Why You Need to Marinate Your Meat

Hvorfor deg Må marineres Ditt kjøtt

Posted on: January 17, 2023Smaken og teksturen til kjøttet kan enten forbedre eller ødelegge en spiseopplevelse. Den gode nyheten er at du kan forbedre begge deler ved å marinere kjøttet før tilberedning.

Smaken og teksturen til kjøttet kan enten forbedre eller ødelegge en spiseopplevelse. Den gode nyheten er at du kan forbedre begge deler ved å marinere kjøttet før tilberedning.

Marinering er prosessen med å bløtlegge mat, i dette tilfellet kjøtt, i en krydret væske før tilberedning. Disse krydrede væskene kalles marinader og det finnes forskjellige typer for forskjellige matvarer.

Prosessen øker smaken og mørner tøffere kjøttstykker.

Nedenfor diskuterer vi hvordan du lager marinader, hvordan du får dem til å fungere for deg, og hvordan du sikrer sikkerhet i kjøtttilberedning.

Hva er en marinade?

En marinade er en krydret væske som maten bløtlegges i før tilberedning. Du kan bruke en marinade som er kjøpt i butikken eller tilberede en hjemme. Hjemmelagde marinader gir deg kontroll over hva du spiser og lar deg være kreativ.

Vanligvis inneholder marinader fire hovedingredienser: salt, olje, smakstilsetning og syre. Alkohol brukes også i noen tilfeller.

Salt myker kjøttet, noe som gjør det lettere å tygge. Du kan bruke havsalt, koshersalt eller et salt krydder som Worcestershire for å forberede marinaden.

Olje er nyttig på to måter. En, det hjelper urter og smakstilsetninger som brukes til å frigjøre sin fulle smak. For det andre hjelper det å holde på fuktigheten i kjøttet, og gjør det mørt. Du kan få olje fra yoghurt, olivenolje eller kjernemelk.

Tørkede eller friske urter og krydder er en god kilde til smakstilsetning. Du kan være så kreativ du vil her og blande smaker så mye du kan. Ingefær, hvitløk, løk, mynte og timian er gode steder å starte.

Syre forbedrer smaken av kjøttet ditt. Mange marinader bruker sure væsker som eddik eller sitrusjuice som lime eller sitron.

Riktig blanding av ingredienser i en marinade er avgjørende. Hvis du velger en hyllevaremarinade, smak den først for å sikre at du liker den før du bruker den på kjøttet.

Hvor mye marinade bør du bruke?

Konsistensen på marinaden du bruker vil avgjøre hvor mye du bruker. Tynne marinader siver raskere inn i kjøttet.

½ kopp marinade anbefales for ett pund biff. Du kan fortsatt bruke litt mer avhengig av smak.

Hvor lenge skal marineres

Typen, snittet og størrelsen på kjøttet avgjør hvor lenge du marinerer det. Ulike oppskrifter vil også anbefale forskjellige tider.

Vanligvis er tynnere kjøttstykker lettere å marinere. Imidlertid kan tøffere stykker som skjørt- og flankesteker kuttes opp i mindre terninger eller skiver.

Sjømat bør ikke oppbevares lenge i en syrebasert marinade fordi syren begynner å bryte den ned nesten umiddelbart. 15 til 30 minutter er nok tid til å marinere fisk uten å bryte den helt ned.

For møre kjøttstykker er 2 til 8 timer tilstrekkelig tid til å absorbere smakene. Tøffere kutt bør ikke ligge i en syrebasert marinade lenger enn 24 timer.

Det er viktig å merke seg at marinader bare trenger inn i det ytre laget av kjøttet. De siver sjelden inn i midten av kjøttet.

Langvarig marinering vil faktisk virke mot deg, spesielt med syrebaserte marinader fordi de tørker ut kjøttet. De kan også påvirke fargen og smaken på kjøttet.

Tin ut frossent kjøtt før du marinerer det.

Sikkerhetsregler å ta

En god smak bør ikke oppnås på bekostning av helsen din. Det er viktige faktorer du bør vurdere når du tilbereder marinaden.

Containere

Bruk ikke-reaktive beholdere når du tilbereder sure marinader. De fleste metaller reagerer med syrer, så matsikker plast er å foretrekke fremfor kokekar eller folie av aluminium. Glassbeholdere er et annet alternativ du kan vurdere.

Å bruke en gjenlukkbar plastpose sparer også på mengden marinade du bruker fordi det sikrer at kjøttet er i direkte kontakt med marinaden. Det er også lettere å vende kjøttet med jevne mellomrom, slik at kjøttet trekker jevnt i marinaden.

Rester av marinade

Ikke bruk rester av marinade som saus sammen med det kokte kjøttet. Rått kjøtt inneholder skadelige bakterier som kan forurense maten din. Hvis du trenger en saus til det kokte kjøttet, tilbered to porsjoner marinader i separate beholdere. Hvis du ikke trenger en saus, koker du marinaden i minst 5 minutter før du serverer den.

Temperatur

De skadelige bakteriene i rått kjøtt formerer seg veldig raskt under varme forhold, mellom 40 grader og 140 grader Fahrenheit (4 til 60 grader Celsius). For å redusere sjansene for forurensning, mariner i kjøleskapet, ikke ved romtemperatur eller utendørs.

Poeng å huske

Marinering før tilberedning er en fin måte å sikre at du ender opp med mørt og smakfullt kjøtt. Huske:

  1. Ikke bløtlegg kjøttet i mer enn 24 timer i en syrebasert marinade.
  2. Syrer reagerer med metallene i kokekar. Mariner kjøttet i matsikker plast.
  3. Du kan lage en rekke flotte hjemmelagde marinader med olje, salt, syre og urter.
  4. Tynnere kjøttstykker trekker inn smakene i en marinade raskere.
  5. Rester av marinade kan inneholde skadelige bakterier.

Vil du lære mer om krydder? Sjekk artiklene nedenfor:
Hva er hensikten med å krydre kjøttet ditt?
Pølseforberedelse og pro-tips om krydder
Kjente gnityper sammen med deilige oppskrifter
Når du skal gå enkelt: De beste kjøttstykkene for kun å bruke salt og pepper
Hva er en Rub, hvorfor og hvordan gjøres det?

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.