Can You Freeze Smoked Ribs?

Kan du Fryse Røkt ribbe?

Posted on: January 17, 2023So, you were too enthusiastic and smoked more ribs than you could finish. Or, perhaps, you were planning a party that got canceled, but you already precooked the ribs. And now you have some delicious leftover smoked ribs you are not sure how to store.

Så du var for entusiastisk og røykte mer ribbe enn du kunne fullføre. Eller kanskje du planla en fest som ble avlyst, men du har allerede forstekt ribben. Og nå har du noen deilige rester av røkt ribbe du ikke er sikker på hvordan du skal lagre.

Uansett er svaret ja - du kan definitivt fryse røkt ribbe i opptil 12 måneder. Med bare noen få trinn kan du nyte ribberestene i lang tid.

Slik forbereder du ribbe for frysing

Før vi kommer til hvordan, er det viktig å påpeke to ting: For det første er det bedre å koke ribben fullstendig før du fryser den enn delvis koking.

Selv om delvis kokte ribber beskytter dem mot overkoking og uttørking, er de også en helsefare. USDA anbefaler å bringe den indre temperaturen til kjøttet til minst 145 °F (63 °C).

For det andre, når du er ferdig med å lage mat, bør du fryse ribben så snart som mulig. Ikke la dem stå på benken for lenge til å avkjøles, da dette kan føre til matsikkerhetsproblemer. Å holde kjøtt i sonen 40°F til 140°F (4°C til 60°C) gir et medium for skadelige bakterier å vokse.

Hvordan fryse røkt ribbe

Her er noen tips for å gjøre prosessen jevnere og raskere.

  • Del ribba i små porsjoner. Enkeltporsjoner er bedre og mer praktiske. Du kan velge å sause dem alle på dette tidspunktet eller vente til det er på tide å tilberede de enkelte porsjonene.
  • Pakk dem godt inn i folie og legg dem i vanntette plastposer. Legg porsjonene dine i en frysepose med glidelås. Pass på at du har presset ut all luft, og legg deretter posen i fryseren.
  • Hvis du har et vakuumsystem, bør denne prosessen være raskere. Vakuumforsegle fryseposen med ribbene for å redusere tap av fuktighet under lagring.
  • Plasser ribba i en isfylt kjøler og dekk dem med is. Fortsett å sjekke temperaturen til den er rundt 40°C (40°F), og overfør dem deretter til fryseren. Så lenge du forsegler dem godt, kan ribbeina vare i opptil 12 måneder uten å bli dårlige.

Hvordan varme opp frossen ribbe

Det er flere alternativer du kan velge mellom for å varme opp frossen ribbe. Du valgte sannsynligvis den sakte røykemetoden fordi den lar dem forbli fuktige.

Du bør velge en tilsvarende langsom metode ved oppvarming for å sikre at du ikke ender opp med et tørt og tøft rot. Som en generell regel, unngå å bruke direkte og høy varme når du varmer opp ribbeina.

Vi har skissert forskjellige gjenoppvarmingsmetoder nedenfor.

1. Ovn

Dette krever avriming av ribba først. Overfør ribba til kjøleskapet for å tine ut en dag før du skal tilberede den. Når de er klare, forvarm ovnen til 225–250 °F (107–121 °C). Tilsett litt saus eller buljong for å fukte ribba. Dekk ribba i folie og legg dem på en panne. Behold din kjøtttermometer i nærheten for å sikre at du merker når den interne temperaturen kommer opp til de anbefalte 145˚F (60°C). Dette bør ta rundt 4,5 timer ved en konstant temperatur på 225˚F (107°C) for babyryggribben. Ta ribba ut av ovnen og la den trekke i sausen før servering.

2. Bruk et varmtvannsbad

Dette er en raskere og enklere metode for å varme opp ribbe. I motsetning til andre metoder, krever ikke denne fortining. Du trenger bare å koke en kjele med vann og plassere vakuumposen med ribbeina i vannet. Dekk til kjelen, slå av varmen og la posen stå i vannbadet for å koke ferdig. Dette kan ta 1 til 1,5 time.

3. Bruke en mikrobølgeovn

Selv om mikrobølger er raskere og enklere å bruke for å varme opp nesten all slags mat, er de ikke et godt alternativ i dette tilfellet. En, de varmes ikke jevnt. For det andre er de beryktet for å tørke ut mat, og fuktighet er din venn når du varmer opp ribbe. Ikke vent til du har det travelt og sulten, og mikrobølgeovn er det eneste gjenværende alternativet for å nyte ribbeina. Hvis du tålmodig ventet gjennom den lengre røykeprosessen, kunne du sannsynligvis ventet litt lenger.

For å konkludere

Frysing av rester av røkt ribbe er en fin måte å bevare dem lenge på. Her er noen takeaways du bør huske på:

  1. Frys ribben rett etter tilberedning for å unngå helseproblemer som kan oppstå ved å holde kjøtt i sonen 40°F til 140°F (4°C til 60°C).
  2. Oppbevaring av ribbene i vakuumforseglede poser er den beste måten å sikre minimalt fuktighetstap, men andre metoder fungerer også hvis du gjør dem godt.
  3. Unngå høy og direkte varme når du gjenoppvarmer ribbeina for å holde dem møre og fuktige. Gå for den lave og sakte tilnærmingen.
  4. Riktig lagret frossen ribbe kan holde seg fersk i opptil 12 måneder.

Her er noen oppskrifter på røkt ribbe som du kan prøve på Bradley Smoker:
Hvordan røyke 3-2-1 ribber
Røkt babyryggribbe i Bradley Smoker
Hvordan lage røkte ribber uten wrap

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av din Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog for flere tips og triks.