Det er flere måter å tilberede ribbe på, inkludert røyking. Til tross for at det er en av de eldste matlagingsteknikkene, fortsetter røkt mat å vinne hjertene til mange med matrøykende samfunn over alt. Fremskritt innen teknologi har like mye bidratt til den økende populariteten til matrøyking ettersom folk nå kan produsere mye bedre resultater raskere og enklere. Vi skal se på hvordan du lager røkt ribbe og instruksjoner om hvordan du hviler dem for en saftig fall av beinfesten.
Hvordan røyke ribbe
Å røyke ribbeina tar en total tid på rundt seks timer og gjøres i tre trinn. Først røyker vi bare ribbeina i tre timer, pakker inn folie og røyker i to timer, deretter saus og røyker i én time, en metode populært kjent som 3-2-1-teknikken. Men, avhengig av hvordan du elsker ribbeina, kan du justere koketiden.
Ingredienser
- Ribbe
- Tørr gni for ribbeina
- eplejuice
- Gul sennep
- brunt sukker
- Plastfolie
- Barbeque saus
- Stanniol
- Honning
- Epleflis
Røyking av ribber:
Forvarm matrøykeren til 107 °C og legg de tilberedte ribbeina på røykeovnen i tre timer.
I løpet av de tre timene sprayer du eplejuiceblandingen på ribbeina med 30 minutters mellomrom.
Når de tre timene er over, fjerner du ribbeina forsiktig fra matrøykeren og legger dem på stanniol.
Hell barbequesaus og eplejuiceblandingen på folien med ribben og forsegl den forsiktig for å unngå lekkasje.
Plasser ribbeina tilbake i matrøykeren i ytterligere to timer.
Fjern ribben fra røykeren og pensle på alle sider med BBQ-sausblanding.
Legg svineribben tilbake på røykemaskinen med beinsiden ned i én time, og la den hvile.
Før vi ser på hvorfor det er viktig å la kjøttet hvile og hvor lenge, her er noen Bradley-tips og triks for å røyke ribbeina.
Røyking av ribbe kan være overveldende, spesielt siden du ikke vil at de skal overstekes, men likevel ønsker å opprettholde en gaffelmør tekstur. Når du pakker inn ribbeina, er noen andre faktorer du bør vurdere, fargen på ribbeina og røyketemperaturen. Dette vil veilede deg i å vite hvor lenge du vil bli pålagt å pakke inn ribbeina, og hjelpe deg med å oppnå saftige ribber som faller av beinet.
En annen ting du bør vurdere når du røyker ribbeina, er hvordan du kan krydre den og sørge for at du ikke tørker for tidlig. Vi anbefaler å krydre baksiden først da det gjør at krydderet trekker helt inn før du snur ribba.
Hvordan vite når ribbeina er ferdige
Svineribbe røykes mellom 225 °F til 242 °F (107 °C til 117 °C). For å se om ribbeina er ferdige, sett inn termometer mellom de to største ribbeina, og pass på at den ikke kommer i kontakt med en annen varm overflate (inkludert beinet) enn ribbeina, da det vil påvirke nøyaktigheten.
Når den viser en temperatur på 195 °F (91 °C), er ribbeina klare. Innvendig temperatur i kjøttet vil fortsette å stige i løpet av hvileperioden, noe som gir deg en slutttemperatur på 107 °C (225 °F), på hvilket tidspunkt ribba vil ha nådd perfekt konsistens.
Hvorfor la ribbeina hvile
Å la kjøttet hvile etter å ha tatt det ut av matrøykeren hjelper med den perfekte omfordelingen av juice. Det gir også proteinfibrene tid til å slappe av og reabsorbere fuktigheten som ble presset ut under røyking.
Hvor lenge bør du hvile ribbeina?
Selv om det anbefales å la dem hvile i 10–15 minutter, bestemmes hvor lang tid du lar ribbenene hvile av flere faktorer, inkludert hvordan du liker maten servert og størrelsen på kjøttstykkene. Du bør imidlertid ikke la dem hvile lenge siden ribbeina begynner å avkjøles.
Hvordan hvile røkt ribbe
- Når du er ferdig med å røyke ribbeina, tar du kjøttet av matrøykeren og overfører det til en varm tallerken.
- Tjen ribba med folie for å holde på varmen.
Pass på at du ikke pakker folien for tett, da ribben kan dampe inne i folieinnpakningen og ødelegge barken.
- La det sitte en liten stund. Dette kan være mellom 10–20 minutter eller lenger, avhengig av tykkelsen på ribbeina og målrettede resultater. Hvis ribben er kuttet i større biter, bør du la den hvile litt lenger.
- Fjern folien og skjær i skiver. Server etter hvordan du liker det.
Siste tanker
Å tilberede perfekt røkt ribbe er en kunst som krever forskjellige teknikker, og hvert trinn er avgjørende. Mens mange velger å ikke hvile kjøttet, kan det endre hele opplevelsen ved å la ribbeina få sitte en stund før de graver seg inn, og gi deg et mørt, smakfullt og utrolig saftig kjøttstykke.
Sjekk ut disse andre artiklene om røkt ribbe:
5 metoder for å røyke ribber raskere uten å ofre kvalitet
Ribs Roundup: Beste tips og oppskrifter for røykfylte, møre ribber
Røykeribbe for nybegynnere
Hvordan lage 3-2-1 røkt ribbe, og hvorfor du bør gjøre det
For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.