleskapet og la dem hvile. Du kan oppbevare dem hvor som helst fra 8–24 timer. Dette skal gi kjøttet tid til å danne en fin skive.

Når du føler at platen er klar, fjerner du plastfolien og setter pannene på røykstativet. Røyk det dannede baconet slik du vanligvis ville gjort ekte bacon.

Er dannet bacon det samme som malt bacon?

Det enkle svaret er nei. For å være tydeligere kommer malt bacon fra ekte bacon, og som vi har sett, kan du tilberede bacon fra hvilket som helst kjøtt.

Du kan nyte malt bacon som stekte kjøttkaker, blande det inn i en burger eller kjøttkake eller til og med bruke det til å forsterke pastasaus.

Du kan tilberede malt bacon hjemme, men du kan også kjøpe en ferdig pakke.

Sikkerhet først

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe formet bacon, er det flere ting du bør huske på. En, du kan ikke være helt sikker på at kjøttet ikke er forurenset med skadelige bakterier. Stek baconet grundig.

To, bare kjøp matvarer med passende etiketter. Oppbevarings- og matlagingsinstruksjonene bør også være godt angitt for å sikre matsikkerhet.

Video med oppskrift på røkt bacon

Interessert i å lese flere artikler om bacon? Sjekk ut disse:
Hvordan kaldrøyke bacon hjemme
Hva gir bacon sin tradisjonelle røyksmak?

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.