Glutenfrie oppskrifter og dietter blir stadig mer vanlig. Alle ser ut til å gradvis bli fan av glutenfrie måltider, selv om de ikke er "glutenfølsomme".
Hva er gluten?
Gluten er en gruppe proteiner som vanligvis finnes i hvete. Gluten brukes ofte som lim for å holde og hjelpe andre matvarer med å holde seg i form. Dette er fordi blanding av hvetemel med vann gir en pasta, gluten, med fleksible, elastiske og klebrige proteiner. Gluten er mye funnet i deiger og rører.
Selv om det er en vanlig komponent, kan personer med spesifikke symptomer og komplikasjoner ha bivirkninger på gluten. Cøliaki, hveteallergi og glutenfølsomhet er vanlige årsaker til at folk reagerer på gluten.
Gluten i krydder
Dette må være en av de vanligste diskusjonene blant krydderelskere. Mange hevder at de fleste krydderprodusenter liker å tilsette mel med den hensikt å strekke ut krydderne. Silisiumdioksidet som vanligvis brukes som konserveringsmiddel for å beskytte krydder mot å danne klumper, hevdes også å inneholde gluten.
En annen stor bekymring har vært muligheten for krysskontaminering som følge av glutenholdige krydder. Dette kan skyldes krydderblandinger som i de fleste tilfeller inneholder gluten. De fleste krydder- eller urteblandinger er for det meste kombinert med hvetestivelse, hvetemel, hveteprotein og hvetesmuler som er kjent for å inneholde gluten.
Selv om mange krydderprodusenter oppgir at produktene deres er glutenfrie, anbefaler vi å undersøke ingrediensene og merkingen nøye for å finne ut om de er glutenfrie.
Kan du lage din egen glutenfrie food rub?
Svaret er et absolutt ja! Å lage din egen food rubs hjemme er den eneste garanterte måten å oppnå et 100 % glutenfritt krydder på. Det er også en enkel gjør-det-selv-prosess som du enkelt kan gjennomføre uten mye stress.
Kanskje du lurer på hvordan du skal gå frem, spesielt hvis det er første gang du hører om hjemmelaget glutenfri mat. Vi deler med deg vår spesialformulerte, enkle prosedyre for hvordan du lager din egen glutenfrie krydderblanding.
Vår hjemmelagde glutenfrie food rub er en praktisk, svært tilpassbar og allsidig blanding som du kan bruke på en rekke retter. Dette vil tillate deg å lage dine favorittdelikatesser uten å bekymre deg. Du vil også ha total kontroll over hva som går inn i matrøykeren din, og sikre deg selv et glutenfritt måltid.
Det er mange krydder du kan bruke som ingredienser for å få din glutenfrie mat til å gni. Vi har listet opp noen av de beste krydderne du kan velge fra nedenfor. Husk, gå for krydder som fungerer godt med den type mat du lager. Vi anbefaler også å nøye undersøke alternativene som er tilgjengelige og bruken av dem for å sikre at du velger de beste ingrediensene som passer best til din smak og preferanser.
Liste over krydder
- Salt – dette er uten tvil nummer én du aldri bør gå glipp av i noen av dine krydder. Vi anbefaler å gå for havsalt spesielt for dens rikere mineralsammensetning.
- Hvitløk – vi anbefaler å plukke hvitløk som er laget av tørkede hvitløksfrø.
- Svart pepper – et annet ofte brukt krydder. Vi foretrekker å bruke sort pepper pulver laget av pepperkorn.
- Løkpulver – det er den praktiske ekstra naturlige smaken du trenger til alle slags retter. Det går også bra med andre krydder, for eksempel hvitløkspulver, for å gi deg en rekke smakfulle krydder.
- Rosmarin – denne middelhavsurten er kjent for å tilføre den ekstra aromaen.
- Timian - dette er et av de beste krydderne for en rub. Det passer stort sett godt til forskjellige typer kjøtt som kylling, svin og lam.
- Tørket sennep – det er et av de beste krydderne å slenge i matmassen for å tilføre den kjente piften.
- Korianderfrøpulver – også kjent som korianderpulver, det er uten tvil et universelt krydder som vi anbefaler å legge til listen over toppkrydder.
- Røkt paprika - dette krydderet er vanligvis laget av tørket, røkt og knust pimentopepper.
Servering: 80 teskjeer
Ingredienser
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ts løkpulver
- 6 ts salt
- 2 ts tørket timian
- 2 ts tørket rosmarin
- 6 ts malt svart pepper
- 2 ts tørket sennep
- 2 ts røkt paprika
- 3 ts røde pepperflak
- 2 ts malt koriander
Hvordan forberede
- Hell alle ingrediensene i en miksekrukke og bland for å blande perfekt.
Din lett tilberedte rub er klar til bruk. Du kan bruke den på biffstek, biffer og svinesteker.
Nyblandet glutenfri food rub bør tjene deg i opptil seks måneder mens den fortsatt gir samme kvalitet. Dette er hovedsakelig hvis du har brukt malt krydder eller tørkede urter, i så fall kan du ha en sjanse til å doble oppskriften om nødvendig.
Interessert i å sjekke ut mer informasjon om meat rubs? Se ikke lenger enn våre artikler om:
3 hjemmelagde rubs for å ta din røkte kylling til neste nivå
Kjente gnityper sammen med deilige oppskrifter
Hva er en Rub, hvorfor og hvordan gjøres det?
For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.