Pairing Meat with Beer, Cocktails & Wine

Sammenkoble kjøtt med Øl, cocktailer og vin

Posted on: February 15, 2022
Read time: Read Time: 10 minPar tekst med et bilde for å fokusere på det valgte produktet, samlingen eller blogginnlegget. Legg til detaljer om tilgjengelighet, stil eller gi en anmeldelse.

Få ting er mer tilfredsstillende enn den røykfylte smaken av en perfekt stekt biff, ribbe eller pulled pork. Men før du sluker måltidet ditt, er det på tide å tenke på hvilken drink som passer best til retten. Å kombinere kjøtt med øl, cocktailer og vin kan være vanskelig; det er tross alt mange alternativer for å slukke tørsten som går utover vann og cola.

Så hvilken drikke er riktig for ditt røkte kjøtt? Bli med oss mens vi utforsker prinsippene du bør følge når du velger en drink og eksemplene på kjøtt og drikke som utgjør det perfekte paret. Slipp kreativiteten løs med disse tipsene for å skape en uforglemmelig matopplevelse i komforten av ditt eget hjem.

Hvordan matche kjøtt med øl

Når det gjelder kjøtt og øl, er det to ting å vurdere: fettinnhold og kullsyre. Fetere kjøttstykker tåler ofte mer robuste smaker – tenk på lam eller and – mens magrere kjøtt som fisk har en tendens til å passe bedre sammen med mindre intense øl.

I tillegg kan brusende øl overdøve mat med lettere smak; på en varm dag (når du vil ha lett øl), match dine lette brygg med salater eller sjømatretter i stedet for biffer eller burgere. Kort sagt: Hvilken type mat du serverer kan påvirke hva slags øl du velger.

En tommelfingerregel er at jo sterkere og tyngre et øl smaker eller lukter, jo bedre passer det med kjøtt som har en sterk smak. Fyldige øl som IPA og stouts er ypperlige til biffretter som biff. Hvis du har en rett som har fått putre i vin – for eksempel kortribbe – så prøv å finne en lettere øl som tilbehør. Imidlertid er det ingen harde og raske regler når du kombinerer kjøtt med øl (eller noe annet), så ikke vær redd for å blande ting!

Hvordan koble kjøtt med vin

Trikset for å kombinere enhver type alkohol med mat handler om å finne en balanse mellom to elementer. Det første elementet er smak, og det andre er intensitet. Det er tider når sterkere smaker som viltkjøtt vil overvinne lettere viner som Chardonnay eller Sauvignon blanc, så det er viktig å lære å kombinere vin med kjøtt for å vurdere elementer som krydder, tilberedningsmetode og forberedelsestid før du bestemmer deg.

Vin og rødt kjøtt

Vanligvis vil de fleste viner passe godt til alle typer kjøtt så lenge det ikke er for fett. Du vil gjerne parre forskjellige stykker av biff - som filet mignon og flankebiff - med forskjellige typer rødvin (men husk at spesifikke varianter ofte er bedre enn blandinger). Rødviner som Cabernet Sauvignon og merlot passer godt til biff. Tanninene i rødvin hjelper til med å kutte gjennom fettet. Fruktigere hvitviner som Chardonnay passer godt sammen med lam og svin.

Søte dessertviner som portvin fungerer vakkert med vilt kjøtt. Og hvis du har et magert stykke biff, prøv å helle et glass sprø Pinot Grigio; dens pikante smaken kontrasterer fint med kjøttet.

Fjærkre og fisk

Når det gjelder kylling, fungerer mørkt fjærfekjøtt som trommestikker eller lår vanligvis best med fyldige hvitviner, mens hvitt kjøtt kan passe like godt til rosé eller fruktige røde. Hvis du har fugl alene, bør middels fyldige røde som Merlot, Cabernet Sauvignon eller Pinot Noir fungere bra.

Hvis du har fugl sammen med poteter og squash eller noe annet i en smørsaus, prøv lysere røde som en kalifornisk Pinot Noir for å komplementere alle de fine vintervarme ingrediensene. Chardonnay fungerer også bra her på grunn av sine eikeaktige nyanser, som passer fint til rikere retter.

Sik gir et veldig allsidig alternativ; dens naturlige delikathet betyr at du kan kombinere den med alt fra søt Riesling til Chardonnay, Pinot Noir eller til og med Sauvignon Blanc.

Derfra går vi over til hvitviner. Oyster Bay Sauvignon Blanc, Sancerre og Gruner Veltliner ville være gode valg. Disse vinene er ikke veldig fruktige, så de vil ikke overdøve retten din, men de har mer fylde, som vil matche de fleste hvite kjøtt ganske godt.

Hvordan koble kjøtt med cocktailer

Å kombinere kjøtt med cocktailer er like enkelt som å matche dem med vin og øl. Her er noen ting du kanskje bør vurdere før du velger din cocktail: mengden fett (fett kjøtt tåler tyngre cocktailer som martini), krydder (krydret kjøtt tåler fruktige cocktailer), tilberedningsmetode (grillet kjøtt har en tendens til å gå godt med røykfylte drinker).

Siste tanker

Nøkkelen til vellykket kombinasjon av kjøtt og drikke er å matche kjøttstykker med drinker som ikke overmanner dem. Eksperimentering er imidlertid noe av det som gjør mat morsomt. Hvis en sammenkobling ikke fungerer, gi den en ny sjanse ved neste anledning. Hvis tunge eller lette øl ikke ser ut til å passe bra med røkt kalkun, kan du prøve å kombinere dem i stedet med rugwhisky! Du kan bli overrasket over det du oppdager i prosessen.

Sjekk ut noen flere artikler om kjøttsammenkobling med øl, vin og cocktailer:
Den ultimate BBQ-mat- og ølparingsveiledningen
BBQ- og vinkombinasjoner for de beste tilberedningene
5 deilige typer røkt kjøtt og cocktailparing

For flere gode ideer om hvordan du får mest mulig ut av Bradley Smoker, sjekk ut de fantastiske artiklene på vår Bradley Smoker Food Smoking nettsted