Can I Smoke Pre-Cooked Meats?

Kan jeg røyke Ferdigkokt kjøtt?

Posted on: January 17, 2023Det meste kjøttet er dyrt, og det er tider når vi har så mange rester etter å ha tilberedt et måltid verdt én oppskrift. Det er mange måter å gjøre dette ferdigkokte kjøttet fortsatt deilig, som å varme dem i en ovn eller steke dem i en panne. En populær måte å tilberede kjøtt på er matrøyking. Spørsmålet er imidlertid, kan det fungere med ferdigstekt kjøtt som skinke og biff?

Det meste kjøttet er dyrt, og det er tider når vi har så mange rester etter å ha tilberedt et måltid for én oppskrift. Det er mange måter å gjøre dette ferdigkokte kjøttet fortsatt deilig, som å varme dem i en ovn eller steke dem i en panne. En populær måte å tilberede kjøtt på er matrøyking. Spørsmålet er imidlertid, kan det fungere med ferdigstekt kjøtt som skinke og biff?

Røyking av kjøtt

For det første forbedrer du smaken av kjøtt ved å røyke det, da det gir det en unik distinkt smak du ikke kan få fra andre tilberedningsmetoder. Gjennom matrøyking forbedrer du også lukten og utseendet til kjøttet, konserverer det og sørger for at det er trygt å spise.

En annen fin ting med matrøyking er at når du først har gjort det til en rett, trenger du ikke gjøre så mye med det etterpå. Røkt mat er trygt å spise uten videre matlaging, selv om de ofte varmes opp igjen hvis de ikke konsumeres i én omgang. Tanken bak dette, akkurat som alle typer matlaging, er at oppvarmet mat frigjør maksimal smak. For eksempel kan du spise skinker slik de til enhver tid er røkt skikkelig.

Røyking av ferdigkokt kjøtt

Å røyke kjøtt som allerede er tilberedt er definitivt gjennomførbart og greit, så du trenger ikke tenke for mye på mattemperaturene. I tillegg sparer matrøyking, spesielt mindre porsjoner kjøtt, deg for mye tid da disse har kortere steketider. En annen ting å merke seg ved røyking av ferdigkokt kjøtt er å sørge for at det ikke er røkt før for å få best mulig smak.

Noe kjøtt er lettere å røyke og passer bedre til matrøyking enn annet, så dette kjøttet, når det er ferdigkokt, er også utmerket for røyking. For storfekjøtt er chuckstek det beste siden de er mindre enn en bryst, slik at røyksmaker trenger inn i hver tomme av kjøttet. For fjærfeprodukter fungerer kalkun best til røyking, da dette kjøttet er mørt og saftigere når det røykes enn annet fuglekjøtt.

Bradley tips og triks

Hvis du følger våre tips og triks om den foreslåtte temperaturen for røyking, vil det være lettere å få ønsket smak til ditt ferdigkokte kjøtt. Gjennomsnittstemperaturen begynner fra 225 °F (107 °C) for røyking av svin og storfekjøtt og kan gå opp til 240 °F (115 °C), bortsett fra magebacon. Den foreslåtte temperaturen for å røyke magebacon er mindre enn 38 °C (100 °F) da dette brenner seg lett.

Mange spør ofte om de nødvendige forberedelsene før de røyker mat, og prosedyrene varierer for hver type kjøtt. I de fleste kjøtt, for å få den rikeste smaken ut av hver skive, oppmuntres saltlake enten ved å gni eller dyppe i løsninger. For ferdigkokt kjøtt kan du imidlertid ganske enkelt legge det meste av kjøtt direkte i Bradley Smoker uten forutgående forberedelser siden de allerede har sine egne smaker.

Når du røyker alle typer kjøtt, påvirker den typen tre du vil bruke kjøttets generelle aroma og smak. Det er derfor, her hos Bradley Smoker, å bruke våre Bradley Bisquettes som er tilgjengelige i mange typer tre. De mest brukte er kirsebær, hickory og pecan. Alle disse Bradley Bisquettes vil få frem det beste i kjøttet ditt, inkludert ferdigkokte.

Noen fraråder å røyke ferdigkokt kjøtt fordi det ifølge dem gjør kjøttet tørrere, spesielt med kyllingkjøtt. Men hvis det gjøres riktig, kan du fortsatt gjøre overflødige matvarer om til spesielle retter som familien din kan nyte. Røyking er ikke bare en morsom og hyggelig måte å lage mat og tilberede mat på, men det er også et av de sunneste alternativene dine.

Siste tanker

Matrøyking er en kunst som nesten alle kan lære seg og leke med all slags kjøtt. Forkokt kjøtt trenger ikke å være avhengig av ovnen for omkoking, da du kan gå til Bradley Smoker. De fleste elsker kjøtt, og dets fordeler er ubestridelige, men tilberedningen er nøkkelen til å gjøre det sunt og deilig.

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av røykeren din, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking Blog.