Av all mat jeg har røykt opp gjennom årene, må en av mine favoritter være en hel kylling. Jada, jeg elsker ribbe, brisket, pulled pork og røkt jalapeño poppers, men å røyke en hel kylling er bare fantastisk!
Ikke bare vil det produsere en veldig saftig fugl som er supermør, men den vil også ha den fantastiske infusjonen av røyk. På toppen av det er det sprøtt enkelt å gjøre og krever lite overvåking.
Størrelsen på kyllingen påvirker røyketiden
Hvis du bestemmer deg for å prøve det, sørg for å få en fin frisk fugl. Videre, velg en som er rundt 3 1/2 pounds. De er perfekte for røyking, da det vil gi en fin mengde kjøtt til familien. Selvfølgelig er det mulig å bruke en mindre eller større fugl. Vær imidlertid oppmerksom på at størrelsen på kyllingen vil påvirke røyketiden.
Hel eller delt i to
Selv om kyllinger vanligvis røykes hele, er det også mulig å kutte fuglen i to. Dette vil redusere røyketiden litt, men ikke så mye som du kanskje tror.
For å dele kyllingen i to, kutt den på langs mellom de to brystene. Gjør det inn i hulrommet og langs ryggen/ryggraden på fuglen. Det er viktig å legge de halve kyllingene med skinnsiden opp på røykstativene.
Vær sjenerøs med krydder
En sjenerøs gnidning av krydder før du røyker er et must. Som et resultat vil krydder trenge inn i kjøttet til fuglen sammen med røyken. På toppen av det vil det gi den en fantastisk distinkt smak.
Nedenfor finner du noen forskjellige krydderoppskrifter og hver er bra for en 3-kilos kylling. Du kan gni det rett på skinnet på kyllingen og også smøre litt olje eller smeltet smør på skinnet, rett før du smører på krydderet.
Urte- og hvitløksrub
Alt du trenger å gjøre er å blande i en bolle to teskjeer hvitløkspulver, to teskjeer tørr oregano, en teskje tørr timian, en tts tørr persille, en teskje salt og 1/2 ts malt svart pepper.
Søt og krydret Chipotle Rub
For å forberede denne rubben trenger du to teskjeer chipotle pulver, to teskjeer røkt paprika, en teskje hvitløkspulver, 1/2 ts spisskummen, 1/2 ts koriander, en teskje salt og to teskjeer brunt sukker.
Marokkansk Spice Rub
For Moroccan Spice Rub, bland bare en teskje paprika og en teskje salt. Legg så til 1/2 ts av hvert av disse krydderne: cayenne, spisskummen, malt kanel, muskat, kardemomme og malt nellik.
Kyllinger krydret, plasser dem tilbake i kjøleskapet til Bradley Smoker er opp til temperatur.
Velg ditt favorittved og start opp røykeren
Start opp Bradleyen med trebisketter etter eget valg. Selv om nesten alle trebisquetter vil fungere bra, inkluderer mine favoritter for kylling hickory, pecan, lønn og whisky eik.
En flott temperatur for å røyke kylling er rundt 250 F. Sikten i området 250-275 F er best, siden tilsetning av en eller flere hele kyllinger i røykeren vil føre til at temperaturen synker litt i begynnelsen.
Når røykeren er i området 250-275 F, er det på tide å plassere kyllingen(e) på røykestativet og inn i Bradleyen.
Et digitalt termometer hjelper til med å bestemme ferdigheten
Lukk døren og la Bradley Smoker gjøre resten! Hvor lang tid det tar å røyke kyllingene varierer veldig med størrelsen på fuglen. Derfor er det best å overvåke den indre temperaturen til fuglen for å bestemme ferdigheten.
Bruk et digitalt termometer med en temperatursonde og stikk sonden inn i låret på kyllingen. Hvis du fører kabelen til sonden gjennom toppventilen på Bradley, vil du kontinuerlig kunne overvåke temperaturen på kyllingen, selv med døren lukket.
La den hvile før servering
Kyllingen vil være ferdigstekt når den indre temperaturen når 165 F. Nå kan du ta den ut av Bradleyen. For en 3 1/2 pund kylling kan dette ta rundt 3-4 timer, og kanskje litt mer.
La den hvile i ca 5 minutter før skjæring. De kan deles i kvarte og serveres, eller kjøttet kan skjæres i skiver og brukes i wraps, på salater og mye mer. Skrotten av kyllingen er kjempebra for å lage buljonger til suppe også!
Av Steve Cylka