How to Smoke a Cheap Steak into a Juicy, Tender Cut

Hvordan røyke en billig biff i en Saftig, øm kutt

Posted on: January 09, 2023
Read time: Read Time: 10 minPar tekst med et bilde for å fokusere på det valgte produktet, samlingen eller blogginnlegget. Legg til detaljer om tilgjengelighet, stil eller gi en anmeldelse.

I dagens verden, hvor levekostnadene fortsetter å stige, prøver alle å spare en ekstra dollar ved å minimere utgiftene. Dette betyr ofte å gå for rimeligere alternativer, fra måltider til klær og andre nødvendigheter. Du trenger imidlertid ikke å bekymre deg for å ødelegge matlagingsopplevelsen og smaken på maten. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du røyker en billig biff til et saftig, mørt snitt.

Så mye som vi elsker og liker biff, har vi rett og slett ikke råd til at hvert snitt skal være en rib-eye eller stripe loin. Noen dager ender vi opp med en flanke- eller skjørtbiff, og vi aner ikke hvordan vi skal gjøre magien og forvandle det billige snittet vårt til et deiligere måltid. Så hva gjør vi med de billige biffstykkene?

Hvordan røyke billig biff til et saftig, mørt snitt

I motsetning til noen av de beste biffene, er billigere steker mindre møre, en av grunnene til at mange viker unna å tilberede dem. Imidlertid kan den enkelt løses inn og fortsatt ha et velsmakende måltid.

Noen av de beste stykkene med lavere priser inkluderer chuckbiff, petite mør, topp mørbrad, flanke, mørbradspiss og toppen av topprunden.

Forberedelse

Hvordan du tilbereder biffen rett fra skjæring til krydder, påvirker smaken og smaken av biff, så hver prosess er ekstremt viktig.

Vi skal se på noen av metodene du kan bruke for å tilberede den billige biffen før du røyker den.

1. Aldring

Aldring bidrar til å gjøre kjøttet mørt fordi bindevevet i musklene begynner å brytes ned, noe som gir deg en mye mer ønskelig tekstur. Lagret kjøtt har også en forsterket smak.

En av måtene du kan komme deg rundt dette på er ved å bruke en faux-aldrende marinade. Dette er prosessen med å elde kjøtt ved å delvis fjerne vannet fra biffen mens alt annet blir liggende igjen.

Ingredienser for en faux-aldrende marinade:

 • 3 ss soyasaus
 • 1 ss Worcestershire saus
 • 1 ts MSG
 • 3 ss fiskesaus
 • 1 ss blåmuggost
 • 1 ss stekt hvitløk, finhakket
 •  ½ ts ansjospasta

Prosessen:

 • I en bolle blander du alle ingrediensene grundig.
 • Del marinaden mellom noen få poser, tilsett biffene og vakuumforsegl.

2. Tilsett salt

Du kan også velge å tilsette salt til biffen din, strø det rundt.

Salt er kjent for å tvinge muskelfibre til å skille seg, og trekke ut kjøttets naturlige juice. Dette skaper en saltlake, som deretter absorberes på nytt, og trekker frem den deilige biffsmaken av kjøttet. Salt bidrar også til å mørne proteinene, noe som gjør biffen din mindre seig.

Nøkkelen her er å sikre at hver del er dekket med salt og ikke bare en liten mengde. Dekk kjøttet helt med salt og legg biffen i kjøleskapet i omtrent en time, og skyll den deretter av.

3. Scoring av kuttet

Det er nyttig å skåre kjøtt, spesielt når du legger til marinade, da det gjør at alt absorberes. Når du tilbereder en billig biff, gjør kjøttet også mørt, noe som muliggjør riktig tilberedning ettersom du har ødelagt muskelfibrene, og hjelper til med å slappe av kjøttet.

4. Vakuumteknikken (også kjent som sous vide)

Det er her du bare varmer opp hele kjøttstykket i kontrollerte omgivelser før du steker.

Slik går du frem:

Varm opp vannet til en temperatur på rundt 134 °F (57 °C) og senk biffen i kjelen i omtrent én time. Dette bringer kjøttets temperatur til ønsket ferdighetsnivå, og gjør det mørt.

Røykebiff

Hva du trenger:

 • Matrøyker
 • Biff
 • Salt
 • Pepper (du kan legge til andre krydder)

Veibeskrivelse:

 • Forvarm matrøykeren til en temperatur på 107 °C (225 °F).
 • Legg biffen i en bolle, dryss salt, pepper og andre krydder på kjøttet.
 • Legg biffen i matrøykeren, stek til den er gjennomstekt. Sørg for å bruke Bradley Bisquettes for den beste smaken.
 • Ta biffen ut av røykemaskinen, la den hvile i 10–15 minutter, og server deretter.

Hvor lenge skal du røyke biffen

Flere faktorer spiller inn når du skal bestemme steketiden til biffen din. De inkluderer kutt og tykkelse, konsistensen på røykerens temperatur og typen biff.

Hvis du har kuttet biffkjøttet i tykkere biter, anbefaler vi å gi det mer tid for å sikre at det er godt stekt. For å unngå gjetting er det viktig at du også har et nøyaktig termometer som veileder deg til å vite når biffen er ferdig.

Siste tanker

Ettersom prisene på biff fortsetter å øke og det blir stadig vanskeligere å få tak i noen av de beste biffstykkene, kan du fortsatt få en fantastisk røykeopplevelse. Avhengig av hvor godt du liker kjøttet ditt, kan du også justere oppskriftene ovenfor.

Sjekk ut noen flere biffartikler her:
5 Steak ferdig innvendige temperaturer og tider
Slik bør du være mør biff
Hvordan lage den perfekte New York Strip-steaken

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking nettsted