What Does BBQ Stand For?

Hva gjør BBQ Står for?

Posted on: January 17, 2023



BBQ refererer til tone av de beste måtene å spise på med familie og venner, og også matlagingsmetoder som vi bruker for å tilberede den deilige maten. Kraften til en BBQ kan imidlertid være mer enn bare en sammenkomst.

BBQ refererer til tone av de beste måtene å spise på med familie og venner, og også matlagingsmetoder som vi bruker for å tilberede den deilige maten. Kraften til en BBQ kan imidlertid være mer enn bare en sammenkomst. Det er en flott måte å få en enestående matrøykeopplevelse og nyte godt tilberedt, deilig, smakfullt og mørt kjøtt.

Det er en av de eldste måtene å tilberede kjøtt på som aldri ser ut til å falle i unåde for elskere av utendørs matlaging. Millioner over hele verden praktiserer fortsatt denne måten å lage mat på, og den går raskt videre fra generasjon til generasjon.

BBQ, eller grill som det kalles i sin helhet, er avledet fra det karibiske ordet barbacoa, brukt av Taino-indianere for å beskrive et hevet trestativ som vanligvis brukes til å røyke fisk og annet kjøtt. BBQ har nå vokst til å bli et universelt anerkjent begrep som brukes av nesten alle. I dag bruker vi BBQ for å beskrive nesten alle former for utendørs matlaging. I hovedsak merker de fleste av dem matlagingssteker, pølser og burgere som BBQing.

Dette skaper forvirring mellom BBQ og grilling, med de fleste som synes det er vanskelig å skille mellom de to.

Forskjellen mellom matrøyking og grilling

Både matrøyking og grilling er to av de beste måtene å lage mat utendørs, det kan også være komplementære og vil gi deg gode stunder og tonnevis av smak.

Mat røyking

En av grillmetodene som gjennomsyrer trerøyksmaken mens du tilbereder mat lavt og sakte. I hovedsak er det indirekte matlaging over en lengre periode. Matrøyking er ideell for røyking av kjøttstykker som bryst, ribbe, kalkun, svinekjøtt eller hel kylling. Disse kjøttstykkene er generelt mer utfordrende og krever lavere temperaturer og langsom steketid, så de lange timene resulterer i et mykt og mer mørt resultat.

Du bruker i utgangspunktet smakstilsatte tresorter for å fremheve kjøttets naturlige smak. Tresorter som lønn, eple og kirsebær kan være ideelle for å røyke kjøtt, og du har muligheten til å velge et stykke som faller i smak.

Grilling

Grilling kan forstås som det folk flest gjør i bakgårdene sine. En enkel definisjon av grilling kan være å lage mat varm og rask. I motsetning til matrøyking skjer grilling over direkte varme.

Noen av de vanlige matvarene du kan grille i hagen din inkluderer hamburgere, biffer, pølser, pinnekjøtt, blant andre. Du kan også tilberede de fleste grønnsaker og frukt på grillen. Steketiden er også kort da maten vil brenne seg over direkte varme.

Grilling vil vanligvis foregå ved høye temperaturer på gjennomsnittlig 500°F–550°F (260°C–288°C).

Nå er vi sikre på at du nå komfortabelt kan skille mellom BBQ, grilling og FoodSmoking, et betydelig skritt mot å bli en pitmaster. Det viktigste er at de to prosessene vil resultere i fantastisk mat hvis den gjøres riktig, forutsatt at du nøye følger oppskriften din.

Typer krydder og krydder til BBQing

Grilling er en fin måte å forsterke kjøttets naturlige smak, og vi må trekke frem noen av de vanlige krydderne som passer godt til denne typen matlaging, enten du velger grilling, matrøyking eller begge deler. Før vi går dypt inn i noen detaljer, er det viktigste å merke seg at forskjellige typer kjøtt passer godt til forskjellige typer krydder, og det kan være lurt å først identifisere kjøttets naturlige smak.

  • Salt: Det er den universelt nødvendige ingrediensen for enhver gnidnings- eller krydderblanding. Salt bidrar til å få frem kjøttets naturlige smak.
  • Paprika: Dette er et av de beste krydderne du kan ha til enhver BBQ-økt. Vi liker ofte å betegne det som en av de viktigste ingrediensene for å lage en god rub for kjøtt. Paprika har et flott tilskudd av farge og forsterker også kjøttets naturlige smaker.
  • Pepper: det er et bredt utvalg av paprika som du kan velge mellom for en flott BBQ. Pepper hjelper til med å få frem den krydrede varme touchen, en dristig smak som passer perfekt med nesten alt BBQ-kjøtt.
  • Spisskummen: Svinekjøtt er et av de beste kjøttene for en BBQ-økt, hovedsakelig når det er krydret med spisskummen og andre krydder. Spisskummen tilfører en røykaktig smak, og den kan også tilpasses med andre krydder.
  • Løkpulver: Løk har en rik historie med å forbedre naturlige BBQ-smaker. Løkpulver blander seg med forskjellige typer kjøtt, og du kan også legge dem til som en ingrediens i BBQ rub.
  • Hvitløkpulver: Hvitløk kan være en flott ingrediens for en BBQ-saus eller rub. Den tilfører en naturlig sterk, men tiltalende smak som perfekt kan blandes med andre krydder som ofte brukes i BBQ.

Det viktigste å merke seg er at de fleste BBQ-krydderalternativer er avhengig av hvilken type kjøtt du tilbereder. I tillegg anbefaler vi å gå med krydder som også faller innenfor din smak og preferanser.

Andre krydderartikler

Vil du lære mer om krydder? Sjekk artiklene nedenfor:
Pølseforberedelse og pro-tips om krydder

Kjente gnityper sammen med deilige oppskrifter

Når du skal gå enkelt: De beste kjøttstykkene for kun å bruke salt og pepper

Hva er en Rub, hvorfor og hvordan gjøres det?

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av din Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.