How to Create Spice Rubs for Smoking

Hvordan lage Krydder gnir for røyking

Posted on: January 12, 2023Nå er det rikelig med premade, forblandede krydderblandinger og gnir der ute som du kan teste og prøve. Men hvorfor bry deg når du bare kunne lage din helt egen tilpassede gni, perfekt skreddersydd for deg og hva du lager mat?

Nå er det nok av ferdiglagde, ferdigblandede krydderblandinger og gnider der ute som du kan teste og prøve. Men hvorfor bry seg når du bare kunne lage din helt egen skreddersydde rub, perfekt tilpasset deg og det du lager mat? For vanskelig, sier du? Vel, jeg ber om å avvike. Med denne formelen bør det være ganske enkelt å lage en egen signatur tørr rub.

Sukker, salt og rød pepper, nøkkelingrediensene

De tre hovedingrediensene til enhver tørr rub er sukker, salt og rød pepper. Med bare disse tre ingrediensene kan du lage en enkel gni. Sukkeret bidrar til å produsere den ytre barken på kjøttet. Saltet trekker ut fuktighet, skaper et belegg på utsiden av kjøttet, samt forsterker de naturlige smakene til selve kjøttet (gjør biff smaker mer biff og kylling mer kylling). Til slutt vil pepperen gi litt varme til festen, i tillegg til den tiltalende røde fargen.

Ikke hold deg til det grunnleggende. Eksperimenter med andre krydder

Når det gjelder salt, finner jeg ut at koshersalt eller havsalt vil gi deg det mest konsistente og ønskelige sluttproduktet. Når det kommer til sukker, har du noen alternativer her. Jeg unngår hvitt sukker, da det har en tendens til å brenne seg ved høyere temperaturer, for eksempel på en BBQ.

Noen andre alternativer er brunt sukker, råsukker, melasse, honning eller lønnesirup, avhengig av hva som komplimenterer kjøttet og smakene du går etter. For rød pepper kan du enten holde deg til veldig milde, som søt eller røkt paprika, eller et middels krydret chilipulver. Men hvis du vil ha full varme, velg kajennepulver eller en kombinasjon av noen av disse krydderne.

Det er det grunnleggende, men la oss ikke stoppe der. Legg til noen unike smaker og krydder for å blande ting litt. Her er noen ideer du kan prøve:

Spisskummen

Svart pepper

Hvit pepper

Hvitløkspulver

Karri pulver

Koriander

Ingefær pulver

Kanel

Allehånde

Salvie

Oregano

Timian

De ideelle proporsjonene er 8 deler sukker, 3 deler salt, 1 del rød pepper og 1 del alt du måtte ønske! Det er imidlertid noen endringer som må vurderes, for eksempel forholdet mellom salt og sukker. Et høyere forhold mellom salt og sukker er best for kjøtt med sterkere smak og proteiner som biff, vilt eller fisk. På den andre siden vil et høyere forhold mellom sukker og salt være bedre egnet for mildere, som kylling eller svinekjøtt. Ellers la kreativiteten din fly!