Så du har nettopp kjøpt en Bradley Smoker! Velkommen til den fantastiske verdenen av røyking. Før du bruker den nye røykeren din, må du krydre den. Fortsett å lese guiden vår om hvordan du krydrer din Bradley Smoker i 7 enkle trinn.
Krydre den nye røykeren forbereder den til matlaging ved å brenne bort eventuelle rester som er igjen fra produksjonsprosessen, som maskinoljer og støv. Den gode nyheten er at dette er en engangsprosess som bare tar omtrent to timer!
Hvis du allerede har sett gjennom bruksanvisningen, har du kanskje lagt merke til at det er nevnt å "krydre røykeren" før du faktisk røyker ditt første kjøttstykke.
Pro tips: Sørg for at både vannkanna og røykemaskinen er tomme før du begynner å krydre!
Krydre din røyker som et første skritt!
Det kan se ut som en frustrerende prosess å krydre røykeren i begynnelsen. Jeg forstår. Det er et stort utvalg av ribbe, svinerumpe eller brisket som står i kjøleskapet klar til å gå i røyken, men nå finner du ut at røykeren må krydres.
Kom igjen! Vel, ikke bekymre deg, å krydre røykeren tar ikke lang tid, og i løpet av få timer vil den være klar for alle dine matrøykingsdrømmer!
Lær hvordan Årstid!
Bradley Smoker er et helt nytt produkt og innerveggene skal være helt rene. Krydder røykeren vil derfor belegge veggene og det indre av røykeren med et tynt lag med røyk. Dette gir et innesluttet røykmiljø som vil gi en forbedret røyksmak til det du røyker.
Over tid vil røykoppbyggingen på veggene øke. Som et resultat vil det gå fra å være skinnende aluminium til et forkullet svart belegg. Dette er en velkommen utvikling siden det ikke bare viser at du er en veteranrøyker, men da vil kjøttet ditt ha en overlegen røyksmak også!
Så hvordan krydrer jeg røykeren? Det er ganske enkelt faktisk. Følg disse trinnvise tipsene om hvordan du kan krydre Bradley Smoker i 7 enkle trinn!
- Sørg for at du er ferdig med å sette sammen røykeren i henhold til bruksanvisningen.
- Fyll metallskålen med vann og plasser den inne i røykeren der biskettene faller av brenneren.
- Sett alle røykstativene på plass inne i røykeapparatet.
- Sett den øverste ventilen til halvt åpen.
- Legg 8 trebisquetter i beholderen. Det spiller egentlig ingen rolle hvilken tresmak du bruker.
- Slå på røykeren og sett til en temperatur på 250 F.
- Lukk døren og la røykeren gå i 2 – 2 1/2 time.
For å konkludere
Det er det.
Å krydre røykeren er så enkelt. Etter at du har latt Bradley Smoker gå i 2 – 2 1/2 time, er den klar til bruk. Veggene, interiøret og stativene har alle blitt krydret. Å krydre en ny røyker brenner bort alle oljer og forurensninger som blir plukket opp eller rester etter produksjon. Det er en MÅ-prosess før du tilbereder ditt første deilige kjøtt!
Nå er det tid for din første røyk. Hva skal det være? Ribbe? Bryst? Laks? Å, mulighetene er uendelige!
Lykke til med røyking!