How to Brine Pachanga Using a Low-Salt Poultry flavoured Brine

Hvordan saltlake pachanga ved hjelp av en lavsalt Fjæringsmak saltlake

Posted on: March 04, 2022
Read time: Read Time: 10 minPar tekst med et bilde for å fokusere på det valgte produktet, samlingen eller blogginnlegget. Legg til detaljer om tilgjengelighet, stil eller gi en anmeldelse.

Brining er en enkel, men deilig måte å tilberede kjøtt på, så det er mørt, saftigere og saftigere før du forbereder det. Før vi kommer til saltlaken, la oss snakke om hva det faktisk er. Brining er i utgangspunktet prosessen med å senke kjøtt eller fjærfe i en løsning. Løsningen er vanligvis salt og vann, men det kan også være lite salt, akkurat som denne oppskriften.

Under saltvannet kommer saltvannet og kjøttet sammen for å fange væsken i kjøttet slik at det ikke kan fordampe under tilberedning. Dette ender opp med å lage et saftig og mørt stykke kjøtt eller fjærkre. Noen forveksler ofte saltlake med marinering, og det er viktig å forstå forskjellen. Mens saltlake hovedsakelig er for fuktighet, tilfører bruk av en marinade smak.

Vi vil dele 2 av våre favoritt og mest populære saltlakeoppskrifter med lavt natriuminnhold, en som fungerer best for kylling og en annen allsidig oppskrift for saltlake av fjærfe og svin. Så la oss komme i gang.

Kyllinglake

Før du går inn på kjøkkenet og begynner å lage saltlaken, her er ingrediensene du trenger:

 • 1 gallon varmt vann
 • 3/4 kopp kosher salt
 • 2/3 kopp sukker
 • 3/4 kopp soyasaus
 • 1/4 kopp olivenolje

Når du har samlet ingrediensene, er dette hva du må gjøre:

 1. Start med å helle vannet i en beholder. Pass på at beholderen er 2 x størrelsen på vannvolumet.
 2. Hell deretter i salt, sukker, soyasaus og olivenolje.
 3. Rør blandingen til sukker og salt er helt oppløst.
 4. Når blandingen er fullført, la saltlaken hvile og avkjøles ved romtemperatur.
 5. Ta nå kyllingen og legg den i saltlaken.
 6. Dekk den til og plasser beholderen i kjøleskapet i 2 timer hvis du bruker hudløse bryster og 4 timer for utbenede biter. Hvis det er en hel kylling, la den stå i kjøleskapet over natten.
 7. 1 gallon saltlake er godt nok for 6 pund hel kylling eller utbenede stykker. Den kan også inneholde opptil 10 pund skinnfrie, benfrie kyllingbryst.

Dette er en veldig enkel og effektiv saltlakeoppskrift med lavt natriuminnhold som du enkelt kan forberede for å saltlake kyllingen din. Næringsfakta for denne oppskriften er som følger: Kalorier 182,5, karbohydrater 24,7 g, kolesterol 0 mg, fett 9 g, fiber 0,3 g, protein 2 g, mettet fett 1,2 g, natrium 13209,3 mg, sukker 22,7 g.

Mild saltlake for alle formål for fjærfe og svinekjøtt

Den neste lakeoppskriften er en allrounder for stort sett all slags fjærfe og svinekjøtt. Det er mildt og salter kjøttet akkurat, spesielt hvis du kaster det på grillen eller i røykeovnen. Denne saltlaken sørger for saftig og mørt kjøtt. Her er ingrediensene du trenger:

 • 1/4 kopp kosher salt
 • 2 ss sukker
 • 1 liter vann

Som du kan se, er det bare noen få ingredienser som trengs for å lage denne saltlaken, så det bør være en rettferdig prosess. Her er den:

 1. Start med å blande kaldt vann med salt og sukker.
 2. Rør blandingen til salt og sukker er helt oppløst.
 3. Senk kjøttet i en ikke-reaktiv beholder (f.eks. plast).
 4. Lukk beholderen og sett den i kjøleskapet.
 5. Bruk 1 liter saltlake per kilo kjøtt, pass på at du ikke overskrider 2 liter.
 6. Saltetiden er 1 time per pund. Pass imidlertid på at det ikke er mindre enn 30 minutter og ikke mer enn 8 timer.
 7. Det er viktig å passe på at kjøttet ikke er frosset.

Saltlaken er enkel, og når den først er ferdig er du garantert det saftigste kjøttet noensinne. Næringsinformasjonen for denne saltlaken er som følger: Kalorier 97,5, natrium 2832,2 mg, karbohydrater 25,2, sukker 25,1.

Det finnes uendelig mange andre oppskrifter, og det er enkelt å saltlake din egen kylling og fjærkre. Noen oppskrifter anbefaler å sette kyllingen og saltlakeløsningen i kjøleskapet i minst 8 timer opp til 24 timer, og mange ber deg skylle kyllingen før du kaster den i røykeovnen. På slutten av dagen kommer alt ned til dine preferanser.

Og hvis du av en eller annen grunn ikke kan bestemme deg for hvilken saltlake du skal gå for, eller hvis du aldri har saltet kjøttet eller fjærfeet ditt før, er det derfor vi har gitt deg 2 av de beste og deiligste oppskriftene for å starte din saltlakereise . Vi er sikre på at du vil nyte den og komme tilbake igjen for den samme oppskriften.

Siste tanker

Disse to saltlakene tilsetter salt i akkurat de riktige mengder direkte i kyllingen eller annet kjøtt og oppbevar dem i kjøleskapet i den ideelle tiden. Sluttresultatet er saftig, saftig og mørt fjærfe som vil overgå alle dine forventninger.

Sjekk ut hele katalogen vår med artikler om saltlake og speking av kjøttet ditt her:
Hva er forskjellen mellom sylting, saltlake, marinering og herding?
Herding og røyking av kjøtt for hjemmematkonservering
Veibeskrivelse for saltlaking og herding av kjøtt for matrøyking

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.